Ел. инструментите. Консумативи.
cholev - майстор
пон дек 17, 2018 6:31 amkozl написа:
съб дек 15, 2018 2:25 pmcholev написа:
Имам лидъския в първия вариант.
Tози с фенерчето отдолу ли? Па аз доста време го ползвах и случайно разбрах за фенерчето.
Имам същия по форма без фенерче, без битове и с по-слабо зарядно, купен от Щайнбергеп (Конрад) за 22 пари.
Некъде по постовете съм постнал и снимка.
Същия. Мислех да го изхвърлям заради накрайника па се сетих и му заварих друг стандартен шестостен. Оргинала е една измислена конструкция направена с неясна цел
zaksofon - специалист
Привет на всички, имам един леко тъп въпрос... Какво ще стане, ако на винтоверт 14,4 V, му бодна батерия 18 V? Става въпрос за марка Workzone. Накупих си от Англия 4 различни машинки, но със съвместими батерии от брата на Лидл - Алди и имам 7 батерии на 18 V. На баща ми обаче, много му се хареса винтоверчето, което за размерите си е лудо-лудо. Но не мога да намеря в БГ Workzone за 18V (на свястна цена, искам да кажа). Не мога да разбера каква е тая лакомия на нашенските емигранти?! Внасят машинки дето нови в магазина, с 3 години гаранция, са на цена 80 лв, а ми ги продават счупени (написали на всичкото отгоре и "професионални - немски" ) за 200 лв и без гаранция естествено. Лакум е българина, лакуум, лукав и тарикат... Така де, намерих за 14,4 V, само машинка (без батерии) и ми се чини, че батериите ми, ще му паснат... Казвайте сега. Благодаря!
nautilus33 - майстор
Не съм много на ясно, но предполагам че ще изгори, тъй като ще му вкараш по-високо напрежение. Виж, с по-малък волтаж може и да работи слабо, но с по-голям предполагам ще изгори. Но, нека се изкажат и други.

ПП виж дали не можеш да го преработиш да работи на ток, т.е. с адаптер.
ESPACE - майстор
Нищо няма да му стане, ръгай смело.
hakama - специалист
съб дек 15, 2018 2:19 pmplamen6703 написа:
Скоро /до 10-ина дни/ в "Конрад" ще пуснат акумулаторна отвертка с Li-Ion батерия и цената ще е около и под 30 лв. това е артикулния номер 801095, под който ще се вижда в сайта като я пуснат. :partyman:
Пуснаха ли я вече, че мисля да поръчвам от лидл.де?

Този въртящ момент за какво ще ми трябва - електроника много рядко отварям и то го правя на ръка (примерно колоните)
Разгледах брошурата на лидл.де и попаднах на Блек енд Декер серия машини и ми привлече вниманието тази отвертка - има и 90 градуса! Май е по-добро от Parkside - но се доближава до 12 волтов верт като цена (25Е).
https://www.lidl.de/de/black-decker-...paign=hhz_kw51
Akku-Spannung: 3,6 Volt
Akku-Kapazität: 1,5 Ah
Leerlaufdrehzahl: 180 U/min
Drehmoment: max. 5,5 Nm

ПП: PARKSIDE 3.6V с чупещата дръжка на 5Nm/200 min-1 е вече налична, та се двоумя какво да взема.
Лидълския има 6+1 Нива на въртящия момент, ако е от значение, но е по-тежък (443 g (Декера е 330 g) )?!

Тази 90-градусова глава на Декера - предимство ли е или да избера рег-ята на въртящия момент?
нед дек 16, 2018 9:14 ammitko64 написа:
В германския Lidl пускат тази(също и в Полша и швейцария) https://www.lidl.de/de/black-decker-akk ... at/p290645 . Може и тука да я пуснат. Не е посочено обаче времето за зареждане, че имам една Блек и Декер, доста мощна, но зарежда цели 12 часа.
Мдам, това и мен ме притесни. Как да се разбере?

ПП:2 към Декера имам сантимент, понеже имахме бормашина с такава марка
Chefo77 - майстор
Парксайдът е чудесен! Аз бих отнесъл него.
kozl - майстор
Аз имам некакъв БиД с въртяща се глава. Общо взето не мое да се мери с парксайда с фенерчето. И като макс.въртящ момент, и нема регулиране на затягащия момент и т.н. Но го купих единствено заради това, че оста за битовете не е в центъра на цилиндъра, а в края, което позволява да се завинтват винтове в ъгъла на две перпендикулярни плоскости.
nautilus33 - майстор
Имам проблем с един винтовет. Milwaukee M28PD. От известно време не мога да заредя батериите. Щом ги поставя, червената лампичка, която показва, че батерията се зарежда светва за около 3 секунди и изгасва. Ако извадя батерията и опитам пак, понякога свети за около минута но пак изгасва. Опитах с двете батерии, които имам и резултата е същия. предполагам е от зарядното, но като го отворих, цялата платка е покрита с нещо като гума и нямам достъп до нея. Не видях надут кондензатор. Имате ли идея на какво може да се дължи?
tehnik84 - помощник
Винтоверт Парксайд - не благодаря... Взех METABO и няма нищо общо! И като усещане и при работа съм много по-доволен. Да, заделих малко повече пари, но качеството и удоволствието е уникално. Мисля, че това ще е машинка, която ще имам с години и дълго ще ме радва! Освен това в куфарчето събрах и малък, лазерен нивелир, комплект накрайници, както и други дреболии. Вече не обикалям с няколко различни кутии, всичко важно е на едно място.

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: