Всичко за дърводелството
PIP - майстор
пет апр 05, 2019 10:52 amhitarpetar написа:
Новото по темата е, че модела на Scheppach който много харесах, не мога да го намеря никъде в България - дори и при официалния вносител. Последно се спрях на Holzmann KAP 305 ECO и KAP 305 JL.
https://www.onlinemashini.bg/kombiniran ... -mm-/44321

https://www.onlinemashini.bg/kombiniran ... -mm-/44322

Разликата при двата като характеристики е минимална. Мисля това са модели във високия клас на марката и заради това разчитам на по-добра конструкция и сглобка..... :?
Не разбрах каква е причината да се спираш на 12инчови циркуляри? Това е размер за строителство и машините, които ти гледаш ще се разпаднат след една седмица работа с 10см греди. Ползвам пендула ежедневно и те уверявам 8.5 инчова ще ти върши същата работа, по принцип зависи от конкретния модел, но и с 216 можеш да окрайчваш греди над макс дълбочината като ги обръщаш. От сайта и горе долу в бюджета дето гледаш аз бих ти препоръчал тая макита
hitarpetar - специалист
EDI много си прав. Дадох тези препратки, тъй като това бе последния сайт който бях отворил с тези модели.

PIP, гледам тези модели понеже мисля са по високия клас на марката. Райдър имат аналогичен модел като характеристики ( работил съм 2-3 часа с него и не бих си го купил ). Мисля по-нагоре бях споменал че за момента всяка прендула която може да реже 8 см височина и 10 см широчина, би ми сеършила перфектна работа - дори да е без изтегляне. Затова малко се замислих и за DeWalt 714, но ако срещу 5-600 лв мога да взема добра машина с изтегляне и височина 10 см ....
Наистина в момента страшно много се колебая и затова писах във форума - за съвет от някой по-компетентен или някой врче опарил се.
PIP - майстор
Не знам дали вече си купил машина, днес пробвах макитата, която ти предложих с 20х5см греди и реже много леко, но скалата и е много зле - трудно се върти и не държи градуси, ако не я стегнеш. Пендулата е на колега, на две години, който я продава за да я смени с dewalt dw717, но не си заслужава.
Chefo77 - майстор
Е хайде стига де, няма пендула, която да държи здраво градуси ако не я стегнеш, освен ако градусите не са 0, 15, 22.5, 30 или 45.
PIP - майстор
за 0 и 45 говоря, нямаше фксирани стопори.
ridik - специалист
Може и да ме плюете , но е и по-тиха от дадените модели, не и липсва мощност,няма редуктор и проблемите съпътстващи го.Мотора е асинхронен обикновен , а не четков.Сега ще кажете мани го този стар модел , новите са на светлинни години , но модела е масивен здрав непретенциозен и добър за мене . Работя с нея и не мога да се оплача от нищо, става дума за това- https://www.fordaq.com/srvAuctionView.h ... d=18033712. Това с изтегляне до 30см.Моята е без спирачка.
Последна промяна от ridik на съб апр 13, 2019 4:05 pm, променено общо 1 път.
пишман_майстор - майстор
Предпочитам ги и аз с асинхронен двигател. Имам синият им модел . Не са подходящи за разнасяне, доста масивни и тежки. Слабото им място е ел. спирачката. Намерих къде се предлагат на сносни цени.
Chefo77 - майстор
пет апр 12, 2019 12:44 amPIP написа:
за 0 и 45 говоря, нямаше фксирани стопори.
Е сега ме замисли.
Моята си имаше!

Ридик, махни ".Плюс" от линка, така е невалиден.
И защо да ти се караме, Електра Бекум си е легенда. Метабо ги съсипаха.
PIP - майстор
съб апр 13, 2019 1:43 pmChefo77 написа:
пет апр 12, 2019 12:44 amPIP написа:
за 0 и 45 говоря, нямаше фксирани стопори.
Е сега ме замисли.
Моята си имаше!
Може да е различен модел, не съм гледал надписа, само размера.
Chefo77 - майстор
LS 0815 FL - такава беше моята.

Тема "Избор на пендула - герунг" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: