• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
koveslav - майстор
съб май 04, 2019 7:56 pmlov написа:
Но пък от как има магазина съм станал рахат от разни досадници като ми искат инструмент на заем. Викам направо:
-На лидъла има иди си купи да си имаш. :lol:
Лидълството го оправдавам само по един начин: На времето Баумакс беше първия магазин,който пусна бюджетни техники-резачки по 200лв,бормашини и малки ъгрошлайфчета по 15-20в и т.н.Даже Райдър ги нямаше.Та по онова време инструмента още се ценеше.Отиваме един ден на гости на тъста и тъщата и гледам тъста пред блока си хвърля боклука и пуска в контейнера и една направо нова бормашина.Викам нещо да помогна-ако трябва да ти я поправя,а той се смее.Отидох вика да си купя первази и питам за монтаж.Дават ми оферта 2лв на метър.Видя ми се скъпо,взех една ударна бормашина за 20-на лева,сложих си первазите в апартамента и сега с чиста съвест я изхвърлям,че взе да намирисва и на изгоряло....

mod.edit: темата е отделена от Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 6. koveslav не е започвал темата, но неговото мнение се получава да е първото подходящо за отделяне в нова тема.
Последна промяна от Virtex на ср май 15, 2019 8:40 pm, променено общо 1 път.
Причина: Обяснение за темата
jekasus - майстор
koveslav написа:
Та по онова време инструмента още се ценеше.
Така беше, и инструмента си е беше така, сега вечни инструменти няма.
Сега е всичко китайски боклук - скъп или евтин, или между тях - нормален, който си върши работа...
Затова Парксайд е популярен между хората, има си издънки със някои инструменти, ама всички знаят за тази марка...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
съб май 04, 2019 8:49 pmkoveslav написа:
...и питам за монтаж.Дават ми оферта 2лв на метър.Видя ми се скъпо,взех една ударна бормашина за 20-на лева,сложих си первазите в апартамента и ...
Аз точно така купувам инструменти. Напълно ме устройва
lov - майстор
съб май 04, 2019 8:49 pmkoveslav написа:
................
Лидълството го оправдавам само по един начин: На времето Баумакс беше първия магазин,който пусна бюджетни техники-резачки по 200лв,бормашини и малки ъгрошлайфчета по 15-20в и т.н.Даже Райдър ги нямаше.Та по онова време инструмента още се ценеше...................
И точно тогава някои се опитаха да направят пари на наш гръб. :shock:
Първия ми китайски перфоратор е преди да го има баумакса у нас. На обекта на един приятел съм. Гледам къртят с някаква машина дето не ми е позната като марка и питам.
- Ааа... купувам по няколко от близката бакалия да има в контейнера, че като се строши някоя от убавите и докато е в сервиза да не се мотат работниците. Пък колкото изкарат и после в гюма. :? Ама вика държат доста и стават да закърпиш положението.
Та заприходих и аз един за € 24 даже още си го имам и съм го скъсал от работа. Но и с него разбрах, че има двоен стандарт в качеството за дето до скоро реваха по медиите, че сме победили. Купих после един такъв точно от баумакса, че този претърпя малка авария и бях на зор. И викам ще го впишем после дъртия с неговата гаранция. :-D .
Да, да ама не, като викаше Петко Бочаров. Карантията няма нищо общо с това от немско.
Та мисълта ми е че поне лидъла не се заиграват с такива глупости. Е често малко надуват цената щот сме били ''по богати''. Но за инцидентни домашни ремонти стават като инструмент. Даже някои неща не отстъпват на маркови.
fore - майстор
Значи конструктивно има няколко модела машини при перфораторите и при останалите видове машини. Марковите имат една конструкция, съединител и екстри, а фалшивите са с друг по калпав дизайн и копие на съединител. Имал съм и фалшив перфоратор с напречен мотор, имам и полу-профи с истински съединител. Фалшивият колкото и да го правих и да го регулирах не стана и накрая го разкарах.
Китайците не са измислили сто модела конструкции. А марковите отдаван са разработени и патентовани.

Относно Лидлските машини и кой ги купува и за какво. Хората които ги купуват обикновено са занаятчии с малък или среден бизнес и ги ползват активно. Има и потребители които не са наясно точно какво върши машината която купуват, но понеже е в магазина за храна и я вземат чули недочули за какво е. Те може и да я ползват някога ако разберат за какво е. И накрая пишещите в форумът :) Купуваме за да има, купуваме защото колекционираме и все нещо ползваме. Поне си мислиме че знаеме за какво е машината и какви са и възможностите........ :lol:

И кой каза че Лидл не продавал маркова техника, а...... я пак си помислете ! :wink:

https://www.lidl.de/de/makita-akku-s...457dwe/p297831 и https://www.lidl.de/de/bosch-akkusch...12v-15/p295508
Chefo77 - майстор
Интересно - снимката е на по-новата версия на Боша, описанието - на старата ... :wink:
Зная, че са еднакви машините.
nikolov333 - майстор
Вчера ми дойде gsr-12V15-fc, пълен комплект с две батерии по 2Аh, зарядно и 4-те накрайника в новия L-box за 389лв.с ДДС, понеже парксайдската имитация за нищо не става.. :lol:
LazarGanev - "Велик майстор"
нед май 05, 2019 10:26 pmnikolov333 написа:
Вчера ми дойде gsr-12V15-fc, пълен комплект с две батерии по 2Аh, зарядно и 4-те накрайника в новия L-box за 389лв.с ДДС, понеже парксайдската имитация за нищо не става.. :lol:
ТУКА е с 60лв надолу
nikolov333 - майстор
нед май 05, 2019 10:33 pmLazarGanev написа:
нед май 05, 2019 10:26 pmnikolov333 написа:
Вчера ми дойде gsr-12V15-fc, пълен комплект с две батерии по 2Аh, зарядно и 4-те накрайника в новия L-box за 389лв.с ДДС, понеже парксайдската имитация за нищо не става.. :lol:
ТУКА е с 60лв надолу
Това е само с патронник, зарядно и две батерии без другите три приставки, затова взех пълния комплект. Иначе има и Solo версия само с патронника и без батерии за 189 с ДДС, но пълния комплект като компоненти излиза най-евтин..
fore - майстор
Ами аз има точно лидлският вариант и с него завих доста самонарезни във винкел за да хвана поликарбонат към него. Лек и удобен. Но батерията е по малка и с ниско напрежение. Това му е недостатъка. Иначе имам две от друга машина.
Общо взето едва ли на Бошовият вариант ще деанат по дълго понеже са с еднакъв капацитет.

Пробвай да пробиваш винкел с 8 или 10 мм свредло и ако го пробиеш лесно и без да натровариш Боша, без да спира го признавам за по добър. :)
Последна промяна от fore на нед май 05, 2019 11:07 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2

Тема "Обща дискусия за инструментите" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: