Най - вълнуващия въпрос зимно време.
phantom_ - специалист
Точно казано!Включи я от дисплея. И след това когато няма Т на него ще тръгне.
Miro81 - напреднал
съб фев 09, 2019 3:26 pmfilmatoplo написа:
:) По принцип камината трябва да бъде стартирана от бутона пауер както обикновено и тя чака сигнал от термостата , ако термостата е включил тоест няма икона -Т- тя тръгва .Термостата се включва на платката на клема- RT. :wink:
Благодаря, най-накрая сработи :)
Прилагам и снимки от свързването.
Прикачен файл:
bboil02.jpg
Прикачен файл:
bboil-1.jpg
bboil-1.jpg (36.95 KиБ) Видяна 2322 пъти
LazarGanev - "Велик майстор"
Принципно тази операция не е за направи сам. Току-що гаранцията отпадна :cool:
Miro81 - напреднал
съб фев 09, 2019 7:46 pmLazarGanev написа:
Принципно тази операция не е за направи сам. Току-що гаранцията отпадна :cool:
Само така си мислите, това е комуникирано с доставчика на камината! Моля без крайни изказвания!
phantom_ - специалист
Това мисля че беше дистрибутор, така че нищо чудно да е така :wink: :idea: Трябваше може би да извикаш такъв за да ти вземе кинтите :lol: Макар че и аз те подведох може би като ти казах как да стане.
Miro81 - напреднал
съб фев 09, 2019 8:29 pmphantom_ написа:
Това мисля че беше дистрибутор, така че нищо чудно да е така :wink: :idea: Трябваше може би да извикаш такъв за да ти вземе кинтите :lol: Макар че и аз те подведох може би като ти казах как да стане.
Нищо против нямам да си платя, но ми умръзна да се разправям с "майстори" :)
Живеем в "бизнес свят" и нещата стават от зле на по зле.
Човещината отстъпва право пропорционално на бизнес отношенията. Вълци бре, не хора.
Имах късмет, с едно Грейко изделие. Попаднах на дистрибутор, инсталатор или както там се казва.
Някой ден може и да го издам, но той е просто човек, само с две ръце.
Отдавна разчитам само на мене си, а ако попадна на човек....ехеееее какъв късмет!!!
bmahob - майстор
Човек свестен и съвестен сред хората рядкост....
LazarGanev - "Велик майстор"
съб фев 09, 2019 9:08 pmMiro81 написа:
Това се казва "истински мъж", "умръзнало" му! Не съм сигурен дали и колко щяха да ти вземат за монтажа, но дори и да ти вземат, ще е по-малко от загубеното време, затова са ти разрешили да действаш сам. А защо не поръча стаен термостат при пуска, щяха да ти го монтират безплатно? Ами ако беше изпаткала платката докато я бърникаш, кой щеше да е виновен? А ако изпатка утре? Кой ще е виновен? Случвало се е неведнъж. Как ще се докаже, дали си виновен или не? Кой ще плати платката - Натурела, Грейко, Сервиза или ти, след като последно ти си пипал по нея? Или си съгласен вместо 20-30лв за монтаж на стаен термостат с включен инструктаж и настройки на програма, да платиш десет пъти повече за гръмнала платка?
А иначе по повод на майстора "в кавички" - дано не се случва камината да дефектира посред зима в петък след обед, та да се чудиш на кого да се молиш - дали на "майстора" (не го знам кой е, но няма значение) да не те оставя за понеделник, че имаш малки деца или на икона в църквата :cool: . Пак казвам - да не се случва!
Miro81 - напреднал
съб фев 09, 2019 11:28 pmLazarGanev написа:
съб фев 09, 2019 9:08 pmMiro81 написа:
Това се казва ис"тински мъж"! Не съм сигурен дали и колко щяха да ти вземат за монтажа, но дори и да ти вземат, ще е по-малко от загубеното време, затова са ти разрешили да действаш сам. А защо не поръча стаен термостат при пуска, щяха да ти го монтират безплатно? Ами ако беше изпаткала платката докато я бърникаш, кой щеше да е виновен? А ако изпатка утре? Кой ще е виновен? Случвало се е неведнъж. Как ще се докаже, дали си виновен или не? Кой ще плати платката - Натурела, Грейко, Сервиза или ти, след като последно ти си пипал по нея? Или си съгласен вместо 20-30лв за монтаж на стаен термостат с включен инструктаж и настройки на програма, да платиш десет пъти повече за гръмнала платка?
А иначе по повод на майстора "в кавички" - дано не се случва камината да дефектира посред зима в петък след обед, та да се чудиш на кого да се молиш - дали на "майстора" (не го знам кой е, но няма значение) да не те оставя за понеделник, че имаш малки деца или на икона в църквата :cool: . Пак казвам - да не се случва!
Понеже не исках да влизам в режим на обяснение да не размивам темата, но ще се наложи заради засегнати майстори. Платих си за неща, който не бяха направени и след това имаше последствия - стоях няколко пъти по няколко дена без камина. Така, че този път аз ще си реша какво ще прецакам и колко ще платя. Относно "истински мъж" не е лошо да се въздържате от подобни изказвания без да познавате човека отсреща, не че нещо, но някак не е тук мястото да се правим на мъже.
Хубава вечер!

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: