• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
D103314 - специалист
Здравейте! От доста време обмислям да пусна тема за строителството на къщата на село. Мястото го купих съвсем случайно през 2014 година, малко преди фалита на КТБ. Понеже фирмата, в която работих се обслужваше от въпросната банка, и сътресението, което се получи впоследствие, реших, че количество пари в банка няма да държа и започнах....Мястото беше около два декара, поляна с диви ягоди, на която последните 15-20 години са гледали картофи. Парцела е последен в селото с УПИ, без вода и ток.

Прикачен файл

02062012067-1.jpg

Прикачен файл

02062012065.jpg

Прикачен файл

02062012061.jpg
D103314 - специалист
Извадих си Виза за проектиране, предварителни договори с ВИК и ЕВН, и възложих направата на проекта. През това време извиках багер и почистих мястото - отне му два дни, като основния проблем бяха няколко големи дънера от круша и други видове по границата, отрязани преди години. Оставих само два ореха, защитен вид са :)

Прикачен файл

DSCF137.jpg

Прикачен файл

DSCF136.jpg
D103314 - специалист
За модел на къщата взех готов проект, като малко го преобразувах съобразно парцела - промених входа, защото на готовия ми се падаше от североизток, а стария вход го затворих като стая за котелно помещение и събиране на инструменти, без да има вход към къщата.

Прикачен файл

phoca_thumb_l_plan.jpg
phoca_thumb_l_plan.jpg (43.44 KиБ) Видяна 2507 пъти

Прикачен файл

phoca_thumb_l_main.jpg
phoca_thumb_l_main.jpg (24.06 KиБ) Видяна 2507 пъти
D103314 - специалист
Понеже парцела беше гол, извиках фирма от Казанлък да ми направят едно барбекю 20кв, като първоначално го затворих цялото, за прибиране на инсртрументи и за поставяне на табло за тока.
Извиках и един местен, който търси вода...в горния десен ъгъл на парцела каза, че има вода на 45-50 метра....а там мислех да разположа къщата, за най-добра гледка от верандата към отсрещния хълм...цялото село оставаше под мен. През това време проекта се правеше, и реших, че ще го мисля със сондажа и мястото на къщата, ако изкарам вода точно там.

Прикачен файл

DSCF2053.jpg

Прикачен файл

DSCF166.jpg

Прикачен файл

DSCF2063.jpg
DSCF2063.jpg (94.17 KиБ) Видяна 2504 пъти

Прикачен файл

DSCF2062.jpg

Прикачен файл

DSCF145.jpg
шоп - майстор
Записвам се за темата.
Успехи в начинанието.
BLUEPUPIL-2 - специалист
Преди да доплатиш проектите, уточни абсолютно всичко, барабар с детайлите, в които дявола обича да се спотайва. 1..Ивични ст. бет. основи- най-вероятно, гредова скара. 2..Колони с точно прецизирано местоположение за да не пречат и възможно най-голямо разстояние между вътрешните колони и съответно между вътрешните и тези във външните стени. 3..Плоча (безгредова или с греди) или пък гредоред (стоманобетон, стомана, дърво или пък комбинация от тях)? 4..Покрива се очертава с високо ниво на сложност. Колоните ще трябва в идеалният случай да бъдат на точно определени места, което противоречи на горната точка-2. И най-вероятно пътят на товара от покрива до основите ще бъде удължен и усложнен, което не е много добър вариант. 5..Най-лекият и сравнително евтин начин за премостване на големи холове и всекидневни си остават 2бр. стоманени греди. Желая ти успех в начинанието и понеже сме български форум с много обиди и подхвърляния. Ето ти една форумна мъдрост от англоезичния свят- Срамни въпроси са само незададените въпроси. Затуй, питай и отсявай полезното от злободневното. Нека градежа бъде бърз, качествен и сравнително безпроблемен. И най-важното накрая да си доволен, което се случва сравнително рядко на хората въртели се в строителната центрофуга.
nikolov333 - майстор
Колегата май вече е на довършителния етап, ако съдя от другата му тема за завършване на гредите.. viewtopic.php?f=48&t=62043 По-скоро тук ще можем да видим фазите от реализацията на проекта му.. Аз за това си пуснах темата за имота още преди да го купя, понеже ми предстои да решавам за разположението на постройката, сондаж, кладенец или набита тръба, яма и т.н.
Чираче - майстор
нед апр 28, 2019 4:33 pmBLUEPUPIL-2 написа:
И най-важното накрая да си доволен, което се случва сравнително рядко на хората въртели се в строителната центрофуга.
Най-важно е да получи Разрешение за ползване, и Нотариален акт.
D103314 - специалист
нед апр 28, 2019 7:25 pmnikolov333 написа:
Колегата май вече е на довършителен етап, ако съдя от другата му тема за гредите.. viewtopic.php?f=48&t=62043 По-скоро тук ще можем да видим фазите на реализация на проекта.. За това си пуснах тема за имота още преди да го купя, понеже ми предстои да решавам разположението на постройката, сондаж, кладенец или набита тръба, яма и т.н.
Абсолютно си прав колега. Ще качвам поетапно нещата, дотук показаното е средата на 2014 година, строежа започна януари 2015, както по-горе казах малко след фалита на КТБ. Ще пиша на по-късен етап цени за етапите. Тук систематизирам грубо информацията, ако на някой би му било полезно.
Та да продължа...промених входа, а с него и местата на едната баня и килера - смених им местата, така, че родителската спалня да е със самостоятелна /с преходна врата/ баня, а другата остана на същото място. Дрешника сложих веднага вдясно до входната врата, като влезеш да се съблечеш - жената иска да е дрешник.... :? :lol:
Къщата е на един етаж, с подпокривна плоча, като на всекидневната покрива исках да е изпълнен с гредоред така, че впоследствие да състаря и да се вижда. Наясно бях, че това кръглото с гредореда само по себе си е отделен покрив с много фира на керемиди, и това ще оскъпи самия строеж и последващите операции...но както казват кеф цена няма.... :проба:

Прикачен файл

разпределение_page-0001.jpg

Прикачен файл

фасада югоизток_page-0001.jpg

Прикачен файл

фасада североизток_page-0001.jpg

Прикачен файл

фасада северозапад_page-0001.jpg
D103314 - специалист
нед апр 28, 2019 7:53 pmЧираче написа:
нед апр 28, 2019 4:33 pmBLUEPUPIL-2 написа:
И най-важното накрая да си доволен, което се случва сравнително рядко на хората въртели се в строителната центрофуга.
Най-важно е да получи Разрешение за ползване, и Нотариален акт.
Така е , колега. Разрешението за ползване получих преди две седмици... :-D , което стана сравнително лесно, като се има впредвид, че съм нейде в Средна гора, на 30км от Стара Загора, ама в Чирпанска община. В Старозагорска ако бях, оле мале :rolleyes:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11

Тема "Строителство на нова къща на голя поляна - докъде стигнах." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: