Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Tuscany - напреднал
Привет,

Имам един гараж, който е партерен - от ляво и дясно други гаражи, отгоре апартамент.
В момента гаража е на циментова замазка и искам да го боядисам. До колкото разбрах, най-добре е да се грундира с фасаден грунд и после да се маже с фасадна боя.

Дали може да ми препоръчате марка за двете? Търся баланс между цена и качество, защото все пак е гараж, не изложбена зала :D

Благодаря предварително!
kozl - майстор
Фасадната боя е по-скъпа от интериорната. Ние много ползваме едни евтини бои дето после следа оставят. По дрехите най си личи..
Но поясни замазката къде седи и с кво и как са мазани стени?
Оти ние като праиме гаражи замазката е на подо, а по стените и таваните клепаме мазилка - най-вече машинна гипсова, рядко вароциментова. :-D
Това, че гаража не е изложбена зала :? вероятно означава, че возилото шъ ся ползва. Зимата като се прибере с киша и в гаража се разтопи има ли къде да изтече или на убавата боя нема да си личат локвите в гаража :roll:
Tuscany - напреднал
Добре, мазилка ... мазилката е чисто циментова. Не е гипсова, а май не е и варово-циментова. Мани го пода - кажи какво да правя със стените?
EDI - майстор
Вземи си най-евтиния български фасаген и си готов.Не ти трябва грунд, пердаша директно с валяка с дълъг косъм.
kozl - майстор
ср окт 31, 2018 10:24 pmTuscany написа:
Добре, мазилка ... мазилката е чисто циментова. Не е гипсова, а май не е и варово-циментова. Мани го пода - кажи какво да правя със стените?
Всеки си има свое мнение. На мой гараж стените са вароциментова ръчно пердашена мазилка. Шпакловах ги с гипсова смес. До 1,20 височина - цокъл боядисах с алкидна боя, нагоре и тавана с латекс на Оргахим. Латекса се мие, но не може да се измие. След измиване става на петна. Алкидната боя се мие лесно с парцал и препарат.
За следващия ремонт съм замислил цокълът да е от линулеум.
Ако боядисваш пердашена мазилка, разхода на боя е поне по 2. Не се заслужава в-у нешпакловано да се нанася миещ се латекс, защото грапавото не става за миене. Има бои на варова основа, но пък аз не бих избрал освен за таван, защото при допир боядисват дрехите.
Ако избираш бои, добре е да има мостри в-у боядисани повърхности, за проверка цапа ли боята.

Тема "Боядисване на гараж" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: