Най - вълнуващия въпрос зимно време.
iva6ki - специалист
Има ли някой закупил BURNiT ADVANT 4G 13kW да се похвали какво и е улеснено при разглобяването и чистенето.
velinsl - специалист
Благодаря, за бързия отговор. И аз си мислех, че трябва да обезвъздушавам при студена и теработеща печка. Тези дни е по топло и може през уикенда да го направя. Ти казваш, че при теб и при горяща и негоряща камина налягането на водата е над 1 бар. При мен когато не работи налягането пада на 0.
Аз на отворена система обезвъздушавам само на изключена система, защото помпата изпомпва водата от радиаторите. Т.е. когато ги отворя на работеща помпа водата от радиатори отива в камината, а в радиатора се пълни с въздух.
ср фев 13, 2019 11:55 ambalchik_bul написа:

Дали изобщо да сменям горивото (пелетите са 2-3 пъти по-скъпи от дървата). Със сигурност с пелети ще е по-скъпо (може би с 20-30%), но ще ми се спести част от главоболията (складиране на дърва, пролетно боядисване, седмично почистване).
Хубаво е, че при пелетите няма складиране и седмично почистване на камината.
Боядисването... Ами плащаш повече, но не боядисваш. Спестяваш. Спестеното отива за боя.
Dzvera - напреднал
Здр. колеги, искам да попитам за малко инфо. Онзи ден идваха да ми монтират bboil classic, но се оказа че трябва да откачам печката и да се издърпа напред за да се върже , отделно не ми хареса това че трябва да го сложа някъде в стаята за да мога да я пускам дистанционно. Искам да попитам има ли друго подобно устройство което да става за 13-а но да е с директно връзване към някоя от буксите на платката. Благодаря ! :drinkers:
balchik_bul - специалист
вт фев 19, 2019 12:36 pmiva6ki написа:
Има ли някой закупил BURNiT ADVANT 4G 13kW да се похвали какво и е улеснено при разглобяването и чистенето.
:? Доколкото схващам Advant е като Comfort, но с подобрения при чистенето.
Има ли и други нови неща?
Здравейте! От месец имаме изградена отоплителна инсталация с пелетна камина BURNIT Comfort 25KW 4G в селска къща. Очакванията ни за комфорт и приятна топлина бяха определено големи. За избора на камината се доверихме изцяло на фирмата, която изгради цялостната инсталация в къщата ни, заедно с бойлер. След, като инсталацията заработи, бяхме много неприятно изненадани от силен шум, може би на вентилатора (не сме сигурни къде е проблема?), но определено шума, който се чува наподобява шума на готварска печка, когато се включи вентилатор, но по-силно. Разбира се, свикнали сме на шум от работата било на ширм или готварска печка, но едно е да слушаш този шум за определено време, докато се готви и съвсем различно е, да е непрекъснато в дневната стая, където отпочиваме или искаме да се насладим на приятен разговор или филм, примерно! Кошмарът е пълен вечер, когато всичко наоколо утихне! Шумът се превръща в бучене, който се чува в коридорите при затворена врата в дневната. Но това не е всичко! Явно от въпросното вибриране се получана резонанс и той се чува по цялата система, т.е радиаторите в стаите започват да жужят, като звука наподобява жужене на стара луминисцентна лампа! Жуженето е еднакво на всички степене, в т.ч. при степен 0 на термоглавата на радиатора, спира само, ако бъде изключена камината! Идваха представители на фирмата производител и се опитаха да ни убедят, че това е нормален шум за този вид печки!? В същото време, наши съседи, в жилищния блок имат този вид печка от 5 год, като е 15 KW и печката е поставена в детска стая. Работи изключително приятно, като шума почти не се чува, по-скоро едва доловим шум от горенето. Моля, ако някой от Вас е имал такъв проблем и е намерил решение, моля споделете!
burner - специалист
Единствената ви надежда е шумът да е от водната помпа. Можете да го разберете, като угасите камината. В този случай водната помпа ще продължи да работи известно време (след спирането на вентилатора) и ще разберете дали шумът е от вентилатора, или помпата. Предишната ми камина на дърва работеше с водна помпа, която изобщо не се чуваше и трябваше да я пипна, за да разбера дали работи. Пелетната ми камина Burnit 13 кВт е със шумна помпа, която се чуваше доста силно по стаите (неприятен шум в радиаторите), както и в самата камина. Поставих я на втора степен и шумът намаля много, почти не се забелязва. Ще я пробвам и на първа, при сезонното почистване ще я разглобя и ще направя това.
Благодаря Ви! Всъщност първоначално съмненията бяха за помпата. При 2 степен шума в радиаторите намаляше малко, но шума от камината нямаше промяна. Оторизираният инсталатор смени помпата с такава от тяхна демонстрационна печка, но всичко си остава по- старому. Идва представител на фирмата, който остави да работи само вентилатор и той се чуваше неприятно, но човекът е категоричен , че просто тези печки са шумни и това е нормален шум, което е абсурдно!
burner - специалист
Камината ви е 4G, вероятно новият модел на Burnit. Не можем да знаем какво са сътворили във фирмата. Може вентилаторът да има дисбаланс, може лагери нещо...
nasiko_83 - помощник
Здравеите колеги имам бурнит 13 комфорт но забравих кои параметар беше за автоматичното убдухване помогнета ако можете
:cry: :cry: :prayer:
nasiko_83 - помощник
Здравеите колеги имам бурнит 13 комфорт но забравих кои параметар беше за автоматичното убдухване помогнета ако можете
:cry: :cry: :prayer:

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: