• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
vlax - майстор
Настолен компютър.От няколко дни на монитора от време на време ми излиза и изчезва менюто с настройката на яркостта на монитора без да натискам нищо. И на колкото и да пусна brightness, винаги излиза автоматично на 100 (максимума). Дори да съм го оставил на 100 пак се показва седи известно време и изчезва само.Бутоните на монитора са неактивни и не реагират.Компютъра става неуправляем, когато се появи менюто за яркостта.Смених монитора със същия модел монитор,който на друг компютър не е правил проблем.Същата работа,с тази разлика,че излиза менюто за звук на макс. :shock: Вариантите са или бутоните/платката/ да правят мизерия или видеокартата. :? Някой да има идеи или да знае защо се получава така.
:partyman:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Аз от скука, първо отварям компютъра и го почиствам... Тъпо, но понякога помага.
Какъв е компютъра?
hidrazin - майстор
чет ное 08, 2018 9:23 pmvlax написа:
...Някой да има идеи или да знае защо се получава така...
Ако не е прецакан бутон/бутони на монитора, то твърде вероятно монитора(платката с бутоните) е осpaна от хлебарки.
:partyman:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
И с друг монитор му се случвало същото. Не ли проблемАт в компютурА?
velas - специалист
Пробвай да смениш и видео кабела и разкачи всякакви други устройства и комуникации от компютъра.
Пробвай и с кабелите на захранванията.
ig_ivanov - специалист
Мониторите случайно да не са Philips?
plamen6703 - майстор
Мониторите може и да са "Самсунг", но да показва един и същи дефект с два различни монитора е малко вероятно, но в този форум и малко вероятните неща се случват :wink:
При мониторите се случват такива "ефекти" от "бутониерата", като се презапоят бутон/ите и ефекта затихва докато се появи отново и се сменят бутон/ите! :partyman:
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
А на клавиатурата има ли бутони за яркостта?
Да е заливана с нещо?
Разцъкай ги ако има.
fox_vt - майстор
При мене беше така на филипса от бутоните. Но щом и със друг монитор го прави е интересно. Остава само клавиатура видеокартата няма общо с тези настройки сякаш.
DMN - майстор
Ами наистина бутоните ги правят тези номера и на монитори, и телевизори и др. такива.
Имам едно телевизорче, което в един момент започна да се включва само, и само да си сменя каналите. Разбрах кой бутон го прави и го отворих( отварянето на бутона е малко зъболекарска работа :-D ), почистих го и всичко се оправи.
Сега съм отворил едно друго телевизорче, което наред с други проблеми го има и този с бутоните - натискаш например бутона за усилване на звука, а то сменя канала. Тези направо ги напръсках със един спрей за почистване и пак се оправи този проблем.
Ето снимка на платката на това телевизорче. Може да се види, че до всеки бутон има резистор с различно съпротивление, та общо казано при натискане на различен бутон се включва и различен резистор с различно съпротивление, а стойността на съпротивлението определя командата. Когато обаче бутоните се замърсят или не дават добър контакт се получава допълнително съпротивление в тях и от там се объркват командите или се получава самовключване или блокиране.
Прикачен файл:
P1150166.jpg


Ама при теб щом и с друг монитор се получава същото, проблема може и да е другаде :? .
:partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с монитора/компютъра/" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: