• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
moimoimoi - майстор
това е за един етаж,външните стени са 80м2 по 50 лева на квадрат за изолация=4000
за вик и ел инсталацията имам предвид само изграждане на инсталацията,без зареждане,че то има и ключове по 100лева бройката
за прозорците при мен са 3нормални и 2 малки и това горе долу е цената-2000лв , вече ако са повече или пък френски от пода до тавана сметката е друга

но най добре е като се почне да може да се стигне до цялостен груб строеж с покрив на един път
Фитилчо - майстор
В момента правя алуминиев прозорец, висок 76 и дълъг 6 метра. 2 секции по 2.80 някъде, едната се отваря само на V. Вярно, много дебел профил, стъклопакета е 58 мм дебел, троен, като външното е триплекс.

Струва точно 2000 лева със боя на Тайгър и монтаж!
BLUEPUPIL-2 - специалист
чет дек 27, 2018 2:35 pmmcfly написа:
Та, въпросът ми - каква би била цената на стандартна двуетажна къща, без мазе, със ЗП 70-75кв/м и РЗП 140-150кв/м, ...
Недей, в 2019 да планираш двукато живелище.
Tsilkov - майстор
Откога пък годината на построяване е свързана с етажнистта на къщата. Да не би в нечетна година двуетажните къщи да влизат в "сатурнова дупка" :)
gnt69 - майстор
съб яну 12, 2019 7:04 pmTsilkov написа:
Откога пък годината на построяване е свързана с етажнистта на къщата. Да не би в нечетна година двуетажните къщи да влизат в "сатурнова дупка" :)
Понеже 2019 е година на свинята трябва да се строят едноетажни кочини. :partyman:
radius - майстор
:lol: :lol: :lol: :-D :-D :-D Здраво сте нахранили блуто. Макар да направих двуетажна, го намирам за прав. Но понякога няма как - искаш гледка, парцела ти половин декар и правиш етажи.
BLUEPUPIL-2 - специалист
съб яну 12, 2019 8:43 pmradius написа:
Здраво сте нахранили блуто.....
radius, Двамата колеги, явно още ги държи от празниците, затова BLUE-то реши да не се впряга. И на всички Ви пожелава, да сте живи и здрави и през 2019 и да има много поводи за хвалби, снимки и почерпки на база на строителни подвизи и успешно приключили битки с бетона, стоманата и дървото. Пък, някой от недостатъците на бълг. език, изразяващи се в склонност към двузначие, плюс болната тема за стълбището, [което за да е удобно и комфортно трябва да отнеме по мин. 10м2 от ЗП и от двата етажа т.е. мин. 20м2 за двуетажна къща] ще обсъдим по-нататък.
nikolov333 - майстор
И в тристайните панелки, коридорите са към 10 квадрата.
Tsilkov - майстор
нед яну 13, 2019 12:29 amBLUEPUPIL-2 написа:
[ Пък, някой от недостатъците на бълг. език, изразяващи се в склонност към двузначие, плюс болната тема за стълбището, [което за да е удобно и комфортно трябва да отнеме по мин. 10м2 от ЗП и от двата етажа т.е. мин. 20м2 за двуетажна къща] ще обсъдим по-нататък.
Жив и здрав и спрона 2019 и на теб. Недостатъците са си недостатъци и са точно както ги пишеш, ама не са повод да скачаш с рецепта/лозунг за едноетажни къщи и то пък най-вече вързани с годината :wink:
naster - майстор
Аз съм силно пристрастен, тъй като вече завършихме грубия строеж, но е важно да определите бюджет, а според него ще направите и избора си. Важен е и стилът на живот. От какво сте готови да се лишите и от какво не. Колега е подписал наскоро за жилище на зелено в лагера откъм земляне на 1250е/м2. С къща и парцел включен аз очаквам да паднем доста под това число за кв м рзп. Очаквам, но...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Строеж на къща - съвет" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: