• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
PolariS - специалист
Здравейте
Имам проблем в една баня. Сградата е нова, тръбите са ПП. Водата е пусната от година. Скоро се появи "капчук" при тръбите в банята, капка на минута, понякога спира, понякога се засилва. Не мога да я уловя, защото пада върху коляното за водомера и се пръска навсякъде. Проблема е на горния етаж. Тъй като там няма капак на ревизионния отвор е влажно и мокро. Възможно ли е проблема да е в главната тръба, в някаква снадка, във връзките около водомера или се мокри от ползването на банята. Намокри ми се гипскартона на куфара за тръбите докато чакам комшията да си оправи мизерията. Как да се справя с последиците от капането и какви могат да са те? :? :evil:
LazarGanev - "Велик майстор"
Някой горе нещо е правил - я е лекувал водомера, я нещо друго и не е стегнал връзките. Може пък от стеблото на някой кран да е потекло при развъртане. Друга причина не виждам - няма как от самосебеси да се получи теч - това не е стоманена тръба да прогние. Трябва да се огледа обстойно иначе нищо не може да се каже със сигурност.
Rumen Iankov - специалист
Може и от студена спойка на полипропилена. :)
LazarGanev - "Велик майстор"
Ако е студена спойка ще прокапе отначало. А то е нямало проблеми цяла година.
Time2Burn - специалист
Протекъл е някой холендър на водомера, или са монтирали разни аксесоари и са докоснали някоя тръба с дрелката. Всичко може да е.
PolariS - специалист
Time2Burn написа:
Протекъл е някой холендър на водомера
По-вероятно това да е, от уплътнителите. Е успокоихте ме че не може да е от тръбите, че тогава става мазало. След голямо капане, водата изведнъж спря, надявам се това да е. Сега ще се боря с последствията...подсушаване, ще пръсна и нещо за мухъл, ще залея и целия ъгъл с теракол...Мерси за отговорите.
Time2Burn - специалист
PolariS написа:
ще залея и целия ъгъл с теракол...

:shock: :shock: :shock: :shock: :?
PolariS - специалист
Time2Burn написа:
PolariS написа:
ще залея и целия ъгъл с теракол...

:shock: :shock: :shock: :shock: :?
Да поясня, сега ъгълчето с тръбите в куфара е пълно с разни мазилки и строителни отпадъци, всичко се омокри. Между тръбите вероятно има дупки. Смятам със замазка да подравня и уплътня пространството, за да е лесно за подръжка и да не тегли отдолу. Същото смятам да направя и в един панелен апартамент (между тръбите има някакви картони и боклуци) където комшията отдолу има гадния навик да пуши зимата в тоалетната и всички миризми се изнасят нагоре, става смрад чак в коридора. А с теракол защото от него имам излишни количества и ще заформя някаква замаска. Ако греша поправете ме... :?:
Time2Burn - специалист
Ако държиш да запушиш нишата на щранговете, вземи и изрежи някакъв фибран или стеропор плътно около тръбите и съвсем леко подмажи с теракол тук там , колкото да запушиш дупките. Не заливай нищо с теракол, още повече че с него замазка не се прави. НАправи го така, че един ден ако се наложи, да можеш с една отверка да разчовъркаш и тая установка да се извади. Иначе може да береш ядове. Виждал съм какви ли не кофражи и арматури и чудесий, тръбите така бяха хванати че почти цял ден не можахме да го разбием за да извадим проклетите тръби.
PolariS - специалист
Time2Burn написа:
Ако държиш да запушиш нишата на щранговете, вземи и изрежи някакъв фибран или стеропор плътно около тръбите и съвсем леко подмажи с теракол тук там , колкото да запушиш дупките. Не заливай нищо с теракол, още повече че с него замазка не се прави. НАправи го така, че един ден ако се наложи, да можеш с една отверка да разчовъркаш и тая установка да се извади. Иначе може да береш ядове. Виждал съм какви ли не кофражи и арматури и чудесий, тръбите така бяха хванати че почти цял ден не можахме да го разбием за да извадим проклетите тръби.
Thanks, Time2Burn, майстор си, ей тва е опита...:2thumbs:
  • 1
  • 2

Тема "Теч при тръбите в банята..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: