Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
stefarata - специалист
Прикачен файл:
47061236311_4fcf728472_z.jpg
Прикачен файл:
47061231921_29705a3959_o.jpg
Въпросната част е от трактор. Материалът е чугун. В отворите стои болт и се е отчупило цяло парче. Веднъж вече е пренарязвана резба. Възможно ли е да се направи нещо или да търся направо цял ботуш, макар че никак няма да е лесно и това...
lov - майстор
По принцип може да се навари и да се разпробие нов отвор и да се нареже нова резба но едва ли ще стане пак толкова здраво.
Не е ли възможно да се направи проходен отвора и в обратната страна малка фаска в която там да се скрие главата на болта. Всъщност глава е силно казано. И в место да притягате с болт да се с каже все едно си имате монтирана шпилка и си затягате там каквото е само с гайка. Болта /шпилката/ залепена с фиксатор за резби.
preslav - майстор
Принципно можеш да споделиш каква е функцията на този болт, какъв зор е видял (според теб), че да се отчупи така, можеш да снимаш и от обратната старана или възелът в цялост.
muhala - майстор
Пробвай с неръждаем електрод. Баща ми така ми завари меката връзка на генерацията, която е чугун и не се заваряваше с обикновени електроди.
Christo - майстор
Като не знаем каква е функцията на детайла, отговорите ще са малко на посоки. Продават се болтове с фрезенкови глави и вграден шестостен. https://itt.bg/bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0 ... D-464.html Ако може да се направи това, което предлага lov, ще стане почти идеално. Внимателно да се разпробие отвора и да се донареже резбата, от другата страна да се направи фрезенка, така че главата да се скрие напълно, и с лепило за резби при монтажа.
lpoik - специалист
Само да отбележа,че чугун се заварява предварително подгрят с бензинова лампа,противен случай се пука до заварката.Заварявал съм чугунени отвори на разпределители за на хидравлично масло.Успех. :drinkers: :partyman:
borchoyor - специалист
Има електроди за чугун на есаб, заваряват без да се нагрява заваряваното, ако искаш да питам кой е номера, ама са скъпички.
lov - майстор
Е колко скъпички най много два електрода му стигат даже са му и много. Но дори и да са супер пупер пак си иска подгряване за да стане добре. А той питащия само пусна питането и повече не се е мяркал.
cat - специалист
Това прилича на част от кожух на диферециал , тая резба там зависи какво държи ако е калник сякак става ама ако е елемент от управлението най добре да помислят със заварката
borchoyor - специалист
чет фев 14, 2019 11:57 amlov написа:
Е колко скъпички най много два електрода му стигат даже са му и много. Но дори и да са супер пупер пак си иска подгряване за да стане добре. А той питащия само пусна питането и повече не се е мяркал.
Без подгряване заваряват, точно на некъв тракторен чарк от хидравликата беше

Тема "Възможна ли е заварка на чугун със резба" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: