Всичко за дърводелството
MArtin34 - помощник
Здравейте! Имам два въпроса. Вчера си купих многофункционална машита на Raider RDP -CWM01. В нея са включени опциите за абрихт, щрайхмус, циркуляр и фреза. Основно ми трябва за всичко без да използвам циркуляра.
Първият ми въпрос е: Трябва ли да регулирам валовете за щрайхмуса, защото пускам дъската и съвсем малко я коригира, а тя е доста крива? Видях, че ножовете бягат с 1 мм от страните и утре ще ги регулирам.
Вторият ми въпрос е: Трябва ли също да регулирам плотовете за абрихта, тъй като само единия е подвижен и може да се смъква до 35мм, а другият е на някакви винтове за реглаж?
Извинявам се за въпросите, които биха звучали доста глупаво, но съм просто любител.
Прикачвам снимки на машината:
Прикачен файл:
rsz_image1_1.jpg
Прикачен файл:
rsz_image2.jpg
Илчо Илиев - майстор
Приятелю, моя съвет е да видиш някой който има такива машини, да ти обесни кое как е,че тези машини са доста опасни и всяка не правилна употреба/настройки, могат да ти причинят най-малко финансови загуби,а може и доста престой с превързани крайници..
По думите ти съдя,че такива машини ,а и дърводелството са ти малко далечни, не подценявай рисковете и не се предоверявай на клипчета от Ютуб...

Извини ме за казаното,но нещата са опасни!
radius - майстор
Задължително мини някакво обучение, че ще стане отрежи си сам. Тия машини са много опасни, а и определено искат настройки и има тънкости.
Знаеш ли какво ми сподели професионален дърводелец - първо ти реже пръста и го виждаш, чак после усещаш нещо! Това беше достатъчно да работя с голямо уважение, внимание и страх с тези машини и то с наставленията на собственика им в началото.
Фитилчо - майстор
Мартине, да не се повтарям с колегите.... споделям
И второ, тая машина е некво божие наказание !
Що не чете преди да дадеш тия безмислени пари хвърлени в кофата.
:?
пишман_майстор - майстор
Ех ..тоя райдър... не трябваше да го взимаш.
MArtin34 - помощник
Здравейте, приятели! С цялото си желание да се позанимавам с машината, успях да настроя горе доло плотовете, тъй като само от един болт се смъкват нагоре и надоло. Също така си настройх и ножовете, които отместват летвичката с 2мм. С шаблона, който ми беше включен в комплекта настройх ножовете, а при 4-5 мм отместване идват леко високи ( закачат леко плота). Въпроса ми към вас да ме посъветвате е, дали мога да разбера по стърготините, дали е настроен добре абрихта?
Прикачвам снимка:
Прикачен файл:
IMAG2896_(1) (1).jpg
Много ще съм благодарен на хората, които биха ми дали съвет. Ще помоля и хората с излишните коментари да си ги запазят за себе си. Благодаря предварително!
kendal - специалист
Колега по форум, едно не ми стана ясно, ти талаш ли искаш да изработиш, или да рендосваш детайли, според мен трябва да гледаш това което ти е важно.Успешна работа ти желая.
MArtin34 - помощник
Машината ми трябва за рендосване на дървен материал. Също така искам да попитам, като пусна дъска през щрайхмуса леко накопава? Забелязах, че пружините са доста твърди и на места оставят следи по обработвания детайл.
Илчо Илиев - майстор
нед апр 21, 2019 2:01 pmMArtin34 написа:
Машината ми трябва за рендосване на дървен материал. Също така искам да попитам, като пусна дъска през щрайхмуса леко накопава? Забелязах, че пружините са доста твърди и на места оставят следи по обработвания детайл.
Уточни термина " леко накопава"..
Уточни колко ти са дълги детайлите..
Покажи да видим за какъв щрайх става дума...
Колко "стружка" пускаш когато има следи от подаващия вал...

Предполагам,че четеш из други теми, и виждаш колко писане има, понеже "колегата" мисли,че из форума са само врачки....

Когато искаш адекватен и точен отговор, дай всичката възможна информация, а ако споделиш и от къде си(което е голяма тайна за повечето), може някой колега наблизо да мине да ти помогне...

Тема "Трябва ли настройка за щрайхмус и абрихт?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: