• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
meleager - напреднал
пон апр 22, 2019 7:33 amChefo77 написа:
https://za.rs-online.com/web/p/non-fuse ... s/8837557/

В единия канал влиза входящият кабел (фаза, да речем), в останалите 4 - изходящите (фази). Втора клема за нулата.

Но щом не разбираш схемата (без по никакъв начин да се засягаш), по-добре ползвай услугите на електротехник. Много е вероятно в Практикер също да не разбират, да наприказват една камара глупости, които после ти да опиташ да превърнеш в това, което искаш - и в резултат да те претрепе тока. Цялата схема се изпълнява за 10 минути и за 10 лева с всички компоненти, но не си прави опити с тока. Не се обиждай!!!
Благодаря за разумния коментар и за връзката. Точно такава джаджа очаквах да видя (явно това е въпросната клеммная колодка, или терминален блок, от схемата). На прима виста намерих интересна и доста задълбочена статия, обясняваща Wago клемите, но нямам време дори да я прочета и осмисля докрай. На пръв поглед е точно това, което очаквах да бъде - грубо казано работи като рутера (маршрутизатора), който ползвам за домашната си компютърна мрежа. Има вход за входящия сигнал и няколко изхода, за да го пръсне към повече устройства, а в случая с фасонките - ел. крушки. :)

А относно съвета, няма как да се засегна, при условие, че не съм наясно с материята. Явно подцених тази на пръв поглед нищо и никаква "инсталацийка". Нямам нищо против да си платя, но по презумпция си мисля, че никой не би се захванал с такава дреболия, дори и срещу заплащане. Както и да е, не е нещо спешно или кой знае колко важно, така че може да почака, пък и знам ли, своевременно може да ми хрумне нещо друго.
Последна промяна от meleager на пон апр 22, 2019 10:10 am, променено общо 1 път.
meleager - напреднал
пон апр 22, 2019 8:36 amAndri01 написа:
Chefo е много прав. Все пак това е 220В напрежение. В сайта има не малко хора от Бургас. Сигурен съм,че ако попиташ все някой ще се съгласи да ти помогне. Работата е елементарна ,но опасна за човек без необходимите понятия.
П.С.: Заплащането на услугите тука е в натура-кафе! Опппс-4 грешки в една дума с 4 букви :(. Пише се и изговаря: БИРА :) :partyman:
Ще го имам предвид. :)
  • 1
  • 2

Тема "Повече от една фасонка на един кабел" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: