Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:-D Да и буташ бижуто ,ако аз тъй кажа на жената -ще си помисли :heart: .А за мощностите -калиброваш шнека колко пуща за час -въвеждаш данните, и си правиш мощностите както ти е кеф да ги гледаш и да вършат работа :wink:
grants - специалист
пет окт 19, 2018 10:06 pmburner написа:
Не се отваря, линкът не работи. С интерес следях опитите ти с Натурела. Контролерът ти изгоря, или ти го изгори при последните опити?
Ето нов линк, но сега се сетих че ако беше включено щеше да изписва на дисплея а то си показваше че е в процес на горене.
https://dox.abv.bg/download?id=2e9c00ea83# -> линк за сваляне
Иначе сам си изгорих контролера, след като му подадох 220V на AUX входа .. разбира се официалния сервизен техник ме увери че няма проблем :finga: както и да е.
пет окт 19, 2018 10:22 pmfilmatoplo написа:
Щом моята камина работи с този контролер и Бурнита ще работи :wink: .нали знаеш поръчва се с датчик по димни газове.
Миналата година минах по този път от мерак си взех Натурелския контролер и пуснах моя Бърнит с него, но след това имаше драми с вентилатора и се отказах. Тази година отново съм пред подобна дилема, защото Натурелския контролер с wifi модула идва колкото оригиналното EasyTech One на Бърнита - 300лв.
Ето можеш да прочетеш причината заради която го махнах
viewtopic.php?f=10&t=52540&start=1040

Ще се радвам да обсъдим дали има шанс да подкарам контролера правилно на моя Бърнит. Ако трябва ще пусна нова тема да не пълним тази на Грейкото в моите проблеми :lol:

Поздрави !
filmatoplo - майстор
Нямал съм проблеми с поставяне на управлението към всевъзможни горелки с какви ли не вентилатори ,например на горелки -Фероли,Голденфйер,Бисолид ,горелка ИВГ и вентилатори от Моторбарбекю какъвто е и на моята камина :) . Като ги свързвам ги тествам на колко % как въртят и ги уцелвам горе долу ,ползвам и готови резултати от който е правил преди мен .Този проблем може да се оправи но трябва да се намеси Луд електроник -слагат им там някакви -теристори,диоди, :? не им знам имената и готово :wink:
burner - специалист
Ето можеш да прочетеш причината заради която го махнах
==================
Аз отново го прочетох още онзи ден, когато написа, че пак ще опиташ с Натурела. Дано ти се получи този път.
filmatoplo - майстор
Има клип в Ютуб на камина Бурнит с Натурела -твоята ли е .
grants - специалист
Не, моята е 13ка. Незнам каква беше причината вентилатора при мен да работи толкова неравномерно ? Имам още няколко дена за мислене, че идва студ и ще трябва да я сглобявам.
filmatoplo - майстор
Извади го и го огледай ,да не е запъвал нещо -един ден ми се случи клиент да ме вика гаранционно че се чува шум от вентилатора на една камина -наврял се във вентилатора един голям черен бръмбар Малък сечко :lol: та извади го почисти го,смажи го -тествай го как върти .
grants - специалист
Точно преди да монтирам контролера миналата година камината беше изчистена от до. Вентилатора всяка година го свалям и почиствам и него и перката от нагарите, както и чистя самия "охлюв" . А пък и да е опирал щях да го чуя .. та не е от това.
Просто в даден момент произволно вентилатора си покачваше оборотите много над зададеното :? А иначе със стария контролер кове оборотите без никакъв проблем.
filmatoplo - майстор
Питай Натурела ,ако трябва им прати управлението да го прегледат .
phantom_ - специалист
Да не му е активирано междинното чистене? Много е вероятно това да е причината!

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: