Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
шоп - майстор
съб мар 09, 2019 6:14 pmdragonn2 написа:
Обнадежден съм :) Утре мисля да изрежа подложката, така че да не стърчи и след това да сложа малко пяна около нея. Вие как мислите дали ще е ОК?
Това е логично решение. Изрежете клина за да не стърчи. Запенете.

Обаче не е лощо и да заклините с разпънка касата на вратата в долния и край за да не се получи прекалено разпъване от пяната. И накрая оставете вратата около 12 часа в пълен покой за да се полимеризира пяната.
Успехи!
nikolov333 - майстор
Точно така е правилно да се направи, но огледай добре касата от към пантите, да не криви много по отвес и в равнината си. Подложката трябва да е с точната необходима дебелина, но не повече от необходимото и да се монтира максимално навътре към перваза с пантите.. Сложи и един дюбел през нея да я фиксира заедно с касата към стената, ако има къде да се хване в стената де.
miliad - майстор
Затвори крилото и провери фугите дали са приемливи, провери сработват ли език и насрещник, заключва ли се нормално. Виж дали крилото ляга върху касата в цялата си повърхност. Внимавай да не посучеш касата като самолетна перка.
Запени първо с една ивица долу около трупчето. След час или като стегне пяната, запълни и останалото с пяна.
Успех.
dragonn2 - специалист
Изпълних плана и вече вратата се отваря и затваря без проблеми. Отрязах две парчета от подложката и сложих най-долу и на височината на пантата. Сложих малко пяна, изчаках да се втвърди и я изрязах. Залепих перваза където се беше разцепил и го монтирах. Стана доста добре по мое мнение :).
Фугите навсякъде са ОК, с изключение на мястото където преди задираше крилото. Очевидно има леко надигане там. Дори забелязах че няколко плочки имат пукнатина, горе долу където минава тръбата отдолу. Сега минава на 1-2 милиметра, но минава. Но определено основният проблем с провисването е бил заради касата и липсата на устойчивост на долната панта. Дано след този "ремонт" изкара повече време.
Благодаря на всички за дадените съвети и мнения.
lyubohar - майстор
И аз така си мислех,че нещо с пода не е наред,освен с вратата.
Щом има тръба за топла вода и особено,ако не е изолирана с някаква изолация ще имаш проблеми.
Под моята кухня е абонатната.Старата много грееше и един ден пред очите ми теракота се наду като мокрен паркет.
Буквално за 1 минута с огромно скърцане.2-3 квадрата се отлепиха и спукаха.Последва кърпене с каквито плочки имах и фибран на таванана абонатната.Сега с новата малка абонатна няма такъв проблем и новият ми теракот не се нагрява.
Та явно от топлината плочките се пукат.
nikolov333 - майстор
И аз си мисля, че ще има и още надигане.. Дано му стигнат тия 1-2мм поне за известно време..

Тема "Съвет за провиснала врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: