Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
И като измери 100 микро на кондензатор дето е 100 микро кво?
Точно нищо! Със същия успех мое да Фърля ези-тура.
Изключвам случаите с намален капацитет.
Просто в електрониката това че капацитета отговаря все още не е гаранция за изправен кондензатор.
:partyman:
DMN - майстор
hidrazin написа:
Просто в електрониката
По просто не можах да го напиша - а именно написах - ако не отговаря на стойността!!!
Ако не си схванал смисъла на написаното от мен....Наздраве!
hidrazin - майстор
пет мар 15, 2019 9:22 pmDMN написа:
Ако не си схванал смисъла на написаното от мен....Наздраве!
Значи тъй ли шъ си гуворииим???
Кът съм сФанал, нема НА здравИ ???
Ми наздоровя бре... !!!
P.S.Соори за оффтопа...
DMN - майстор
Е добре, айде разбрахме се :-D
abracadabra - специалист
Беше проблем с платката на захранването. Не ми обясни(по телефона писа че ще търси в частите му друга платка, че сменявал шепа кондензатори и не му харесало как работи...), а и не питах. Когато го отворя ще видя сменена ли е, или е сменил само елементи...-но както и да е сега работи. Доволен съм. Е, 65лв. струваше но...като не мога сам да го оправя...
plamen6703 - майстор
Ако си попаднал на "платкаджия" може и платка да е сменил :roll:
За тия пари е сменил елементи, кондензаторите са за обща култура, има и още нещо съществено в добавка :wink:
Не знам защо ще отвориш телевизора като би трябвало да има гаранционен стикер щом излиза от ремонт в сервиз, а и не знам от какъв зор ще правиш ревизия на ремонта и след това да останеш без гаранция! :partyman:
abracadabra - специалист
Не, няма да го отварям. Доволен съм че работи.
abracadabra - специалист
Само за информация, пиша защото човека "майстор" ме излъга. Преди два месеца спря пак телевизора. Отнесох му го, като преди това сравних снимките които съм качил тук и видях че не е сменено нищо, нито платка, нито кондензатор. Просто някак е проработил телевизора и тоя ми взе 60лв. Но, като го взе му казах че не е сменил нищо..., както и да е разбрахме се да го оправи без пари. Но, ме мотка 2 месеца. Накрая в петък ми се обади че го е оправил без да иска, а бил подготвил едно друго захранване но трябвало да сменя буксите, но пък го оправил и така..... Явно този телевизор проработва като постои без да работи и после пак не може да се включи.
Вече съм го прежалил, въпреки че добре работи като цветове и всичко когато работи де. Просто попаднах на мошеник и ме лъга.... Също и този който ми го продаде телевизора... Може би точно заради този проблем. Еми, сега - късмет. Ще се пробвам да видя какви напрежения трябва да има ако работи платката и ако мога със захранване от компютър ще сменя буксите и дано тръгне.
Дали може да съдействате със някакво инфо за платката?
npace - специалист
пон юли 29, 2019 10:49 amabracadabra написа:
Нео ги сглабят от каквито части намерят останали "на промоция" от истинските фирми.
Най-добре виж каква марка и модел е матрицата, за каква марка и модели телевизори са предназначени оригинално и си вземи такива платка и захранване.
plamen6703 - майстор
пон юли 29, 2019 10:49 amabracadabra написа:
Вече съм го прежалил, въпреки че добре работи като цветове и всичко когато работи де. Просто попаднах на мошеник и ме лъга.... Също и този който ми го продаде телевизора... Може би точно заради този проблем. Еми, сега - късмет. Ще се пробвам да видя какви напрежения трябва да има ако работи платката и ако мога със захранване от компютър ще сменя буксите и дано тръгне.
Като съдействие разгледай тази обява, би трябвало да ти свърши работа с обаждане по телефона и питане https://bazar.bg/obiava-16777021/neo-tf ... kten-panel , но те предупреждавам, че е мошеник.
Най-добрият начин е да потърсиш сервиз за ремонт, но подхождаш ли с недоверие, правиш ли ревизии на ремонтите, по-добре не ходи на сервиз, а купувай нова техника.
Успех! :partyman:
Последна промяна от plamen6703 на пон юли 29, 2019 1:43 pm, променено общо 1 път.

Тема "телевизор нео проблем" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: