• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 14
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
zaid1127 - специалист
Тези настройки определено са по разумни.
Виж монтирай регулатор за комин на тягата.
Явно при теб е в повече.
Този котел гори много добре при 15-18 паскала тяга
Явно колегата малъкалекс реши проблема си щом не писа повече коментари. Моят проблем е подобен на неговия , разхода за миналия сезон ми е 4,5 тона пелети първокачествени на фирмата кастамону. Котел на бисолид 30 кв с горелка бисолид 32 кв. Един месец пробвах различни настройки но ефек почти не постигнах. Пет стаи отоплявам без изолация е къщата която е тип английска градска т.е. сме слепени от двата края с кумшйските къщи. Имам изолация на тавана и пвц дограма. Подаването на пелети под 7 секунди води до бавно загряване така че мисля това не мога да намалям. Паузата ми е 12 секунди,процента на пламъка варира между 65-100 %. Вентилатора беше на заводските 100%. Обаче един ден като слезнах забелязах че в парното отделение което е с отворен прозорец и отворена врата към останалата част от мазето е по топло от стаите които се отопляват. После пипнах коминните тела на всичките етажи и се оказа че чак до третия етаж са топли. Намалих вентилатора на 90% това мисля че беше най-доброто съотношение подгряване на водата и топлина коминно тяло . Понеже няма датчик на изгорелите газове ориентира естествено ставаше с пипане на кюнеца. Пробвах вентилатора на 80 70 60% но водата по бавно се стопляше а кюнеца си е все толкова нажежен . Толкова топъл че пържола мога да изпека на него. Това означава ли че губя много от комина и как да го оравя.
LazarGanev - "Велик майстор"
Добре, ама кой ти каза за 5 стаи да купуваш 32кВт горелка? Пак малко ти е изгорила. Аз със 20кВт котел изгарям 8-9 тона пелети на сезон (топля 11-12 стаи). 30кВт е за над 10т. на сезон, за по-малко е нерентабилна.
В момента са пет стаи,два малки коридора и две бани. За в бъдеще ще бъдат включени още две децки стаи , една в мазето и два бойлера. Препоръча ми го този който го слагаше но той така и не дойде да погледне за какво става дума. И неволята ме изпрати тук
Здравейте,
Дайте идеи. Имам котел Saver C с 32 KW Bisolid горелка вече 4 години. Ползвам иглолистни пелети клас А, опитвал съм да горя и пелети от слънчогледови люспи предишни зими, но тази година какво се случва не знам - постоянно намирам горелката спряла със съобщение No flame detected. В пепелника намирам или неразпалени изобщо пелети, или догарящи останки. Къде е проблемът - пелети, нагревател, фото сензор? Когато рестартирам горелката успява да ги запали (ако не са били) и работи нормално до следващо стартиране. Опитах да увелича времето за изчакване на пламък и това за подгряване, но няма ефект.
Здравейте колеги, от скоро имам котел на пелети Бисолид с горелка Бисолид GP 25 . Срещам трудности при настройките на горелката , температурата на водата в котела ми е 55 C, при достигане на тази температура горелката не я поддържа след 5 минути става 56 и минава в режим на гасене , ако някой се е сблъсквал с подобен проблем молбата ми е да помогне.
filmatoplo - майстор
Колко е хистерезиса .
вт ное 20, 2018 7:40 amfilmatoplo написа:
Колко е хистерезиса .
Хистерезиса е 3
falcoh - специалист
Здравейте,
Имам проблем с разхода на пелети, миналата зима 7 тона австрийски пелети ШВАЙГХОФЕР не ми стигнаха. Отоплявам еднофамилна къща около 90 кв.м, пвц дограма, външна изолация. Котела ми е DAKON DOR 24 с пелетна горелка BISOLID GP. Тази година все още в началото на зимата, при външна температура около 4-5 градуса разхода е около 3 чувала/45кг/ на ден. Някой от знаещите може ли да помогне с намаляването на разхода на пелети?
Благодаря предварително.
filmatoplo - майстор
По какво я контролираш горелката -има ли термоглави по радиаторите или стаен термостат .Какви температури държиш в стаите , с каква температурата на водата в котела .
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 14

Тема "Сервизни настройки на пелетна горелка Bisolid GP 18" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: