Нека намерим най-тънките цени.
manobg - специалист
Днес в Пазарджик явно е нямало наплив за бормашината. На обяд имаше поне 15 броя.
чет мар 28, 2019 4:14 pmmanobg написа:
Днес в Пазарджик явно е нямало наплив за бормашината. На обяд имаше поне 15 броя.
И в София в Младост в 2 Лидъла имаше по 10-15 бройки на обяд
The master - специалист
пет мар 22, 2019 9:45 pmfore написа:
пет мар 22, 2019 3:00 pmnikolson написа:
Абе вие на тази прахосмукачка гледате ли, че 2 часа зареждаш, 20 минути е батерията? И с тия 90 мбара е по-зле от магистралка.
Ами явно е със зарядното за 2 а/ч батерия. Вече се чудят как да комплектоват уредите си тия. Дали да е с 2/4 а/ч батерия и дали да е с 65 или 85 ватовото зарядно.

----------
ddenkov
За какво ви е гайковерт не разбирам...
Бе и аз немога да разбера едно, защо аджеба като на вас не ви трябва, не искате да купите, не го разбирате тоя гайковерт, трябва и ние да правиме като вас .... :prayer:
Едни са селяни, други са граждани, а трети негри........
Оня ден в гаража, имам един съсед от Горна Оряховица. Той видиш ли нищо не правел в гаража и неМоел да разбере, какво аз правя в този гараж, че има вода, климатик и тнт. Ами викам му- какво се прави в един гараж.
Та и вашата работа такава.

Що Цветанов и на Цачева имат евтини мезонети в най елитният квартал и Валерката има хотели за които му плаща държавата, а вие нямате ....... Сигурно и това не го разбирате и за това им позволихме да си развяват байрака така.

------------------
kr1100
- не ти ли се е случвало на VW да се разхлабят болтовете на леви колела ???
:prayer: Ма как ще ми се развиват болтовете на джантите сами бе. Това е Пасат, а не мачо, пичо и еличо.....
При 190 не мога да си позволя да ми се отвиват никакви болтове никога. :-D
Не ви знам какво затягате и с какви динамометрични ключове, но аз стягам здраво и нищо не ми изпада никъде. Когато трябва да отвия или с гайковерта или на път имам един тръбен, ключ от В3-кака, от едната е за свещи с гумена втулка вътре, а от другата е за болтовете. Та и с него дори без тръбата която после добави, като го чукна с крака отгоре и болта прискърцва и се отвива.
Медната грес е добра, но тя основно е за уплътняване на луфтове на накладки. може да се мажа и по болтове, но не е препоръчително. Ако някой болт не върви добре- ок, но на всичките....... После що се разхлабвали болтовете.

Човек ще ти кажа едно- майстора по колите на Тъста сменя маслото на Мерцедеса на жената. Аз погледах под капака и под колата. Видях че по болтовете на металната предпазна кора на картера имаше някаква бронзова боя. Учудих се каква е тази пък боя. Ходихме до вилата после и на връщане вече в София нещо взе да хлопа отдолу като на разбит шарнир или щанга. Брей викам си аз кола на 40к пък се счупи нещо по окачването.
Отиваме на базата да видиме какво става отдолу. И тогава разбрах на подемника че бронзовата боя по болтовете всъщност е медна грес и майстора който е пенсиониран военен механик беше натегнал намазаните болтове малко за да не пренавиел щипки-гайките които си бяха профилирани с дълбок канал и нямаше проблем да се натягат добре. Кората беше провиснала и тропаше на всяка дупка и неравност. Натегнах здраво и проблема се реши.

Така че тия нютони и гресираници са много хубави, но не навсякъде и не винаги. Ако се прави ремонт на мотор- ок, но за гумите аз не го разбирам. Мое мнение. Вие си ги натягайте тъка и си ги гонете после колелата по пътя. :)

А тоя гайковерт дето си купил не го знам, но Лидлксият върши работа. А двучуковият направо трябва да чука......
------------------
пет мар 22, 2019 2:42 pmcholev написа:
cat-а е прав затягаш на нютонметрите на производителя: обикновенно 110-120нм и след 20км проверка. Не е нужно, а даже вредно презатягането. Преди няколко години на път Варна на кръговото младост южна дъга в един дъжд, леко го пропуснах, натиснах спирачка ама на мокрото не спях (грешка по Фройд - исках да напиша не спрях ама баш си спях :-D ) и се хакнах в бордюра на кръговото (като минете от там ще видите за каква скала става дума :-D ) . Е отървах се само със скъсаната гума (ХМ-а железна кола). не знам кой е стягал ама кръстатия ключ се откъсна на центъра. Едвам се справих.
............................
cholev Ай' стига па ти с тия Пернишки винкелни истории. Направо мемоарите на Чолев от Перник видял се в чудо по българските пътища въоръжен с Лидлска апаратура.............. роман без край и посока :prayer: :lol: :lol:
И Вие сте същите ама се срамувате да си признаете. :goodman:
manobg - специалист
Загледах батерията днес, но защо със зарядно ? Вдигат само цената. На тази цена си купих от Германия 4Ah батерия без зарядното, ако и тук ги имаше, щях още една да взема.
Но пък си взех една работна масичка, която я заглеждам от доста време, хубава е точно за моите дребни детайли, които работя ;)
cholev - майстор
Аку прахосмукачката ще я пробвам утре на колата. На първо четене 90-те мбара добре се справят. (на големите батковци са 150).
Обаче кат отидох на сайта на гризли (www.grizzly.eu) торбички няма- а в ръководството пише има :-D . Направи ми впечатление цените на консумативи и части- много големи бре.
Да видиме сега за този размер ще намериме ли по магазините. Не съм мерил още, но някой от KÄRCHER-ите би трябвало да станат,. На око 30мм отвор на 250мм ширина, дължина 500мм (довечера ще проверим окомера :-D )
israeli - специалист
пет мар 29, 2019 2:21 pmcholev написа:
Аку прахосмукачката ще я пробвам утре на колата. На първо четене 90-те мбара добре се справят. (на големите батковци са 150).
Обаче кат отидох на сайта на гризли (www.grizzly.eu) торбички няма- а в ръководството пише има :-D . Направи ми впечатление цените на консумативи и части- много големи бре.
Да видиме сега за този размер ще намериме ли по магазините. Не съм мерил още, но някой от KÄRCHER-ите би трябвало да станат,. На око 30мм отвор на 250мм ширина, дължина 500мм (довечера ще проверим окомера :-D )
Най безсмисления уред за мен. Ако ще е с батерия, да работи поне час. Какви са тези 20мин на работа????
Да бяха я направили да може да се включва към запалката на автомобила или поне да може да се зарежда от там.
radius - майстор
Как е косачката, имам малка лидълска, но все ми се иска по-голяма да отмятам по-бързо терена (300кв.м.). Тази сегашната е двойно по-скъпа и с 44см нож.
lov - майстор
Че то 300 квадрата ще си ги кося на ръка и няма да мисля за косачки.
radius - майстор
Като стане 50см и аз кося на ръка, ама после 3 дни мускулна треска :lol: . Аз знам че 300 кв.м. са нищо, но час и половина не ми стига, особено ако е по-висока тревата.
naB4o - специалист
Добър вечер и от мен, жената е загледала един пасатор 3в1, с бъркалка и чопър на Силвър Крест за 40 лв.
Да ѝ го взимам ли или да отмина. За сега съм ѝ ремонтирал стария, ама тоз е уж по-функционален. Не че ползва всеки ден такъв уред.
Мерси

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 6" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: