пон дек 17, 2018 12:48 amLazarGanev написа: Задай му веднага 80*СОк,днес след като се прибера ще вдигна на 80 градуса и ще пиша на другия ден петното от конденза дали се увеличава или не

пон дек 17, 2018 12:48 amLazarGanev написа: Задай му веднага 80*СОк,днес след като се прибера ще вдигна на 80 градуса и ще пиша на другия ден петното от конденза дали се увеличава или не
пон дек 17, 2018 2:11 pm6osi6 написа:Малко не по темата, но ...
пон дек 17, 2018 1:00 pmburner написа: Всяка камина си има изисквания към комина (т.е. тягата в Па) дадени от производителя.Камината, която сме харесали има някакви инструкции за мин. Ф на комина и на първичния въздух (по спомени Ф160 и Ф80). Аз мисля да Ф180 да сложа тръба, не се знае утре какво ще ни щукне. Жената искаше открит огън, ама много занимавка: камерата с картонче и изолацийка, чиста работа. Въпросът е дали преоразмеряването на комина би имало негативен ефект, освен върху портфейла естествено. И благодаря предварително!
Не е хубаво така да се дават съвети на сляпо. Моята камина е 7кв и изисква мин 12 Па тяга на комина, като производителя посочва минимална височина 5м и сечение ф18.
============
И в моята инструкция пише такива неща, но с риск да се повторя - в една барака сух Голденфайър работи с гофре фи 80, изкарано на 5 см височина от земята зад бараката. На друго място сух Бърнит има изкаран кюнеца през стената зад него без следа от комин. И двете камини са в офиси на фирми, продаващи и инсталиращи котли, камини, пелети. И си работят от години така.
пон дек 17, 2018 5:12 pmnaster написа: ...180 ще ти е достатъчно и за бъдещо щукване.
Камината, която сме харесали има някакви инструкции за мин. Ф на комина и на първичния въздух (по спомени Ф160 и Ф80). Аз мисля да Ф180 да сложа тръба, не се знае утре какво ще ни щукне. Жената искаше открит огън, ама много занимавка: камерата с картонче и изолацийка, чиста работа. Въпросът е дали преоразмеряването на комина би имало негативен ефект, освен върху портфейла естествено. И благодаря предварително!
пон дек 17, 2018 12:48 amLazarGanev написа: Задай му веднага 80*СКотела вече работи повече от 24 часа на 80*C и като слязох в мазето в основата на комина имаше още повече вода.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: