От мобилни телефони до цифрови камери
Здравейте, не успях да открия тема, която да отговори на въпроса ми затова пускам нова.

Не разбирам нищо от електроника и искам да питам възможно ли е това, което си мисля.
Та...
Прикачен файл:
image_2019-05-27_20-17.png
image_2019-05-27_20-17.png (3.57 KиБ) Видяна 2296 пъти
</br>

Точките са отделни светодиоди. Ще бъдат само в един цвят. Въпросът е възможно ли е всеки един по отделно да мига бавно (дишащ ефект) и през различен интервал от време? Ако е възможно, как да стане? Също така дали би било възможно да се димират, за да светят не толкова ярко (примерно вечер)? Предварително благодаря на отзовалите се!
iliya_i - майстор
пон май 27, 2019 9:21 pmtheCollector написа:
Въпросът е възможно ли е всеки един по отделно да мига бавно (дишащ ефект) и през различен интервал от време? Ако е възможно, как да стане? Също така дали би било възможно да се димират, за да светят не толкова ярко (примерно вечер)? Предварително благодаря на отзовалите се!
За възможното - възможно е. Но щом питаш дали е възможно, значи някои друг трябва да го направи, а не ти. Някой, дето да знае как ще стане.
В случая не си задал това бавното колко е бавно и какви са съотношенията на тези бавни честоти за отделните диоди, какви са различните интервали, което прави ефекта още по-неясен.

И накрая ще получиш нещо, дето ще му се кефиш 5 минути и после няма да искаш повече да виждаш.
Трябва да изглежда, колкото може по-случайно. Може да ви звучи странно, но точно това искам. Примерно ефекта да трае 3 секунди, но всеки път да е през различен интервал от време. Някой диод светва и малко след него светва друг или светват два едновременно, или пък минава ефекта на един и след 5 секунди светва някои друг.
Lisko - майстор
Как ще му омръзне за пет минути бе??? В къщи едни диоди светят вече 5 години без спиране, при това по доста тривиален начин - от нула плавно се усилва първия цвят стига максимум, после почва бавно да гасне и преди да е угаснал, втория цвят за почва дасе усилва и така нататък - червено зелено, синьо и жълто. Не ми е омръзнало, работи си така за фонче. Китайски за 5 долара,
djjimmy66 - специалист
Thecollector, това, което искаш, го може всяка една коледна LED гирлянда, по-точно контролера/кутийката!
Виждал съм как светят коледните лампички, но мисля, че това което искам е малко по-сложно. Различен интервал за всеки светодиод всеки път.
shadow__01 - майстор
Едно ардуино и малко по-сложна програма и работата е готова. Дори ще може с промяна на програмата да се сменят режимите на светене.
shadow_01, благодаря! Явно трябва да продължа сам да търся начина.
AAsat - специалист
Всъщност каква е идеята - някой да предложи нещо конкретно, което може да ти свърши работа, ти да почнеш да си го правиш и ако имаш проблеми да искаш допълнителни съвети, или искаш някой да направи това за което питаш а ти да си платиш колкото там се разберете?
Иначе си е съвсем направимо ( след като се уточнят подробности по задачата ) - примерно на базата на Arduino, както беше предложено малко по-горе.
Нещо готово, което точно да отговаря на заданието ти не знам дали ще намериш - може и да има някъде разбира се.
Нещо подобно на ефекта от линка ли се търси -
чет май 30, 2019 8:45 pmAAsat написа:
Всъщност каква е идеята - някой да предложи нещо конкретно, което може да ти свърши работа, ти да почнеш да си го правиш и ако имаш проблеми да искаш допълнителни съвети, или искаш някой да направи това за което питаш а ти да си платиш колкото там се разберете?

Нещо подобно на ефекта от линка ли се търси -
Искам да опитам сам да си го направя, но както писах в първия пост не съм на Ти с електрониката и не знам как може да стане. Така като гледам видеото, точно това искам, но просто да светят по-бавно.

Тема "LED "дишащ ефект"" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: