Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Горелка 30ка би ли оръгала 1800 кг слънчогледови пелети за месец ,в случая питам не за икономия ами обратно .Трябва да покрия един норматив 10 тона на сезон :wink: странно нали .
шоп - майстор
чет ное 29, 2018 7:11 pmkalin72 написа:
Шоп-е, как го връзваш това генераторче към мрежата у вас?
Ум шалтер май го наричат. И аз не съм много в час, но от форума съм се учил. Знам, че няма опасност генератора да върне ток в мрежата и да утрепе някой техник от ЧЕЗ. И обратното ако дойде тока да се получи късо при работещ генератор.

Задължително включването и изключването преминават през нулево положение. То шалтера струва 1/5 от генератора :rolleyes:
filmatoplo - майстор
Знаех една схема с 3 контактора -при която всьо хорошо :wink:
live1102 - специалист
Здравейте. Днес ми се случи странна случка с RB 20. Пускам помпата на бойлера да върти и след половин час забелязвам, че не работи. Отивам до горелката и виждам, че настройката за градусите на БГВ от 50 и делта 5 са отишли на 1 градус и делта 0.Разбира се оправих го, но реших да разцъкам и другите параметри. Имаше още неочаквани промени. Бяха включени чековете за външно устройство за почистване, и стайния термостат беше разрешен. Разбира се такива неща аз не съм настройвал.
Горелката я имам от месец и до сега проблеми или подобни бъгове не съм имал. Също така днес не съм забелязал да има токови удари. Та да попитам колегите тук дали са срещали подобни ситуации?
filmatoplo - майстор
Разминаваш се леко ,променени настройки не съм видял ,но от токови удари се случват аномалии .Провери си дали имаш заземяване на горелката ,сложи преди нея разклонител със защита ,спазвайте нула и фаза към горелката .
kalin72 - майстор
Благодаря, Шоп-е :)
Мисля си аз за генератор, ама ще е за догодина...
filmatoplo - майстор
:-D И аз за Тайланд -ама на дали :? :lol:
live1102 - специалист
чет ное 29, 2018 9:01 pmfilmatoplo написа:
Разминаваш се леко ,променени настройки не съм видял ,но от токови удари се случват аномалии .Провери си дали имаш заземяване на горелката ,сложи преди нея разклонител със защита ,спазвайте нула и фаза към горелката .
Подвързана е правилно, включително заземяване. Вече поръчах SONO WP230W.
Просто се притеснявам да не е софтуерен проблем и да не се получи някой път по-неприятни промени в настройките.
filmatoplo - майстор
Всичко се случва техника -веднъж както си спях в 4 посред нощ ЕВН ми изпържиха компютъра -какво пренапрежение пуснаха :? на комшиите нещо друго гръмна .
Dino - специалист
Здравейте ,
По време на режим "подръжка" подават ли се пелети за да подръжат горенето или изгаря това което е останало от Р1.
При мен след кото е била горелката за 30 40 мин. в подръжка не успява да се върне към работа , подавя се и отива да гаси и отново да пали . Гледам непосредсвено преди този процес когато е в реж. "подръжка " няма пламък а само жар ....

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: