• 1
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 165
Всичко за дърводелството
bulhomes2 - майстор
Често правя осмоъгълни кутии. И с много повече стени (гонил съм кръг). Никакъв проблем.
wanderer - специалист
  • вече чакам един от китай за $ 13. ще го видим като дойде как ще се представи. иначе съм съгласен с Lisko.
stridata - специалист
съб ное 24, 2018 6:06 pmИвелин1 написа:
Насочил съм се към един модел, но четох някъде че тези модели(LVLP) не правят толкова наситено лакирването :? Дали ще бъде така? Дюзата му е 1.7 и мисля че ще бъде добре?
Аз бих ти препоръчал DeVilbiss в евтиния клас имат за ~200лв. един страхотен пистолет. Ще ти служи вярно с години! Резервна дюза с игла е към 80лв. може да ги подновяваш или да си вземеш резервна. Примерно купуваш го с 1.8 си зимаш една резервна 1.4 и 3-4 години забравяш за пистолет.
manobg - специалист
Колеги знаете ли защо като режа по-твърдо дърво, например бук или дъб, замирисва на изгоряло и резултата е на снимките. Циркуляра е ползван съвсем малко в домашни условия и то все за дребни детайли.

Прикачен файл

IMG_20181205_192259.jpg

Прикачен файл

IMG_20181205_192244.jpg
IMG_20181205_192244.jpg (64.01 KиБ) Видяна 1472 пъти
PIP - майстор
Неподходящ или захабен диск, бавно подаване, нелинейност на диска с линеала (затяга), високи обороти.
cvetomir_77 - специалист
ср дек 05, 2018 8:51 pmPIP написа:
Неподходящ или захабен диск, бавно подаване, нелинейност на диска с линеала (затяга), високи обороти.
И да добавя - няма разклинващ нож, което мисля е едно от най-важните неща!
manobg - специалист
ср дек 05, 2018 9:34 pmcvetomir_77 написа:
И да добавя - няма разклинващ нож, което мисля е едно от най-важните неща!
Прав си, трабва да го монтирам пак. Не знам защо го махнах.
cvetomir_77 - специалист
Някой има ли мнение за това? Цената е 200 лв.

Изображение
Chefo77 - майстор
Имам циркуляр на марката, много съм доволен. Само дето не е от България. Колега имаше "същия като моя", но оттук - нищо общо. Този не е от "нашите".
Според мен ще си заслужава. Само цената дали не е малко височка, виждам ги из нета на по 30-40 паунда ...
EDI - майстор
Заслужава си според мен, ако плота и механиката са наред.
  • 1
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 165

Тема "Тема за бързи въпроси и отговори в дърводелството" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: