Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
В момента угасих камината да я почистя - обаче ще почакам 15-20 минути преди да я отворя в противен случай може да се подпалят кюнците :wink: навлиза свеж въздух и започва в прахоляка да искрят червени точици :wink: така че внимателно .
шоп - майстор
съб дек 15, 2018 2:19 pmburner написа:
Не разбирам какво се самозапалва в камината? И къде точно?
Гори всичко, което не е изгоряло при термичното разлагане на въглеводородите.

С прости думи, горят саждите, които са си чист въглерод, полепи, катрани, кондензи, креозот...
krapchev_ - напреднал
съб дек 15, 2018 2:36 pmfilmatoplo написа:
В момента угасих камината да я почистя - обаче ще почакам 15-20 минути преди да я отворя в противен случай може да се подпалят кюнците :wink: навлиза свеж въздух и започва в прахоляка да искрят червени точици :wink: така че внимателно .
При това положение съм съгласен. Но при затворена врата от къдего този свеж въздух? Има ли шанс с повече въздух да получа по добро озгаряне и по малко остатък от запалими неща? Както съм писал и по-рано доста си играя с настройките но почти никакъв ефект.
tsvetanm - помощник
Колеги, може ли да препоръчате безжичен стаен термостат, който да е тестван и със сигурност да работи с Бижуто? Камината ми е на долния етаж, а искам термостатът да отчита температурата в стая на горния етаж.
brassSob - специалист
вт дек 18, 2018 1:01 pmtsvetanm написа:
Колеги, може ли да препоръчате безжичен стаен термостат, който да е тестван и със сигурност да работи с Бижуто? Камината ми е на долния етаж, а искам термостатът да отчита температурата в стая на горния етаж.
Слагал съм безжичен SALUS 091FLRF, както и интернет SALUS 310i . Работят безупречно.
filmatoplo - майстор
:) 310i е супер 246 лв и си ти . :wink:
tsvetanm - помощник
Това ми идва малко в повече като цена. :-D
А свързването лесно ли става?
filmatoplo - майстор
:wink: Под Елхата ще мине номера :wink: лесно -от телефона си контролираш пуск-стоп на горелката и регулираш стайната температура ,абе гледаш си от далече дали гори и колко е топло у вас . :wink:
tsvetanm - помощник
А как се свързва термостата с камината? Виждам, че отзад има куплунг за термостат, но камината ми е така сложена, че не мога да го огледам добре. В упътването май не е описано.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: