• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
k0st4din - специалист
Здравейте на всички.
Благодарение на колеги във форума, вече се сдобих с поялник за ппр тръби, който е с терморегулатор.
До тук всичко е наред.
Терморегулатора е настроен на 260 градуса, поялника си загрява много бързо, въобще мечтаната работа.
Проблема:
Понеже много се озадачх, реших да отида и да попитам дори в магазин, в който продават поялници за над 400 лв.
Т.е хубаво той се нагрява 260 градуса, но след това, изключва и започва да изстива и градусите спадат чак до 218-220. След което отново се включва и пак загрява, но периода между вкл. и изключване е повече от 5 минути.
В даденият магазин ми казаха че едните са с електронен термостат и там щом падне до 250 градуса, веднага се включва, но тези които сме с механичен, всичко било инерционно и нямало как да се оправи.
Та моя въпрос е, вие как се справяте с този проблем? Реално на термостата, няма как да му кажем да се включи, а градусите си падат, а щом са паднали, няма как да имаме хубава заварка.
Дали има някакъв лек за това. Явно, защото пръчката на терморегулатора, е в самото начало, а накрайника е най-отпред и като изключи, накрайника започва да изстива, но не се включва, докато самата температура не спадне в самата точка на пръчката( сондата).
Надявам се да има някакво решение.
Благодаря предварително.
Поздрави
DundyTheCroc - майстор
Веднъж съм правил ВиК с такъв поялник и нямах никакви проблеми. Предвид факта, че за сефте запояваж ППР тръби и нито една връзка не текна, значи не е голям проблем механичния регулатор :)
КИМИ - специалист
Като го включиш, чакаш 10- на минути, през това време той включва 3-4 пъти и вече е нагрял втулките до нормална температура и инерционно си я подържа. На тръбата и е все тая, че при ваденето ще е на 200 градуса, след като при нагряването за 7 секунди е било 240. Самата тръба има до 4 секунди, до залепването, така че и там градусите играят надолу и технологично не е чак толкова точна наука това лепене.
k0st4din - специалист
Идеята е че когато мерех с мултицета ( това 2 часа мерене) градусите на втулката спадаха на 219-220, горе, долу и едва тогава се включва отново. Мен това ме притеснява, че не мога да загрея тръбата в желаният диапазон 260 градуса. Притеснявам се, че много падат градусите, след като се включи и ги направи 260, той веднага изключва и започва да пада постепенно и го чакам повече от 5 минути за да възвърне 260 и пак за малко.
То ако са от толкова голямо значение тези 260 градуса, аз ще си направя банята, след 3 месеца. :lol:
krasi92 - майстор
Лепи само на включен термостат.Моя бюджетен лепач си няма терморегулатор а само една лампичка дето е като светофар.Щом светне зелено лепим-щом загасне не лепим.
lov - майстор
И те тоя светофар кой мислиш че го включва. :?
Вградения термо регулатор който твърдиш че го няма. :lol:
Голяма драма с тези градуси ей. Майсторите дет си вадят хляба с такава работа ще требе да си изхвърлят евтините китайчета и да си купят нови дето цепят стотната от градуса.
Как не ви се протриха пръстите от чесане по клавиатурите. :)
k0st4din - специалист
чет ное 01, 2018 7:50 pmkrasi92 написа:
Лепи само на включен термостат.Моя бюджетен лепач си няма терморегулатор а само една лампичка дето е като светофар.Щом светне зелено лепим-щом загасне не лепим.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Сигурно се шегуваш с мен. Това не мога да го приема за сериозно мнение, Освен Ако това включване не го прави в някакви много кратки диапазони. А, ако твърдиш, че нямаш терморегулатор, си в много голяма грешка. Колегата под твоя кометар и той ти е отговорил, че имаш.
lov написа:
Голяма драма с тези градуси ей.
В моя случай не е кой знае каква драма, ако се отнася до мен.
Ако кажа, че ще лепя както ми дойде, ела да видиш какъв "дъжд" от мения ще падне, че съм некадърник и че трябва да съм на 260 градуса, защото всиииииички така пишат и казват.
За първи път ми е, и където и да се разровя, все става на въпрос за тези прословути 260 градуса.
Единствено ме притеснява големият диапазон на изстиване. Да много бързо стават 260 и след това като започне да изстива, със сигурност са повече от 5 минути (спада, спада, спада температурата до 218-220 градуса) и хоп, светне и няма и 20-30 секунди съм на 260 и хайде отново си изстиваме. :lol: :? :shock:
lov - майстор
Тя зимата не е далеко. :) Сигурно още не си пробвал в някой зверски студ да видиш какво е. терморегулатора на макс и пак не става. Пробваш с времето дока го докараш. :lol:
ZEDYCUS - майстор
:-D не се заяждам, ма докато си чешеше пръстите, досега да беше запоил тръбите. С другия модел дето не го хареса си свърших работата отдавна и забравих че съм запоявал. Хич не съм се чудил на колко градуса е било.
Колкото са заложили турците с толкова е било. Успехи :partyman:
k0st4din - специалист
Далеч съм отмисълта, че се заяждаш.
Въпроса е принципен, на мен ми е за първи път. Ако тръгна слепешката и ги свържа без да гледам нищо и след това сложа и плочките и след 1 месец, почнат да ми плачат стените(образно казано) тогава хич няма да ми е ди говорене.
То някак си излиза, все препоръчват 260, а всеки си залепва както му дойде, без да обръща внимание. И накрая ако стане, всичко е наред, ако не стане някъде сме сбъркали.
Само здраве да бъде, каквото се получи, това ще е.
Аз повече си мисля, дали никой не се е замислял за този проблем или този който се е сблъсквал не се е включил да ни подскаже какво да правим.
Що се отнася до това, дали съм харесал или не съм харесал другия поялник, то избора бе направен и надделя защото този има терморегулатор. Ако приемем, че другия който е с електронен термостат е измислено как да поддържа градусите и ми бе споделил, то щях него да взема.
Каквото такова, само да сме живи и здрави.
Като изключи и започне да изстива, ще чакам повече време, защото едно е 260, друго е 218 градуса. Аз друг вариант не виждам.
Поздрави :)
  • 1
  • 2

Тема "Питане ППР поялник запояване при спадане на тези 260 градуса" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: