Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
markov_75 - специалист
Благодаря за отговора колега!Гледах ги тия ленти,но не съм от София и ще трябва да ги поръчам онлайн.Проблема ми е че начина по който дават размерите на лентите нищо не ми говорят.За моя банциг лентата е дълга 142.5см. и широчина 7мм.
ZEDYCUS - майстор
В ОЛХ се свържи с този човек( http://batex.olx.bg/profile/ ) , прати му запитване, обявата не е активна. От него съм взел две за моя банциг.
masterross - напреднал
Здравей колега,

Този банциг дали може да работи с по-тесни ленти?
Ще се ползва за дървени детски играчки.

Поздрави!
ZEDYCUS - майстор
Оригиналните ленти са 6мм широки и 0,45 дебели. По тънки не знам къде ще намериш. Поздрави.
Здравейте,
Видях тази възродена тема и реших да питам и аз. Наскоро си купих почти същия банциг(RD-BSW18),който да ползвам за дребни градински проекти,но се оказа пълен та*ак. Един прав разрез не може да направи.Смених му оригиналната лента с по-широка и горе-долу става,ама моторчето му много слабичко идва. Та въпросът ми е: Мога ли да му сменя двигателя? Има ли оптимални обороти на лентата които трябва да търся? Ще бъде ли проблем ако е по-високооборотен?
ZEDYCUS - майстор
Можеш да смениш двигателя, но конструкцията няма да издържи по дебела и широка лента. Като стягам лентата и корпуса поддава. Оборотите на оригиналния са 1400, ако сложиш по високооборотен двигател, ще трябва да намалиш съотношението на шайбите.
Не виждам смисъл от цялата гимнастика, с лента за метал с едри зъби(6мм широчина) съм рязал алуминиева отливка около 8см, без проблем. Разбичвал съм трупчета дрян и бряст за дръжки, също без проблем. Не иска натискане, а заточена лента. :partyman:
А дали е възможно заради по-широката лента(200мм.)която съм сложил да го затруднява. Иначе е супер заточена и чапраз има перфектен,но една двуметрова чамова гредичка (7х7см) му дава толкова зор,че я разбичвам за около 15мин :o Пък имам един излишен електромотор захвърлен някъде,само дето му няма табелката и незнам колко оборота е,та затова питам. Давам си сметка,че ще е голяма гимнастика-лагери,валове,шайби,ремъци...Технически съм запознат какво горе-долу ще е необходимо,но нямам нито възможностите,нито времето да го направя.Имате ли идея за някой в Пловдив който да го направи това?
Поздрави!
ZEDYCUS - майстор
:-D За двуметрови талпи-греди , има други по здрави машини. Това е за дребни работи. С тая греда като нищо ще строшиш захващането на плота, всичко е цам и лят алуминий. А тая лента "200мм" ми идва нещо невъзможно за асимилиране. :? Ако е 20 мм пак е много ширината. По добре си намери друг банциг, отколкото да се занимаваш с лагери, двигатели и шайби. Има евтини по ОЛХ-то.
Аз съм от Пловдив, но кой да ти го направи нямам представа. Поздрави.:partyman:
maleeeestrax - специалист
Само да кажа че при банцизите нямат значение оборотите а се мери скороста на лентата.Т.Е оборотите имат значение но не са показателни а е важна скороста на лентата в м/с или да речем две машини с еднакви обороти но едната с два пъти по-голямо колело лентите ще се движат с много различна скорост :rock:
Колеги привет.Да споделя...и аз скоро ди купих мини банциг английски...с размер на лентата 1425 мм но разгледах го тъй като с оригиналната лента решеше на дъга ,взех друга лента която беше доста по твърдичка но след два дни изполване се скъса,купих друга лента и нея скъса.разглобих го и се отчаях,няма водачи,няма лагери само някакви болтчета които при навиване стягат лентата.

Тема "Ъпгрейд на Мини Банциг(детска играчка) Райдeр RD-BSW17" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: