• 1
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 219
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Добър вечер.Да попитам нормално ли е да ми гори 2 чувала пелети за 24 часа на 1 или най-много на 2 степен? :shock:
nelim - специалист
пон фев 11, 2019 6:35 pmbalov84 написа:
Добър вечер.Да попитам нормално ли е да ми гори 2 чувала пелети за 24 часа на 1 или най-много на 2 степен? :shock:
Зависи от топлозагубите,
дори и на 1-2 степен камината вероятно гори минимум 1 - 1.5кг на час, за 24часа що да не изгори 2 чувала ;)
Да попитам някой от Вас дали е пробвал слънчогледови пелети на нашите камини?
Ивелин Петров - специалист
вт фев 12, 2019 3:21 pmbalov84 написа:
Да попитам някой от Вас дали е пробвал слънчогледови пелети на нашите камини?
Ако уважаваш парите които си дал за камината те съветвам НИКОГА да не си помисляш за това повече. Мое мнение, колегите ще изразят тяхното. :partyman:
Искам просто мнение.Няма проблем всеки да си го каже.Другото което ме интересува е дали е нормално като гори почти по 24 часа да се пълни с пепел горното казанче и да трябва всеки ден да се чисти.Защото 2 дни не става да работи без почистване. :?
bmahob - майстор
Така първо разхода за 24часа нон стоп е нормален. Ако си изолираш според мен може да гори и по малко часове. З
Слънчоглед чист трудно, един познат го меши и чисти всеки ден. Да чистиш всеки ден иглолистни или добре широколистни не е нормално за мен, аз чистя от неделя до недвля това са 7-8чувала поне
chipko - специалист
вт фев 12, 2019 3:39 pmbalov84 написа:
...Другото което ме интересува е дали е нормално като гори почти по 24 часа да се пълни с пепел горното казанче и да трябва всеки ден да се чисти.Защото 2 дни не става да работи без почистване. :?
Много зависи от пелетите. Миналата зима с иглолистни ("куче марка", без надпис на чувалите) на 2-3 чувала и се налагаше да правя "основно" почистване. Тази зима с иглолистни "Трон" - чистя веднъж на 6-7чувала.
А що се отнася до слънчогледовите пелети - ниската калоричност, от там и по-големия разход обезсмисля до някъде по-ниската цена. Като добавим, че това което ще се чисти е и мазно - по мое мнение не си заслужава.
filmatoplo - майстор
Пелетите на Трон ги развалиха .
Здравейте, от скоро съм с камина алфа плам 21, настроиха ми я от фирмата, от която я купих с настройки:
1 - 1.3, 1700
2 - 1.8, 1800
3 - 2.2, 1900
4 - 3.2, 2200
5 - 4.5, 2400
За сега съм я направил 23С• на въздуха в стаята и 57 на водата. Държи водата около 50 С•, защото достига Т на въздуха и влиза в модулация на 1 скорост. Когато отида при нея да я погледна тя си е в “модулация” или като и е дошло времето “в почистване”. Скоро ще сложа термо глави на радиаторите, защото майстора ми каза, че е добре да подържа Т на водата над 55 С•. Към този момент 55 С• на водата е голяма жега. Та проблема ми е следния:
Искам като за начало да Оправя 1 скорост - има моменти когато огъня се пригася. Стъклото е опушено подчти цялото за 10 часа работа. Започнах с load pelet направих го на -6, -3 , -2, нямаше осезаемо подобрение върнах си го на 0. След това exhaus shimnei намалях скоростите пак без осезаемо подобрение и го върнах на 0. Сега направих пелетите на 1 - 1.4, въздуха го свалих на 1550 и пламъка започна да се задържа постоянен но около 4 Мин преди почистване пламъка пак се пригася и трудно се появява над горивната кошница. Гледам в кошничката и имам чувството, че в един момент остават мн. малко разгорени пелети. забелязвам още нещо и мисля, че от там е проблема : програмата за работа ми е около 7 сек. При работа на шнека някой път не пада нито една пелета, след което при следващо завъртане падат около 7,8, друг път падат около 3. Забелязвали ли сте да не падат пелети след завъртане на шнека, нормално ли е, мисля че от там идват колебанията в пламъка ? Някой път на два цикъла пуска 2 пелети след което се изсипват много и изхвърлят голяма част от разпалените след което пламъка намалява и така ... Преди 2 дена камината остана без пелети, защото изпробвам с кои как ще гори. Възмоно ли е да има празно пространство във шнека за “обезвъздушаване”, един комшия има камина и има функция за “обезвъздушаване”. При нас има ли такова нещо ? Какво мислите? Може ли да се постигне постоянен пламък на 1 степен
burner - специалист
По принцип има функция ръчно включване на шнека. Това се прави след почистване на шнека от прах (трици), за да може той да се запълни с пелети. Винаги има неравномерност в подаването на пелети
Та това не е течно гориво, за да може да се дозира точно. Важното е да не гасне пламъка при първата степен, или подържащия режим. На стъклото аз не обръщам внимание, много зависи и от пелетите.
  • 1
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 219

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: