• 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 310
Нека намерим най-тънките цени.
nikolson - майстор
съб дек 22, 2018 5:49 pmcholev написа:
Въпрос " с какво бошовската батерия превъзхожда парксайдската (самсунг ако не се лъжа- най вероятно по добра от бошовската), с факти, а не с религия ако може, че цената е 3 пъти повече :?
Бошовска батерия от серията coolPack струва в английски магазини до 50 лири. На промоция и без пари.
cholev - майстор
съб дек 22, 2018 6:34 pmVirtex написа:
Вече ако говорим за новите батерии, понеже не знам дали бош ползват различни типове глетки, различни от 18650, например 20700 или 26650 и т.н., то цената е различна, защото тези елементи като цяло са по-скъпи. По-добри, но и по-скъпи засега.
....
Зачетох за 26650- баси. - от-30 до 55 градуса LiFePO4 до 7000цикла зареждане. Е това е истината. Иначе всека зима батериите вътре на топло.
Avas_co - майстор
Както е писъл Виртекс, производителите на литиеви клетки за индустриално приложение са няколко, и цените са им съпоставими.
От там три или повече клетки са си, все толкова.
За да се формира цената на един пакет трябва да вкараме в уравнението още няколко фактора - марка, пластмасовия корпус, електрониката вътре и фантазията на маркетинговия отдел.
Ами имал съм си вземане даване с батерията на маркова машинка, много добра, но батериите и бяха чист позор .
Корпус от рециклирани кофички за кисело мляко, пълен кошмар за разглабяне и сглабяне. Елементи добри - самсунгски. Електрониката пълен ташак, някакво подобие на баланс, ама всичко така нагласено, че основния бой го отнася единия елемент. Четери пакета си заминаха така - едната клетка мъртва, другите две ОК, последно от два пакета нагласих един, ама съм до там, тая пластмаса ще се разпадне, ако я отворя пак.
А, батериите са им цифра - май бяха към 120 кинта с отстъпката до мен 1,3 АЧ, пълен позор.
От година и нещо мъча един туйн пак на метабо, още като го взех отворих двете батерии - една 2 АЧ и едха 4 АЧ. Много добра изработка, нищо общо с предните . За това време не съм усети никаква умора в батериите.
Два АЧ -вия пакет последно го гледах на 75 кинта.
Та с тия батерии май работата едно към гьотере.
Между другото да си имате едно наум с такива елементи - силно се изумих, какво се случи с една самсунгска клетка SDI нещо си , 2АЧ-20 ампера ток , пусната в джоба и взела, че се окъсила с ключовете в същия джоб. Не е забавно, за една бройка не се самозапалих.
batVenci - специалист
Нормално, нали правят поялници с такива акумулатори...
comunikator - специалист
Как е възможно 750в бормашина да е с 10Nm въртящ момент 😲
cholev - майстор
вт дек 25, 2018 9:40 pmcomunikator написа:
Как е възможно 750в бормашина да е с 10Nm въртящ момент 😲
Ами физика брато. Това е при 3000об/мин
формулата е мощност =обороти х въртящ момент,
В превод - винтоверт на 300 оборота (ако редуцираме оборотите на тази бормашина 10 пъти надолу) въртящия момент ще е 100НМ.
Затова аку бормашините имат 2 скорости- примерно 0-400 1-ва скорост. 0-1400 2-ра за пробиване.
На колата ти същото -първа за баира. 5-та за трасето
comunikator - специалист
Колеги едно питане за 12в батерии.
Взех нова батерия за 12в импактор като я купих и сложих нямаше ток в нея заредих я за около час тествах беше ок
Два дни слет това не искаше да завърти с нея последва ново зареждане.
plamen6703 - майстор
Какво ти е питането? :partyman:
comunikator - специалист
пет дек 28, 2018 5:55 pmplamen6703 написа:
Как да съм сигурен че в батерията е проблема?
Досега нямах батерия само тяло беше тоест може ли проблема да е в машината.
plamen6703 - майстор
пет дек 28, 2018 6:02 pmcomunikator написа:
пет дек 28, 2018 5:55 pmplamen6703 написа:
Как да съм сигурен че в батерията е проблема?
Досега нямах батерия само тяло беше тоест може ли проблема да е в машината.
Проблема може да е и в зарядното, проблема може да е /най-вероятно/ и в едни пари хвърлени на вятъра, докато не установиш къде е проблема не може да си сигурен в нищо. :partyman:
  • 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 310

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 6" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: