Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Rumen89 - специалист
Много интересно се получава при мен. Горелката се управлява от температурата на водата с термоглави имам един бойлер който е с кранчета и мога да го пускам и спирам ръчно. Горелката както си работи п3 п2 п1 достига зададената температура и ако тя е 72 градуса спира на тях и по енерция достига до 75. Но след около 5 Мин започва да спада температурата и връща чак до 60 градуса и така на новоЯ. Ако затворя бойлера това действие се повтаря много често и разхода се вдига с около чувал. Ако оставя бойлера с отворени кранове температурата много по бавно се вдига и съответно горелката работи повече на п2 п1.
шоп - майстор
нед дек 02, 2018 1:52 pmRumen89 написа:
Много интересно се получава при мен.
Напълно логично. Бойлера се явява буфериращ елемент и системата работи инертно и по-устойчиво.
ico_3 - специалист
Може ли да кажете как най коректно да си изчисля разхода за 24 часа?Благодаря предварително.
gnt69 - майстор
нед дек 02, 2018 2:31 pmico_3 написа:
Може ли да кажете как най коректно да си изчисля разхода за 24 часа?Благодаря предварително.
Зависи от бункера, ако е малък изпразваш пелетите и зареждаш 2-3 чувала колкото ти е разхода. След 24 часа теглиш пелетите останали в бункера. Ако е голям и е трудно изпразването пълниш догоре изравняваш и след 24 часа допълваш. :partyman:
ico_3 - специалист
[quote=gnt69 post_id=949904 time=1543754693 user_id=74561]
[quote=ico_3 post_id=949900 time=1543753903 user_id=41172]
[/quote]
Зависи от бункера, ако е малък изпразваш пелетите и зареждаш 2-3 чувала колкото ти е разхода. След 24 часа теглиш пелетите останали в бункера. Ако е голям и е трудно изпразването пълниш догоре изравняваш и след 24 часа допълваш. :partyman:
[/quote]
Благодаря по принцип бункера не е голям ама втория начин май е по удобен защото не знам колко е разхода и ме е страх да не остана на студено.А по кое време на деня трябва да я свърша тази операция?В смисъл сутрин преди да се запали или вечер след като изгасне или е без значение?
gnt69 - майстор
нед дек 02, 2018 2:59 pmico_3 написа:
А по кое време на деня трябва да я свърша тази операция?В смисъл сутрин преди да се запали или вечер след като изгасне или е без значение?
Когато ти е удобно. За най сигурни резултати да гори няколко дни и после мериш и делиш на дните.
шоп - майстор
нед дек 02, 2018 3:11 pmgnt69 написа:
За най сигурни резултати да гори няколко дни и после мериш и делиш на дните.
+ 1
Винаги съм се чудил, защо някой го интересува разхода за 24 часа?
През изминалите 24 часа средната температура е била да кажем -2, а утре може да бъде -12... какво ме брига разхода?

За мен единственият разход на гориво е на база цял отоплителен сезон:-)

П.П. Даже и този разход не е меродавен, защото от сезон до сезон може да има разлика в разхода 20-30 % при фиксирана отоплителна квадратура и вътрешна температура и идентичен разход на БГВ

П.П.П. Старите хора са казали, ако не остане, значи не е стигнало. Не останат ли 1-2-3 тона гориво значи не сме играли на сигурно:-)
ico_3 - специалист
[quote=шоп post_id=949912 time=1543757403 user_id=41073]
[quote=gnt69 post_id=949909 time=1543756314 user_id=74561]
За най сигурни резултати да гори няколко дни и после мериш и делиш на дните.
[/quote]

+ 1
Винаги съм се чудил, защо някой го интересува разхода за 24 часа?
През изминалите 24 часа средната температура е била да кажем -2, а утре може да бъде -12... какво ме брига разхода?

За мен единственият разход на гориво е на база цял отоплителен сезон:-)

П.П. Даже и този разход не е меродавен, защото от сезон до сезон може да има разлика в разхода 20-30 % при фиксирана отоплителна квадратура и вътрешна температура и идентичен разход на БГВ

П.П.П. Старите хора са казали, ако не остане, значи не е стигнало. Не останат ли 1-2-3 тона гориво значи не сме играли на сигурно:-)
[/quote]
Много си прав ама ей така просто искам да направя една сметка за себе си ясно ми е че всеки ден разхода ще е различен по принцип аз живея в южна България и тези дни е доста студено затова искам да ги използвам за да си направя някаква приблизтелна сметка.Пък и всеки ме пита колко гори аз вдигам раменете :-)
LazarGanev - "Велик майстор"
нед дек 02, 2018 4:20 pmico_3 написа:
Много си прав ама ей така просто искам да направя една сметка за себе си ясно ми е че всеки ден разхода ще е различен по принцип аз живея в южна България и тези дни е доста студено затова искам да ги използвам за да си направя някаква приблизтелна сметка.Пък и всеки ме пита колко гори аз вдигам раменете :-)
Гори колкото трябва - в един момент повече, в друг - по-малко. Засичай си разхода по месеци, на ден е много относително.
filmatoplo - майстор
Писах като гламав първата година :-D ако ви покажа листа пише само -1 чувал,1 чувал,1 чувал :lol: скучно .

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: