• 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 62
Ел. инструментите. Консумативи.
pomukal - напреднал
нед фев 17, 2019 11:26 pmChefo77 написа:
нед фев 17, 2019 8:58 pmBrassmonger написа:
Една част се разваля много често при зегетата. Това е едно алуминиево блокче, с което се затяга ножа. В даден момент спира да стяга или се пука. В моя случай се наложи да си направя ново блокче от желязо.
Всъщност, алуминиевото блокче, в което се затяга ножа, отсъства в огромната част от по-сериозните зегета. Основно се предлага в евтините модели, макар да се среща и при по-сериозни марки. С една разлика - при тях е доста по-добре изпълнено.
pomukal написа:
Здравейте предстои ми закупуването на зеге и съм се спрял на два модела Bosh GST 8000 E Professional и HITACHI CJ90VST липсата на куфар ме спира за боша в страшна дилема съм кой да избера.
8000 не е лошо зеге, но имайки предвид че е най-евтиния мощен син Бош на пазара, от базовата им серия, не очаквай чудеса. Работи грубо, не е цар на точността и общо взето не е най-приятното за работа зеге. Но пък си има 3 години пълна гаранция и сериозен сервиз. Хитачито не съм го ползвал, но при проби беше аналогично на посочения Бош.
Ако търсиш по-бюджетно зеге от профи марките, виж 4329 на Макита, но отново няма куфар. Най-евтиният модел на Бош, който си заслужава парите, е GST 90. Друг вариант е нещо от по-висок клас, но втора ръка.
Благодаря за отговора а нещо за модела от зеленената серия и по точно Bosch PST 900 PEL и макитата кой да взема един от двата ще е все пак няма да го ползвам професионално но искам да е стабилно здраво което като ми потрябва да ми свърши работа и защо не им правят куфари на всички машини не мога да разбера благодаря отново.
Chefo77 - майстор
Зеленото не е лошо, има си балансиращ вал, обиращ вибрациите, плавен спусък, има си обдухване на плота, лампа, но си има и нищо не вършещ лазер :)
След като няма да го ползваш професионално, скачай на него. Мен лично ме дразни гърбицата пред ножа, пречи на видимостта.
А защо не правят куфари ... защото не всички искат куфари за зегетата си. И аз държах всичките ми машини да имат куфар, пък най-често използваните ми стоят в общия куфар или в сака :) Винаги можеш да си вземеш куфар от ОЛХ-а.
Ето ти го с куфар и ножчета подарък :

https://www.profesionalnatehnika-bg.com ... 1%82%D0%B0
Chefo77 - майстор
Днес бях в Тръпкови и пипнах ТАЗИ машинка. Много приятно зегенце, с ниски вибрации, нов модел бърз захват и плавно регулиране на оборотите чрез спусъка. Няма лампа. Мисля, че си заслужава да го прегледаш.
kr1100 - майстор
@"Днес бях в Тръпкови и.." - Бизнес парк Пчелина.
Chefo77 - майстор
ср фев 20, 2019 1:25 pmkr1100 написа:
@"Днес бях в Тръпкови и.." - Бизнес парк Пчелина.
Аха, там са от няколко месеца.
Сервизът им все още е до пазара.
nautilus33 - майстор
Някой знае ли какъв тип ножчета ползва
Bosch Scintilla Sa 320W

Изображение
plamen6703 - майстор
Имам такова зеге на 115 волта, работеше с ножчета "T144D", погледни и твоето преди да го включиш :wink: ! :partyman:
nautilus33 - майстор
Благодаря. Предполагам не е на 115в :) Само трябва да погледна дали всичко по захвата е наред. Ти твоето пазиш ли го, ако може да ми щракнеш една снимка на рамото отдолу, че в интернет нищо не излиза за този модел.
plamen6703 - майстор
Моето отдавна не работи, ако го открия някъде по кашоните ще ти направя снимки, но хвърли един поглед на твоето за какво напрежение е, да не се разочароваш :wink: !
nautilus33 - майстор
Още не съм го взел. но е на 220в, ще го пробвам при получаване със сигурност :) но исках да видя как трябва да е ахвата отдолу, за да съм сигурен, че всичко му е ок.
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 62

Тема "Избор на прободен трион (зеге)" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: