• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
kozl - майстор
Ако не те притеснява разликата в нивата на помещенията, то кърти само де са тръбите към сифоните и оправяш тръбите с наклони от сифони към отклонението на ВКК. Сифоните ще се вдигнат над замазката и след това добавяш замазка в-у съществуващата докато се постигне покритие към сифона и наклони на замазката към сифона. А освен това сифона може да се наложи да се мести според разположението на настилката.
А и помисли какви уреди и къде ще ги разполагаш, щото съм виждал и пробити тръби Ф50 при монтаж на моноблок в-у тях.
arxd129 - специалист
вт дек 25, 2018 4:00 pmkozl написа:
Така като гледам ....
О-о-о, здрасти!
Така като гледам или трябва да се вдигне нивото на замазката заедно със сифоните и да се преработят тръбите към сифоните или да се преработи разклонението към вертикалния канализационен клон, за да слезне по-ниско и след това PVC Ф50-ките с наклони към ВКК.
Демек - има нещо читаво. Нали? Знаех си.
Как се 'преработва' отклонение към вертикален канализационен клон?
Как се определя, с колко трябва да се "вдигне нивото на замазката заедно със сифоните"?
Частта 8-9 с достатъчен наклон ли е?
Частта 5-6 с малък наклон ли е?
Частта 1-4 дали е с достатъчен наклон? Ако е с достатъчен - хич да не я къртя? А?
И ако сифоните са алуминиеви сменяй с полипропиленови или неръждаеми.
Хич не съм се замислял досега за сифоните /то - имам само един, де. Другият е икономисан; в полза на строителя./
Никаква идея си нямам защо алуминиевият сифон е лош.
И представа си нямам защо полипропиленовият сифон е по-добър. И от кой е по-добър?
Представа си нямам с какво неръждаемите сифони са по-по-най.
И бих бил много благодарен, ако науча тези отговори тук. И сега.
И помисли дали ти трябва лира в банята, оти я имам, но не я ползвам даже и за сушилка.
Мдаа...
Вече няколко пъти чувам подобна реплика.
...
Ама си викам - нека има.
... Обаче, сега, и ти като ми казваш - ще взема да се замисля. ... Дерт ми предизвика. Наистина.

Чест и почитания!

Помагай, моля!
chapara - майстор
Искате ли да Ви охладя малко страстите с доработките, а не преработките :roll: Обект в супер луксозен блок, на една от водещите строителни фирми в София :cool: Оставена чакаща тръба за монтаж на линеен сифон. За щастие се налагаше промяна на ъгъла на атака на водата и се извади чакащата тръба до Утката за тотална преработка. Качвам ви снимка. Това се случва пак за щастие само за втори път в моята практика, но вероятно не е инцидент. Подострена дъска, така че дължината и размера и да не могат да преминат по никакъв начин през вертикалата + велпапе да е по сигурно задръстването. Препоръчвам влизайки в ново жилище тотално преправяне и ревизия на стореното от стрителя, без значение кой е той и несъвесните му работници, не коства нищо, за разлика от последствията :axe: :axe: :axe: :axe:

Изображение
arxd129 - специалист
вт дек 25, 2018 4:50 pmkozl написа:
Ако не те притеснява разликата в нивата на помещенията, то кърти само де са тръбите към сифоните и оправяш тръбите с наклони от сифони към отклонението на ВКК. Сифоните ще се вдигнат над замазката и след това добавяш замазка в-у съществуващата докато се постигне покритие към сифона и наклони на замазката към сифона.
Не мога да сваря да пиша; ти ме изпреварваш с отговори на част от въпросите ми. Нормално... аз бавно "стоплям реотаните".
Отказа ли се от препоръката за понижаване на входа във ВКК?
вт дек 25, 2018 4:50 pmkozl написа:
А освен това сифона може да се наложи да се мести според разположението на настилката.
Какво???? :shock:
Нищо не вдянах!!
chapara - майстор
Аз пък без да искам да те натъжавам по Коледа ще ти кажа че това не е лъжица за твоята уста, ще загубиш ненужно време и ресурс, а после няма да можеш да спиш с години в съмнение по надежността на изпълненията ти :wink:
nikolov333 - майстор
Входа към ВКК, при възможност задължително трябва да се свали до най-ниското необходимо ниво.. Така, ако нивото на плочата в банята е достатъчно ниско и след замазка и плочките на пода нивото му в най-добрия случай е добре да остане наравно или сантиметър под нивото на коридора и останалата част от настилките в апартамента, за да се избегне праг на входа на банята и евентуално да се отича вода при наводнения от другата част.. И най-важното е замазката и сифона си ги остави на майстора на плочките в банята, за да ги съобрази с формата и размерите на плочките, които ще се слагат на пода..
arxd129 - специалист
Мдаа...
Думам ти дъще, сещай се снахо. Хубава пословица.

Относно лъжицата... Който е умен - ще се сети, спор няма.
Който е лейка - подобни поговорки не ги и забелязва.

Все пак не съм съгласен със следното:
Напомнянията за мярата между лъжица и уста, не мотивират.

Особено много, не мотивират оногова, който е решил /ей така-благородно/ да даде някой практичен строго професионален (в случая - професионален ВиК съвет) съвет на питащите.

ПС.
Нека не пресичаме желаещите да дават съвети на питащите. Става ли? :yawinkle:
Да оставим питащите да преценят кой съвет да ползват. /Дано сме умни./ :)
arxd129 - специалист
вт дек 25, 2018 6:00 pmnikolov333 написа:
И най-важното е замазката и сифона си ги остави на майстора на плочките в банята, за да ги съобрази с формата и размерите на плочките, които ще се слагат на пода..
.
Аферим за съвета!!!
Чест и почитания!
chapara - майстор
Аз ти дадох един със снимков матерял :idea: , какво разбра от него :?: Дори се учудвам че няма коментар по него, а си направих труда да свалям и качвам снимки за да бъда полезен. Това ме наведе на мисълта че някой или не ме разбира или не иска, защото щади една кофа замака в повече за сметка на свършена отговорно и качествена работа. Щях да се зарадвам на питания що е полипропиленова и ПВЦ тръба, кое се лепи, кое се муфира, как се прави по добър наклон - с по-голяма или по-малка линейна дължина на мръсния канал, що е това позициониране на сифона, къде трябва да са Утките и в каква последователност така че да не вакуумират сифоните и подобни. Аз със твоята тема приключих, бъди здрав и мотивиран :cool:
krasi92 - майстор
Много ясно че се налага ремонт ако искаш да я ползваш тази баня.Кърти всичко и пускаи нови тръби като спазвай наклоните от сантиметър на метър и готово.След това една хубава замазка и плочки и готово
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Налага ли се ремонт на канализацията на баня?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: