Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте,

След доста четене се обърках тотално как да отоплявам къщата. Затова Ви моля и за съвет и мнения :)
Имам къща, която е 80 квадрата. В момента ми предстои пълен ремонт на нея. На този етам има външна топлоизолация, нова дограма.
Смятам на част от стените да направя и вътрешна топлоизолация, както и да направя топлоизолация на покрива.
Та не искам да мъкна пелети и да цепя дърва, а в същото време не искам и да плащам големи сметки за ток.

Ще си направя една каминка за разкош :) и мисля, че може би за мен е добър вариант да сложа подово инфраред отопление.
Чудя се дали да не направя и въздоховоди на каминката за моментите, в които и се наслаждавам и да топли все пак малко :)

Моля за мнения и препоръки по този така "сложен " за мене казус :)

Благодаря Ви от все сърце на всички отзовали се :heart: :heart: :heart:
шоп - майстор
вт ное 27, 2018 11:09 amsun_sweet написа:
в същото време не искам и да плащам големи сметки за ток.

Това с този вид отопление няма как да го получиш.
radius - майстор
Човека искаше да каже водно подово с ТП, но се е объркал :wink: :wink:
LazarGanev - "Велик майстор"
вт ное 27, 2018 11:52 amradius написа:
Човека искаше да каже водно подово с ТП, но се е объркал :wink: :wink:
Едва ли :cool:
Здравейте,

Може би не съм се изразила правилно...но си мислех за нещо такова: https://pol-exp.com/wp-content/uploads/ ... -Luchi.jpg

Благодаря Ви за мнението :)
шоп - майстор
Правилно си се изразил и те разбрахме.
Това отопление с мощност 2 киловата грее като печка Лъч 2 киловата :idea:

Обаче първото струва да кажем 500 лева, а печка Лъч 5 лева:-)
Hursa - майстор
Това "инфраред подово отопление", според мен, си е най-вече подвеждане на клиента със звучно найменование на продукта. По същество си е "електрическо подово отопление" с опит да се снижат малко загубите при "директното" нагряване на ограждаща помещението конструкция. Мисля, че отоплението с обикновени конвективни електрически нагревателни тела в случая, ще ви излезе, като разходи, по-евтино.
Типичните инфрачервени нагревателни тела се монтират на тавана или на стена, като не се покриват с нищо. (Без да са по-ефективни, като такива, според мен.)
Така че, може би е желателно да помислете за други варианти.
radius - майстор
Тук иронията май не е на почит :lol:

Тема "Инфаред подово отопление за къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: