Мечтата на всяка домакиня
ilko - напреднал
Здравейте,

Интересува ме дали има максимална височина на монтаж на Аспиратор. Знам, че минималната височина е 65 см. от печката. При мен се получава така, че трябва да го монтирам на 100 см. от печката. Дали ще е проблем да е на толкова голямо разстояние от печката. Благодаря предварително за изказаното мнение.
tysonlkr - специалист
Няма да имаш никакви проблеми, но няма да се получи желаният ефект от абсорбаторът :roll:
Според мен поставен на по голямо разстояние, няма да абсорбира цялата миризма и т.н. от печката :?
sasooooooooo - "специалист"
Стандартно се води от 60 - 75, като максималната височина се препоръчва при готвене на газови котлони, а иначе съм напълно съгласен с tysonlkr.
При теб защо е на 100? Кое пречи?
Любо - специалист
стандарта е 60
на 100 по добре не го слагай те на 60 толкова и дърпат камо ли на 100 :?
shadowman - майстор
Намесвам се и аз със стандартите. По книгите е 650-750 мм, но масово се монтират на 600 мм заради гърба който е със същите размери.
ilko - напреднал
Благодаря на всички Ви за отговорите. Така и ще направя, ще го монтирам по стандарт за да нямам проблеми.
silllveto - Майсторица
Ако се налага да е по-високо, трябва да е с по-голяма мощност.
skartalov - специалист
Дават го на 64см, защото обиновенно гърбовете на плотовете (които се поставят на стената) са 64см ширина.
trevora - специалист
Във всяка една книжка на аспиратор е указана височината за монтаж.За керамичен плот може да се монтира на 60-65 см.За газов котлон задължително е монтаж на 65 см-70 см.Въпреки ,че моя в къщи е монтиран на 60 см.и нямам проблем.Всяка друга височина от 75/80 см на горе просто обезмисля слагането на аспиратор,защото той няма да върши работата за която е монтиран там.Височината на стенния панел няма никакво значение, има производство на двоен стеннен панел на височина 130 см.това не означава .че трябва да се монтира аспиратора там :)

Тема "Монтаж на Аспиратор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: