• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
stridata - специалист
ср май 08, 2019 3:21 pmradius написа:
Брутално е, но таблата съм я слепвал с подръчни материали и имаше за отнемане на материал при снадките. А виброшлайфа не е от най-производителните уреди за шкурене и затова.
Мини си хубаво с двете шкурки нанеси си една ръка лак и го остави задължително 12 часа, да се напърчи яко и на другия ден си го шлайфни и лакирай отново.
radius - майстор
Таман така ще направя. Лака пътува към мен, довечера ако не вали ще шлайфам и сглобя таблата към краката. И ще взема да пусна някоя снимка да не е постна темата.
radius - майстор
Понеже много обичам пирамидални завършеци на колонки, така направих вътр. стълбище, краката на спалнята и още двайсетина колонки за външните парапети.
Обаче при рязането с циркуляра става грапаво, а после не мога да го шлайфам с виброшлайфа, защото се губят ръбовете на пирамидата. На парапетите така си го оставих, но тук ми се иска да го загладя някак. Някакви идеи? Освен с дисков шлайф, какъвто нямам?
Прикачен файл:
колонка.jpg
EDI - майстор
На дървено трупче или дъсчица залепваш шкурка, било с лепило, било с двойнолепящо и на ръка.От едната страна по-едра, от другата по-ситна.На този уред му се вика шкурило. :lol:
radius - майстор
Еее аз съм стар моделист, знам какво е шкурило и имам. Опита показва, че и с него не мога да държа равнина, все се заобля. Виж ако лепна шкурката за масата и търкам колонката по-става, ама пак си е яко шкурене.
Тоя лак на Дуфа дали може с кадифен валяк да се нанася, че пише само за четка и пръскане?
EDI - майстор
Значи са ти ясни нещата, щом си моделист. :partyman: Трудно ми се струва да държиш колоната под нужния ъгъл, не е ли височка.Не знам дали става с валяче, никога не съм пробвал да лакирам с валяк.С четка лакирам, после понякога минавам с парцал.
radius - майстор
Ей ги дъските след първа ръка:
Прикачен файл:
leglo.jpg
Сега разбирам колко неконсистентен :? е бил въпроса ми за валяка. Не съм работил с подобен лак, той искал минимум количество. Иначе не попива и остават черти. И парцала помагаше ;) . Все пак успях на таблата да оставя тук-там минимални следи от четка и на едно място претрих с парцала и после пак мацнах лак и сега там е по-тъмно. Със шкурене не излиза, дали ще се уеднакви на втора, трета ръка?
radius - майстор
Ей това се получи, много ми хареса лака - точно както го исках, мекичък и да не лъщи. Мерси.
Малко е тъмна едната снимка, но да се добие представа за силуета. М/у другото след 3 ръце успях да докарам цвета орех на вратите ( прозорците са недостижими :lol: ) .

Прикачен файл:
spalnq.jpg
Прикачен файл:
spalnq1.jpg
EDI - майстор
Много добре е станало. :partyman: Лака е страхотен, откакто го пробвах преди година, две, само с него работя.
  • 1
  • 2

Тема "Оцветяване на чамова спалня" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: