Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Ivovn1979 - помощник
Няма врати етажа и може би бяга част от топлото през стълбищната клетка.

Дайкин RX50 правена
brum - майстор
Тая температура от 28 градуса с какво и как я мериш? Да не е с термометър дето го напича слънцето денем?
Ivovn1979 - помощник
Температурата я меря с електронен термометър на сянка

Сега като няма слънце намалих входящата вода с 2 градуса до 35 а изходящата около 30 и температурата в стаята стой от 20 до 21 градуса ,но последните 2 дни почти няма слънце и с по-студената вода почти не затварят кръговете.но ако пекне пак ще се разбутът нещата.
Hursa - майстор
Но устройва ли ви такава температура в помещенията.
(A и бе сравнително топло тези дни, дори нощем - поне при нас.)
Ivovn1979 - помощник
Над 21.0 градуса е добре,но под тях става хладно.Както и над 24.5 в междувпрочем.
Затова се чудя как да намаля тези амплетуди, но явно не се получава.
filmatoplo - майстор
В твоя случай е трябвало да се работи с промяна на температурата на водата -по стайна или по външна температура .За целта смесителния ти вентил трябва да е снабден с задвижка контролирана от термостат който да следи външна и стайна температури и да променя подаваната вода така че да ти държи колкото си нагласил в помещението .кръговете не се изключват . :wink:
Здравейте,
Преди 3-4 месеца бях изчел цялата тема (към 155 стр) и си бях поизяснил доста от нещата относно подовото, но когато ги приложих на практика, не е точно така. Системата ми е с радиатори + 2 кръга подово, отворена система с пелетен котел. Проблема е, че радиаторите немогат да се обезвъздушът през автоматичните обезвъздушители, ако крана на изхода на радиатора не е затворен.Освен това, трипътния на подовото работи толкова неравномерно, че температурата на топлия колектор варира в рамките между 25-65-25 градуса в рамките на една минута. Също така, когато е затворил и водата превърта само през подовите серпентини, дебита е около 3л/м, а щом отвори потока на топлата вода към подовото, дебита скача на 4-4,5л/м. Прилагам и снимки на системата, само че ги пускам с линкове, че от години не съм качвал снимки по форуми и съм позабравил как става. Всичко съм си правил сам. Всяка помощ би била от полза, а в краен случй, ако не се справя сам, ще викам някого на помощ.
https://drive.google.com/file/d/11_n46U ... sp=sharing
https://drive.google.com/file/d/1Bnu9EF ... sp=sharing
filmatoplo - майстор
Трябвало е да се свърже по съвсем друг начин .
Да, щом не сработва явно не е това начина. Все още има вариант за преправяне, така че всяка помощ, схема, чертеж или снимка на работеща такава инсталация би била от полза.
Ivovn1979 - помощник
А има ли стаен термостат който да мога да го настройвам примерно на 1 час да се включи по 15 мин за да не истива пода, а в 16 ч. Да се включи постоянно до 8 сутринта . Имам 3 жилен кабел до термостатите ако има значение.

Тема "Водно подово отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: