Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
шоп - майстор
ср окт 24, 2018 10:37 amsavagebs написа:
иначе вариант е самите глави на винтовете да се мажат отгоре с полиуретан, много здраво и трайно държи , но наистина язва на покрива не ми се иска да имам, ще трябва да се измисли нещо.
Те винтовете са си с шапка и гумен уплътнител. Не им се притеснявай. Ще имаш почти 1000 такива винта на металните керемиди. Още 100 ина за монтажа на билните капаци не са проблем.

Ако не искаш винтове има и фалцов покрив. Там няма винтове. За мен това е най-доброто решение, но за съжаление миналата година, когато правих покрива жената не го хареса, (а бе и по-скъп) и използвахме метални керемиди.

Доволен съм, но може би съжалявам, че не сложих термопанел с минерална вата с формата на керемида.
naster - майстор
Аз също бях харесал фалцовия покрив за нашата къща, но жената каза: керамика! Така че минах през промяна в проекта, но в обратна посока - вдигнахме градуса (наклона на скатовете, ей, вие какво си помислихте?) и билото. Като цяло препоръчвам покритието да е еднородно. Или направете целия покрив с метални "керемиди", термопанели и т.н. или повдигнете билото до нужния мин. наклон.
BLUEPUPIL-2 - специалист
:arrow: Дървена ламперия, LT ламарина, дървена скара и керемиди! :rolleyes: :shock: :supz:
naster - майстор
А друг вариант би бил "капандурата" да има собствено било, перпендикулярно на главното, като последващите 2 ската на капандурата могат да имат необходимия наклон? Пропускам ли нещо? Покривът ми е гореща тема тези дни - отивам да видя какви са ги натворили бригадата.
savagebs - специалист
По скоро май ще вдигнем леко надзида , основния покрив и билото да може да се получи всичко с хубави керамични керемиди.
Grezinski - специалист
Няма да можеш да ги свържеш незабележимо. Наскоро правихме подобен покрив със същия казус и за да стане хубаво пуснахме една керемида под билото, над пола от гладка ламарина, за смяна на наклона. Със същата пола застъпваш и обшивката при фронтона(наклонената челна дъска). Наложи се и гредите на покрива с по-малък наклон да се заменят с такива с по-малка височина.

Поздрави!

Тема "Въпрос за покрив" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: