Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте,
Няма да споменавам от кой град съм заради възможен конфликт на интереси. Наехме майстори за ремонт на баня. Става дума за двустаен панел от по - старите. Те са еднотипни и предполагам, че започнатите имат идея как изгледат баните. Имахме проект, който естествно им беше даден. В прикачените снимки съм показала какъв е проектът и какъв е резултатът. Естествено не съм доволна от полученото. Правим ремонт за пръв път и разчитах на корекността на майсторите, тъй като имахме познат там и това ми беше грешката. Трябваше да проуча каква е технологията предварително...Та проблемът ми е с тези парчотаци в най ниския ред на стените до пода. На места даже не са парчета ами е запълвано с фуга, поради невъзможността да се сложи плочка. Разбрах че най долния ред на стените се лепи последно след направата на пода. Реално това при нас не беше направено така. В момента майсторите ми твърдят че така се прави и че всичко изглежда перфектно. Моето мнение не е такова, затова реших да попитам тук за безпристрастно мнение. По проект пода трябваше да е по диагонал, но казаха че нямало как да стане и затова го направиха така, за да може да се виждат хубаво кривините на панелите. Та ако някой сподели мнение бих била доволна. Платила съм им и тук не става въпрос за пари, а за принципност и за качеството на свършената работа. Благодаря

Прикачен файл

IMG_20190529_190057.jpg

Прикачен файл

IMG_20190529_185039.jpg

Прикачен файл

IMG_20190529_185036.jpg

Прикачен файл

IMG-ee1f83feff95d1a783ed76bf6c3e0219-V.jpg
IMG-ee1f83feff95d1a783ed76bf6c3e0219-V.jpg (45.3 KиБ) Видяна 1518 пъти

Прикачен файл

IMG-82b64ba62f14b6981896b01da3c82504-V.jpg
IMG-82b64ba62f14b6981896b01da3c82504-V.jpg (34.7 KиБ) Видяна 1518 пъти
Ивелин Петров - специалист
Изобщо не е спазен проекта! Пода там е "въртян", при теб е прав.. Тръгни от това, а за парчетата е грозна история, можеше да бъде спестена, ако бе направен по проект
lyubohar - майстор
Ами,че то и проекта не е много наред-стената в дясно от душа защо има третинки и четвъртинки плочки?
Също и стената на огледалото-парчетата трябва да са при огледалото и шкафчето.Като се отвори вратата
се вижда първо ъгъла при душа и там трябва да са цели плочки.Освен това тези фуги са предпоставка за проблеми.Идва време когато почерняват с плесен и трябва постоянно обработване.
Пак като са окепазили само банята...на мен роднина със строителна фирма ми окепази цял апартамент!
Andri01 - майстор
За това при мене направиха бордюр до стените. Е,в едната баня "пишман мастора" си остави ръцете,но там грешката е моя. Платих му,преди да видя цялото изпълнение. Но и той не посмя да дойде да си вземе резачката после :).
muhala - майстор
Би ли споделила, колко плати за тази баня ?
nikolov333 - майстор
Ако се вдигне пода и сифона със 2.5 сантиметра, може да стане поносимо .
lov - майстор
чет май 30, 2019 12:36 pmAndri01 написа:
За това при мене направиха бордюр до стените. Е,в едната баня "пишман мастора" си остави ръцете,но там грешката е моя. Платих му,преди да видя цялото изпълнение. Но и той не посмя да дойде да си вземе резачката после :).
Те и тези не са пропуснали В ляво от сифона са дигнали едно триъгъличе. Трябва да увеличиш снимката за да се види. Аз си мислех първо че е сянка. Ще трябва да си подреже крака на шкафчето че да може да се монтира.


"Майсторска работа" човек да вземе да им подравни пръстите с теслата без да им казва защо. Или по точно когато и да ги утрепеш все е късно. :x
kozl - майстор
чет май 30, 2019 11:20 amdenica_qn написа:
Та проблемът ми е с тези парчотаци в най ниския ред на стените до пода. На места даже не са парчета ами е запълвано с фуга, поради невъзможността да се сложи плочка. Разбрах че най долния ред на стените се лепи последно след направата на пода. Реално това при нас не беше направено така. В момента майсторите ми твърдят че така се прави и че всичко изглежда перфектно. Моето мнение не е такова, затова реших да попитам тук за безпристрастно мнение. По проект пода трябваше да е по диагонал, но казаха че нямало как да стане и затова го направиха така, за да може да се виждат хубаво кривините на панелите. Та ако някой сподели мнение бих била доволна.
Реално как беше направено?
Аз не виждам причина пода да не може да се изпълни диагонално. Предполагам изпълнителите са открили, че помещението е правоъгълно и няма да има клинове в пода и така та до по-малко рязане на плочки, което си е стимул.
И дори да беше изпълнен пода с диагонални фуги "кривините", които си показала пак щяха да се виждат, защото това са компенсации за наклона на пода към сифона. А друго е, че изпълнителите не са преценили височината на хоризонталните фуги по стените, за да се изрежат компенсациите за наклона в първия ред плочки, така нямаше да има клинове.
В проекта НЯМА СИФОН :shock: Това е идеен проект за изчисляване на количеството плочки и определяне на разположението на плочки и уреди. В проекта липсва сифона и съответно наклона на пода към него. Така, че за да се изпълни проекта требе да се допроектира.
чет май 30, 2019 4:32 pmmuhala написа:
Би ли споделила, колко плати за тази баня ?
22 лева на квадрат. За мястото, къфдето живея, това са горе долу средни цени.
vlax - майстор
denica_qn изчакай да чуеш мнението и на chapara ,той не е влизал от 29.05. :partyman:

Тема "Въпрос относно коректно изпълнен ромонт на баня" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: