Мечтата на всяка домакиня
Уважаеми форумци,
Почти винаги при редене на фаянс се налага част от плочките да се срежат до необходим размер. Проблемът ми е, че търся начин или услуга за безпрахово нарязване. Единствено позната на мен технология е тази за рязане с диамантен диск при водно охлаждане. Моля за съвет, който да се реализира в затворено помещение при домашни условия или да ми посочите фирма, извършваща такава услуга. Предварително благодаря за отделеното време и полезни съвети!
EDI - майстор
Вальо, безпрахово се реже и с ръчна машина, не само с водна.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
вт окт 30, 2018 8:28 amEDI написа:
Вальо, безпрахово се реже и с ръчна машина, не само с водна.
:-D
вт окт 30, 2018 8:28 amEDI написа:
Вальо, безпрахово се реже и с ръчна машина, не само с водна.
Възможно е, но аз именно заради това търся съвет !
Моля, прочетете внимателно написаното от мен и ако можете да ми бъдете полезни, напишете практическия си съвет - начин на рязане в домашни условия или фирма/човек към която/когото до се обърна за услуга - нарязване!

Благодаря още веднъж за отделеното време!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не те знаем къде си, та да ти препоръчваме "фирма"!
Инак, за "направи сам" ти е отговорено. Няколко пъти!
blagoispasov - специалист
Valentin65, според мен, ако те е страх да се напрашиш, изобщо не се захващай! Така или иначе за да забъркаш циментовото лепило, трябва да го изсипеш в някакъв съд (леген или кофа), в който да го разбъркаш, при което неизбежно се вдига известно количество прахоляк. Почистването на плочките след фугиране по подразбиране също не е стерилен процес.

Предполагам че живееш в апартамент, понеже ако си в къща, ще си режеш на двора и темата не би съществувала. Та ако имаш малък ъглошлайф и някаква диамантина, винаги можеш да изчакаш вятъра да задуха по посока на комшията, на когото имаш зъб, и да я припалиш на терасата... :-D :lol:

Тема "Мокро рязане на фаянс" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: