• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
fbr - майстор
Бравата е на врата но ,при отваряне езичето излиза навън от жлеба си и при последващо затваряне , трябва да се намести с ръка, за да влезе на местото си.Опитах се да разглобя бравата като развих двата самонарязващи винта които държат бравата към профила,свалих и секретния патрон но бравата не помръдва.Имам съмнения че трябва да се свалят дръжките но не открих как да стане това.Декоративните капачета които са около дръжките, колкото и да се мъча не можах да ги освободя.Между дръжките и тези капачета има някакво уплътнение ,но дали първо те да се свалят ,моля за съвет.
zvetomil - специалист
Тези капачки са набити стегнато.свали ги с твърда шпакла или отверка.внимаваи за одраскване.Езичето може да се обръща за лява дясна врата.(Обръщането обикновенно е като го изтеглиш напред и го завъртиш.) също така би трябвало да има стебло(опашка)с пружина и прорез за отверка с натягане го регулира да се прибере.
velsi - Почетен майстор
Дръжките, които се използват са няколко вида, но общо взето това е начина за изваждане. Ако имаш възможност снимай ги за да ти кажа точно как да ги свалиш.

Прикачен файл

brava 001.jpg
brava 001.jpg (180.22 KиБ) Видяна 20852 пъти

Прикачен файл

brava 002.jpg
brava 002.jpg (217.89 KиБ) Видяна 20852 пъти
fbr - майстор
Благодаря Ви.С Ваша помощ успях да се справя.Болта който държи езичето наистина беше се развил и затова езика излизаше напред.Благодаря Ви отново.
Аз стигнах до патрона, не мога да го извадя и съответно от там бравата.
VLADO66 - майстор
Свaляш болтa който държи пaтронa,пъхaш ключ и зaвъртaш нa дясно нa около 20грaдусa,кaто същeврeмeнно бутaш/дърпaш/.Ключa сe върти нaдясно ,когaто пaнтитe нa врaтaтa си ти отляво -aко си от другaтa стрaнa нa врaтaтa въртeнeто e обрaтно.
tarlyo - специалист
Има патрони на които езичето е направо при изваден ключ и се вадят без да въртиш ключа. Понякога розетката на патрона го "стиска" и излиза по - трудно.
Здравейте , проблемa ми е следния - ПВЦ врата , същата като от снимките горе,Езичето заяде при затворена врата и не се прибира .Махнах бравата но от там няма достъп до езичето . Моля за съвет [-o< [-o< [-o<
MamaMy - майстор
Ти си махнал само дръжката. Сега трябва да махнеш и бравата и да я разглобиш.
а във варна къде продават дръжки за пвц врати ?
  • 1
  • 2

Тема "Ремонт на брава (алуминиева дограма)" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: