• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
chapara - майстор
Ако са 2-3 рискуваш с премръзване зимата, изсъхване и болести. Хубаво е да са близко до колците - гредите, но така че да ги огрява слънцето.
radius - майстор
Добре, но как хем да са много, хем да не са наблъскани през половин метър?
Довечера и утре ще прочета кои сортове каква шума правят и някакви особености ( като например че любимата ми молдова не обичала варовити почви) и ще видим от Плевен какво има и ще допълня от варненския асортимент.
Явно няма начин да се прави с мисъл, а ще е хаотично и на късмет - квот стане, демек. :evil:
lpoik - специалист
Aма,то всичко е на късмет.Виж най добре разгледай,питай местните хора какви лози отглеждат да добиеш някава представа,защото на различните раьони не всички лози виреят добре. :partyman:
radius - майстор
Е те местните са избирали и по други критерии - какво има, какво вино им се пие...
chapara - майстор
ср мар 13, 2019 4:46 pmradius написа:
Добре, но как хем да са много, хем да не са наблъскани през половин метър?
Ако не се бъркам имаш дължина 21,85 м. : 10 бр.=2,18 м.
След като всички плодотдадат оставяш 5-6-7 бр. другото премахваш, но не губиш години в изчакване, поне аз така бих постъпил. За съжаление обаче отглеждам един асмалък, наследстве и не бих рискувал да подмладявам. Впрочем боднал съм едно шардоне и го чакам вече 4та година, чистих и росни корени два пъти , ама НЪЦ. Като са повече корените на асмалъка няма да ги претоварваш с плод, а и винце букет си е хубава работа :drinkers:
kr1100 - майстор
[quote=lpoik
Aма,то всичко е на късмет.Виж най добре разгледай,питай местните хора какви лози отглеждат да добиеш някава представа,
[/quote]
Италия. Димят, Брестовица. Хамбурски Мискет, Палиери, Молдова от 2014, Афродита - капризна Александрийски мискет, Тракийски мискет / дребосък/. Едно черно от местен агроном с неизвестна марка Дарея - зрее много късно. Това на глинеста почва.
SEV - специалист
Александрийски мискет е хубав късно зреещ сорт.Ако успееш да го отгледаш,запазва се доста дълго във времето след като е откъснат.Препоръчвам ти да отидеш и си вземеш посадъчния материал от разсадник,примерно Провадия или Нови пазар.Преди години съм вземал и от опитната станция преди Добрич.От въпросния гараж до рибна борса бях вземал около 100 пръчки черна перла преди 12-13 години и познайте!На третата година имах 100 пръчки гаден Памид.Много голям рев падна,дъртия и дебелата в гаража сигурно още помнят "грешката" :axe: .Наскоро един приятел купува пак от тях Лисича опашка и пак дърво.
Успех.
radius - майстор
Много ценно мнение ! И на мен не ми вдъхнаха доверие тия от гаража. "Не пръскатИ" как ви звучи? Разсадника провадийския същия ли е като за дръвчетата- преди да влезеш в града, след училището? От там са ми овошките. Къде е това в Н.Пазар че имам път другата седмица? За мен това е наказуемо, да ти пробутат друг сорт, макар че е масова практика.
Делян - специалист
Прескочи до Севастиянов в село Габерово и си избери на място, човека ще те консултира. Но по това време вече всичко е разпродадено сигурно.
А от гаража срещу рибната борса и аз си взех черна перла - тази година трябва да стане ясно колко е черна, и колко е перла... :lol: Но пък лично от Кънчо Радков от село Тополчане знам, че той използва и този гараж, за да пласира материала си във Варна. Въпрос на късмет е при избора.
Но най съм доволен от Плевен - каквото съм купил всичко върви като замаяно, най-вече Памид и Мерло.
ZMeyGorianin - майстор
Къде е това в Н.Пазар
На влизане от към Каспичан, в ляво след 500 м. от разклона има бензиностанция на АЛ-КО. От нея хващаш по баира и в края му е разсадника.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11

Тема "Избор на лози за асми" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: