• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andro440 - майстор
За Теб,знаем ,натискаш копчето и става топло ,хващаш една тел и заваряваш с нея алуминий -ама вземи прочети началото ,защо е пусната темата и ако не можеш да помогнеш ,просто не пиши !
чет яну 24, 2019 2:13 pmphantom_ написа:
Абе тез печки дето все някой трябва да им слага и са с характер сякаш времената им отминаха :lol: Най ми е хубаво като натисна стайния термостат и топлото се промъкне през радиатора :-D
phantom_ - специалист
Прав си за това извинявай. Прочетох я, ама нещо много трудно ми изглежда да цепиш тресчици и да се топлиш с тях. Някак колкото и да е ефективно за Стар човек както твърдиш няма да е лесно. Ако ще правиш нещо такова по добре е да е на орехова черупка или пелети :wink: измисли я така че да му е лесно на човека. С цели цепеници примерно :idea:
andro440 - майстор
Мисля ,но човека е решил да си прави ракетна печка .Ти като реши да правиш електрожен,някой намеси ли се и да ти казва ,че телоподаващо /примерно / е по добро за Теб?
чет яну 31, 2019 9:02 pmphantom_ написа:
Прочетох я, ама нещо много трудно трудно ми изглежда да цепиш тресчици и да се топлиш с тях. Някак колкото и да е ефективно за Стар човек както твърдиш няма да е лесно. Ако ще правиш нещо такова по добре е да е на орехова черупка или пелети :wink: Не мислиш ли?
harley davidson - специалист
Не е никак трудно да изготвиш "джоб" в който да вкараш горивото,или мобилно резервоарче с по-голям капацитет на костилки или пелетки,но ,не всеки има възможност да ги намери или изобщо да си го позволи.До колкото правилно съм разбрал търсим варианта с дръвца.. За сега най-добре ще е да се съобразим с правилните размери на конструкцията.Едно от нещата е,ако внимателно се изгледа по-горния клип,защото,той е от три много подробни части.Тази която съм показал е втората част.Много важно в конструкцията е да се спази размера от хоризонталната -втора външна тръба до квадрата в който се вкарва горивото. Да се спази и правилото,че ако вътрешната ти тръба е с примерно ф-120мм. то кожуха който ще ползваш отгоре му да е на растояние не по-малко от 30-40мм Ако е повече или по малко няма добра тяга..От личен опит..Просто някъде бях чел,че растоянието се дели на две. Направих го,работи,но няма нищо общо ,ако го разделиш на 3 или 4.Просто става друга. Това също при по-задълбочено четене в архивите. Другуто което е ,че може да се вземе под внимание и това,че водата както и димът имат посока на движение обратно на часовниковата стрелка съобразно магнитното поле на земята.В Щатско е по часовника. Та за тази цел горивната камера погледната отгоре може да се свие леко от лявата страна и така улеснява естествения ход на нещата. Другото което е ,че принудителното завихряне забавя хода нагоре и предава центробежния ефект..Даже не знам дали няма да се получи и със един турболатор от вътре.. :?
шоп - майстор
Защо досега никой не коментира, че ракетна печка без ошамотена ракета не е ракетна печка?
harley davidson - специалист
Ами явно знаят за това...!!
harley davidson - специалист
Искам само да сме на ясно..Колкото и добра да е ракетната печка със влажни клечки дори-не работи...!!! Все пак като са на гравитация им гори само върха..Мокри ли са или лека влага-забрави..В тази печка почти няма жар. Претенциозни са откъм влага.Като пиролизния котел ..
съб фев 02, 2019 7:46 pmharley davidson написа:
Ами явно знаят за това...!!
Харли, Шоп, земята се върти.
lz2skt - специалист
Ракетната печка си е баш за пенсионер,който няма друга работа и стои цял ден по край нея и телевизора...Трябва постоянно да и се подават дърва и то дребни.Предимство за сиромаси хора е ,че може за тази цел да се ползват събрани съчки и шишарки.За изработката и в изцяло метален вариант може и от вторични да се намерят подходящ балон от бойлер и тръби и профили.А за силите на въртене на Кориолис и посоката им май имаше от значение в кое полукълбо на Земята си спрямо екватора..
harley davidson - специалист
Да така е ..От вторични за около 20-30 лв.можеш да се снабдиш със нужните железарии ,1-2кг перелит от топливо за изолация на вътрешните тръби един пакет електроди и няколко диска за рязане.. Около метър азбестово въже.Абе може да съм се бутал нещо ,но моята ми отне около 3-4 дни някъде..Другата седмица започвам друг модел печка с бездимно горене,но не е ракетна..Хоризонтално на дръвца и гравитично на костилка или пелет..
Ако успея ще споделя.Интересна е много..
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Ракетна печка" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: