Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Djack - специалист
Здравейте, искам да ви попитам дали имате представа какво се е случило в следната ситуация!
Имам четиритактова косачка Ейнхел със самоход. До вчера палеше и работеше без проблем, като казвам пали, имам предвид буквално от четвърт. Вчера обаче , забравих за една полузаровена метална тръба в тревата и я шибнах доста здраво с ножа! До такава степен, че косачката угасна веднага! И после започнаха мъките, все едно загуби центровка, дърпам въжето като улав и няма, на 20-30 дърпания, веднъж пали! Иначе прекюфква тихо и до там. Запали ли, няма проблем, работи добре и на звук и на мощност и на вибрации! Обаче докато запали.....!
Дайте идеи каква им е центровката, която би се разбъзикала вследствие на удъра!
Поздрави и благодаря предварително!
harvest - специалист
най-вероятно си изкривил леко вала и затова все още пали
Djack - специалист
Може и да има някакво усукване, ама няма да е много и не знам как би повлияло на самото палене?
Айде бе хора, на никой ли не му се е случвало нещо подобно? Поне да е разхвърлял такъв мотор...! :partyman:
gnt69 - майстор
Няма причина да не пали от удара. Ти казваш че работи добре и не тресе, обикновенно се изкривява вала и ножа и започва да тресе. Да не си долял стар бензин след удара от някоя тубичка полуотворена. Почисти карбуратора, смени свеща, смени бензина и пробвай пак. Щом като запали макар и трудно работи добре и устойчиво не е от центровка.
Djack - специалист
Не съм доливал бензин. Проблема с паленето започна след катастрофата. :-D Мина ми през акъла, да не би при удара да се отлепило някое боклуче от нейде и да е попаднало където не трябва???
kr1100 - майстор
[quote=Djack Мина ми през акъла, да не би при удара да се отлепило някое боклуче от нейде и да е попаднало където не трябва???
[/quote]
Не смучат бензин директно от дъното на резервоара, а през маркуче завършващо с филтър опиращ в дъното. ПОне на Хуск а е така.
lpoik - специалист
Djack--Свали му маховика и провери електронния блок където дава ток на свеща да неби да се разхлабил.Виж на някой модели се дава и отнема аванса на запалването,но повечето са фиксирани.Провери дали идва бензин до карбуратора нормално.Ако можеш,раглоби карбуратора и му продухай всички жигльори и отвори.Като отвориш карбуратора вътре има поплавак за нивото на бензина и на него има игла която отваря и затваря притока на бензин от резервоара.Ако не разбираш от тази техника,по добре я закарай на който разбира. :? :partyman:
stotir - напреднал
Здравейте майстори, имам въпрос за бензинова четиритактова косачка. Защо двигател със свален нож не може да запали, интересно е какво точно се случва при поставен или свален нож? :? ...Да уточня, че с поставен нож си пали нормално?
lpoik - специалист
Интересно защо не пали,но защо трябва да я палиш без нож.Може би ножа е като маховик и дава по голяма инерция.Провери на свеща растоянието на електродите,трябва да е окло 0,5милиметра и дали дава хубава искра. :?
stotir - напреднал
Двигателя го свалях от коритото и го почиствах, та затова го монтирах първо без нож и пробвах да запаля. То не стана естествено и така го занесох на майстор, та първата му дума беше, че няма да запали без ножа, но не успя да обясни защо. Въпросът ми тук беше защо става така :?: , а иначе машината си пали нормално и работи нормално!

Тема "Бензинова косачка пали много трудно!" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: