• 1
  • 2
Всички имаме коли, нали ?
mely - напреднал
Колега,минах по твоя път.Само че аз имам Car Pass -картата за която ти говорят колегите по горе.Тя съдържа всички кодове за автомобила.И най важния ..достъпа до компютъра.По принцип искат толкова пари за да ти извадят този код - но въпреки че аз го имах ми поискаха 150 лв без глава/дистанционното/ и 200 лв с глава.Щукна ми идея да питам направо дилъра на марката какво ще ми струва...и о чудо :shock: :shock: :shock: :shock: за целия ключ с глава и всичко по него балабар с обучението 132 лв.Така че питай.
piron45 - майстор
Благодаря колега, ще се поинтересувам. ЧНГ
karimddd - напреднал
здрасти колега
и ние имахме подобен казус в работата и го решихме по следния начин
направихме резервен ключ без да се обучава.
колата пали само ако преди това не е заключвана с аларма.
отключва се и се заключва с въпросния ключ.
вт дек 28, 2010 12:16 pmpiron45 написа:
Най напред Честита Коледа и весели празници на всички.
Сега на въпроса. Понеже нямам резервен ключ за колата реших да си извадя един. Обаче като поразпитах се оказа че ключарите са големи кожодери. Искат около 100лв за готов ключ с копиране на транспондера. Но понеже в Самоков не могат да прочетат транспондера ми че бил защитен, трябвало да отида до София някъде на Графа където ще ми струва 150лв. Естествено е че само за един ключ тази цена ме удари в челото.
Поразрових се из нета и какво намирам. Заготовката за моя ключ с място за транспондер струва 8лв, самият транспондер е на цена 6.67лв. Какво се получава че за фрезоването което е за минутка и струва 2лв и програмирането са всички останали пари. Е то бива печалба, но пък чак в такива размери.

Та питането ми е някой правил ли е подобен опит и ако си купя заготовката и транспондера на горните цени има някакъв начин сам да си програмирам транспондера или някъде по на тънко. Намерих и програматор за ключове в нета за 80$ който в БГ се продава за 285лв, но за един ключ не си заслужава да се дават толкова пари. Но пък много се дразня като някой се опитва да ме натовари с толкова пари за нищо работа.



Сега някой ще каже че щом не мога сам да си го направя трябва да си платя на ключар. Той е вложил много пари в техника и знания. Глупости на търкалета. Ключарска работилница мога да отворя ако искам срещу по малко от 2000лв.На ти съм и с механиката и с електрониката, но не ми е работа. Трябва ми само един ключ.

Стана дълго :) , хайде колеги давайте конструктивни мнения. Може и на някой друг да му се появи този проблем.

Здравей. Пълно с специалисти. Нема лошо. Това става при повечето автомобили. Дано твоят да е сред тях:
Как да програмирате ключовете си за транспондер?

В някои превозни средства е много лесно да го направите сами. Това е толкова просто, колкото 3 етапа. Ще ви трябва
нов (непрограмиран) нарязани клавиш транспондер
ръководство за потребителя на автомобила
малко време
Когато ги имаш, влизай в колата. Уверете се, че вашият оригинален клавиш за транспондер не е около вас или колата, така че фалшивите сигнали няма да бъдат изпращани до колата ви.
1.Първо, поставете новия (непрограмиран) нарязани ключ на транспондер в запалването. Завъртете ключа в позиция "On".
Оставете го в позиция "On" за 10 минути и половина. Това са 10 минути и 30 секунди. Тогава го изключете.
2.На второ място, повторете същия процес, описан по-горе.
3.И трето, направи го отново.
По същество, вие се включите превозното средство в продължение на 10 минути и 30 секунди и след това да го изключите 3 пъти.
По този начин успешно програмирал ключа си за транспондера. След това можете да стартирате двигателя с този ключ.
1115 - специалист
Хаха, това за 10 мин и 30 сек предпоалгам е гавра.
На стари италиански автомобили с Code1 може посредством Мастер ключ (червен) да се обучи друг чисто нов ключ. Операцията е сходна на горната и става за 10 секунди по-скоро. Предполагам е валидна и за други марки автомобили.
Това обаче е за коли до към 1998...9 година.
После идва Code 2...Code 3.
ESPACE - майстор
Не е гавра все още. Гавра щеше да е ако кара да излезе от колата за тия 10 минути и половина, да я обиколи 10 пъти и половина и да влезе през пасажерската врата. По време на обиколките да плюе през рамо и да чете молитва за успение. Изобщо с тези Гугъл транслейт съвети само ще си загуби времето.
lov - майстор
Много си прав за тези Гугъл транслейт съвети.Превода по някога е страшно неадекватен и не приложим.
Още ме благославя :) един ключар дето се подвизаваше във фиатския форум. Бях превел и описал подробно процедурата как се програмира ключ когато е с Code1.
Тогава един колега от форума ми подари два ключа за да извадя транспондерите от тях. Има и да се продават но са на лотове от много бройки и не ми оттърваше.
Две нови заготовки за $5 от китайците. Имат си и гнездо за транспондера. Не помня колко ми взе един квартален ключар да ми ги нареже. И с хартиения мануал в ръка за няма 20 минути се справих. После за 2-3 минути успявах да се включа за два ключа. :lol:
1115 - специалист
пет фев 15, 2019 6:30 pmlov написа:
..... един ключар дето се подвизаваше във фиатския форум. Бях превел и описал подробно процедурата как се програмира ключ когато е с Code1.
....
Кой фиатски форум - добрия или лошия ;).
lov - майстор
Айде да речем в добрия. Макар че съм писал и в двата под същия ник. В интерес на истината до миналата зима си бях фиятаджия ама последните години почти не съм ги навестявал и двата.
Много неща съм показвал там как може да се оправят дори и как се прави нов индуктивен датчик за АВС от нулата.
  • 1
  • 2

Тема "Ключ за запалване - програмиране на транспондер" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: