Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Virtex - майстор
пон дек 03, 2018 9:43 pmТрифон П.Трифонов написа:
Аз ги дадох. И още някои.
Ако помниш написаното от теб, сам каза, че отнасяш темата в друга посока. Съответно тези постове бяха махнати. Има ли смисъл да продължавам по темата как сам потвърждаваш решението за махането на спама или ще продължаваш да се правиш на ощипана госпожица, че някои ти е наранил достойството като е махнал твой свещен пост ?
вт дек 04, 2018 3:36 pmVirtex написа:
пон дек 03, 2018 9:43 pmТрифон П.Трифонов написа:
Аз ги дадох. И още някои.
Ако помниш написаното от теб, сам каза, че отнасяш темата в друга посока. Съответно тези постове бяха махнати. Има ли смисъл да продължавам по темата как сам потвърждаваш решението за махането на спама или ще продължаваш да се правиш на ощипана госпожица, че някои ти е наранил достойството като е махнал твой свещен пост ?
Нещо си се убъукау, каквото и да си. Гледай си достойно раотата, каквато и да е тя! Тва цялото, отгоре до долу, можеш да го затриеш, барабар с предното, щото е СПАМ.
Бях забравил, ма извинявай, ако погрешка съм те щипнал!
Изясняване на отношения се прави на лични или лице в лице.
preslav - майстор
вт дек 04, 2018 3:04 pmЖоро Георгиев написа:
Това ми напомня на един случай. В мое приятелско семейство имаше подобен инцидент, причинен от неправилна употреба на течност за разпалване. След първоначален не успешен опит за запалване на камината, съпругата пристъпва към втори опит. Напръсква обилно тлеещите вече дърва с течност за разпалване. Течността бързо се изпарява и при поднасяне на горяща клечка кибрит получилата се газовъздушна смес се взривява. За късмет се е отървала само с обгорена коса, уплаха и доста материални щети. Дали и тук не е такава причината?!?!
Напълно е възможно, защото "агенцията" донесе за някаква течност, аз си помислих за водна риза, но може да е точно течност за разпалване.
Язък за момичето, не го познавам, но се чудя на акъла на бащата - бил си е в къщата, а щерката се занимава с разпалване на камината, после се говори, че нещо лекарите объркали лечението.
Пазете се хора и най-вече пазете децата си, не се правете на майстори, не се занимавайте с неща, които не са ви работа.
Само една подсказка на тези дето имат предпазни клапани - нали знаете, че според някаква си наредба за надзора на съдовете под налягане, клапаните се проверяват ежегодно, не става въпрос да се доказвате на някого, а за собствената ви безопасност.
fox_vt - майстор
Virtex как определи моя пост като пост от казармата като нито съм споменавал казарма нито си бил със мене и баба ми когато стана случката ? Пуска се такава тема като или се започват със съболезнования без никакъв смисъл,или се предполага какво е станало. А като се предполага хората с опит или преживели нещо такова как мислиш лукови глави ли са или заради админските права е. Ти с какво допринесе за тази тема направо я заключвай и без това е безмислена след безмислената цензура. Хубава работа ама българска работа.
Преди Св. Петър да е ударил ключът:
Предпазните клапани трябва да се "превъртат" веднъж на месец ли беше....???!!! Айде майстори, произнасяйте се, че аз съм го чел, ма отдавна беше.
Върти се, пластмасовата врътка, по часовника, докато щракне. Като тресчьотка е и изпуска малко вода.
Другата тънка работа, при тия клапани е, че сработят ли няколко пъти, трябва да се сменят.
Това ми е останало, като спомен, от голямата четня, покрай парното.
Може да греша с нормативите.
Фокси, човеко са изчаластри с мене. Твой пост сякаш не е махал.
Отворковци, като мене, никой ги не тачи. Шапка свалям само на Човеци.
И все пак, този форум е най толерантният от всички, в които съм писал.
Живи и здрави!
Virtex - майстор
вт дек 04, 2018 5:24 pmfox_vt написа:
Virtex как определи моя пост като пост от казармата като нито съм споменавал казарма нито си бил със мене и баба ми когато стана случката ?
Като го четох прецених, че е към тази графа, затова е махнат. Ако е било моя грешка - може да го напишеш при желание и ще остане в темата независимо от бъдещото и развитие.
безмислена след безмислената цензура. Хубава работа ама българска работа.
Значи смяташ темата за безмислена след като са премахнати постовете на милеещият по казармата ли ? Надявам се не си като Трифон...

Трифон П.Трифонов написа:
Изглежда забравяш какво си писал и как отправяш въпроси в темата:
Не получи ли възпитание там, Вирти? Не те ли направи Мъж?
Щеше да е доста хубаво, ако тези, които твърдят, че имат ценности наистина започнат да живеят спрямо твърденията си :)

Така че това ти твърдение:
го отнеси към себе си, защото не спираш да пишеш за този толкова ценен твои пост.
Тва цялото, отгоре до долу, можеш да го затриеш, барабар с предното, щото е СПАМ.
Да, спам е, но заради такива като теб ще стои, защото ако го махна ще креснеш веднага, че отново ти трият отговори по темата. Понеже не вярвам да отнесеш евентуален проблем на ЛС, както би трябвало да направиш в началото (твои думи), а продължаваш да пишеш съм принуден да направя същото. Защото не вярвам, че ако се разберем на ЛС и се оправи темата няма да има ново твое мнение по въпроса за липсващото мнение по темата.
вт дек 04, 2018 7:59 pmVirtex написа:
Virtex как определи моя пост като пост от казармата като нито съм споменавал казарма нито си бил със мене и баба ми когато стана случката ?
Като го четох прецених, че е към тази графа, затова е махнат. Ако е било моя грешка - може да го напишеш при желание и ще остане в темата независимо от бъдещото и развитие.
безмислена след безмислената цензура. Хубава работа ама българска работа.
Значи смяташ темата за безмислена след като са премахнати постовете на милеещият по казармата ли ? Надявам се не си като Трифон...

Изглежда забравяш какво си писал и как отправяш въпроси в темата:
Не получи ли възпитание там, Вирти? Не те ли направи Мъж?
Щеше да е доста хубаво, ако тези, които твърдят, че имат ценности наистина започнат да живеят спрямо твърденията си :)

Така че това ти твърдение:
го отнеси към себе си, защото не спираш да пишеш за този толкова ценен твои пост.
Тва цялото, отгоре до долу, можеш да го затриеш, барабар с предното, щото е СПАМ.
Да, спам е, но заради такива като теб ще стои, защото ако го махна ще креснеш веднага, че отново ти трият отговори по темата. Понеже не вярвам да отнесеш евентуален проблем на ЛС, както би трябвало да направиш в началото (твои думи), а продължаваш да пишеш съм принуден да направя същото. Защото не вярвам, че ако се разберем на ЛС и се оправи темата няма да има ново твое мнение по въпроса.
Олекваш, не си за тая работа.
Ако е до доказване, вещ съм и учен да документирам, та лесно е да те опровергая, щото се опитваш да промениш статуквото в своя полза. Късно е.
Вече не съм ченге, както и думата си на две не цепя.
Който ни е чел, знае кой кой е.
Наздраве Вирти, и трий докато е време!

Пате в кълчища.

Цитирам сичко, щото да се прочете от сички, та да е ясно онуй, дето вече е ясно.

Въйййй, то комплексиран модератор бива, ама чак пък толкос...!
Г-н Virtex, за мене си бита карта.
Донякъде имаше право, но безумно изгуби "преимущество".
Лека нощ! ...и да приключим, по който и да е начин, че на аудиторията и писна!
Пресли, съжалявам!
fox_vt - майстор
Virtex надявам се няма да ме разбереш погрешно. При тема за злополука никой не може да върне загиналия. Но опита на всеки може да е от полза на някого в такива ситуации. Какво значение има ако са от казармата. Имал съм случай на поливане с бензин на варел с дърва да се разпали. И това преди година а хората уж големи . Във казармите аз поне не знам да е имало нафтови печки и съм споделил опита с паленето. Много е опасно на гореща печка да се ползва леснозапалими течности. Взрив от димни горими газове също съм виждал. От гръмнала водна риза не съм чувал случай и честно казано адски се съмнявам да е възможно. Просто няма как да кипне течноста и да гръмне ризата без да изплюе някоя тръба. Та както казах може да не ме разбереш но никой тук в темата иска да се подиграва със случая. Не познавам Трифон но въпреки по особенното му изказване не мисля че е такъв човек.
вт дек 04, 2018 9:08 pmfox_vt написа:
... От гръмнала водна риза не съм чувал случай и честно казано адски се съмнявам да е възможно. Просто няма как да кипне течноста и да гръмне ризата без да изплюе някоя тръба...
Фокси, бутилки за газове под налягане се изпитват на вода. Така, при пропуск, просто протича и налягането веднага пада. Инак гърми. Налягането нараства и се разтоварва рязко на най слабото място.
Представи си поцинковани тръби или твърди медни заварени. Няма изплюване.
Гадното е, че не става плавно- леко пропукване и изпускане на налягане. Гърми, мамка му!
titingo - напреднал
Случка от днес Пелетна камина с водна риза,по време на работа и свършват пелетите и дава грекша няма пламък.Зареждам с пелети и давам старт за ново запалване . След десет минути ,камината избухна доста силно,като се чува углошителен трясък. В горивната камера има невиждан до сега силен огън. Водата е на около шестдесет градуса.Натискам ведага стоп .В камерата продължава да гори огън и не спира.Вадя и щепсала от контакта. След две минути изгасва. От избихването уплатнението на стъклото беше излязло и езичето на вратичката за затваряне се беше изкривило.

Тема "Скръбна вест" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: