• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
шоп - майстор
По кабел с голямо сечение може да мине и малко и много ток.

По кабел с малко сечение не може да мине много ток:-)))))

Винаги полагам кабели със запас. Днес стигат 2,5м2, утре ще сложите термопомпа и ще се псувате, че не сте положили кабел 4х4мм2 например или 3х6мм2 при монофазно изпълнение.
nikolov333 - майстор
+1..същото важи и за таблото.. Сега 8 позиции стигат, но е по-добре да са минимум 12..
burd - специалист
Е аз имам още 4-5 контакта из мазето, един трифазен директен на 2,5 кв. Само за котелното ми трябва. Идеята е да е по прегледно. Вчера пуснах и 4кв директен за бъдещия бойлер. Имам и недиректен там за соларната помпа контакт.

Ще го изкарам на 4 кв. 20м 2х2.5 и готово. Не ме убивайте- цялата къща е с двужилна инсталация, но ще сложим и няколко дефекнотокови.

Идеята беше да питам дали се прави на отделен кабел. От всичко, само климатика в хола ще остане на отклонение, че построихме вече тавана.Не е чак такава жега , но пък и в нас е така от 10г и нищо му няма. Аз за това и за табло на къщата ще взимам двуредова 24ка. - тука кабел, там контакти, тука това... До момента сметката е за 18 гнезда.... :-D
burd - специалист
Привет. Скоро не съм писал. Таваните на етаж 1 нейсе са готови, че станах международен шофер на бис и времето е кът. Токовете на етаж едно и мазе са готови. 24ка на Шнайдер се сложи. Климатика на хола го изкарахме все пак на отдетел бушон, изкара се директна трифазна линия до мазето и една 2х2.5 за котелното. След 3-5 дни един френд влиза да маже и шпаклова и сезона е към края си. Само на вратите на първия етаж да вземат размери, аз ако имам време ще довърша конзоли и т.н. на етаж 2. Научих се да гипсирам. Мале, каква мъка беше. И напролет настилки, врати и ЕТ.1 се пуска. ЕТ.2 се маже и те така. Поне, направихме токовете в мазето и хладилника с бирата си е на собствен, не на разклонител :)
После вече, от пролетта почвам да мисля дали на пелети или на пропан бутан да грея къщето. Клоня към 2рото, ама още нз.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ср авг 28, 2019 10:34 pmburd написа:
....Таваните на етаж 1 нейсе са готови...
Браво!
Jacomo - специалист
Интересна тема, браво за ентусиазма.
Таблото как реши да бъде, едно и от него кабели към всеки кръг, независимо от етажа или?
Отоплението как точно го мислиш на пропан-бутан? Ще си зареждаш бутилки?
speka_rs - майстор
Според мен няма смисъл на пропан бутан, със едно хубаво котелче, което може да гори слънчоглед много доволен ще останеш.
burd - специалист
Таблото там си живееше и реших там да си остане. Иначе на какво ще я грея още не знам. Има много опции. Или на газ или на евтин пролетен, кондензен пелетарник и какво ли още не. Най вероятно или пропан или грейко 20 киловата. Все пак, каквото и сложа ще се сменява след 10г.
burd - специалист
Здравейте, не съм поставя скоро. Стигнах до шпаклован ет.1 ( сам си го правих както дойде) , поизмазах, налепиха се плочките в банята на 1ви ет. Надуваемо легло, текстилен гардероб и бойлер. 2 от 3 врати на етажа. Догодина 2рия. Снимки много, но са големи. Довечера.
Предстенка на 35см правих и още много забавления.
zz_stefanov - майстор
Бърз начин за смаляване на обема на снимкиtе е да ги прекарате през 'Моите бележки/My notes' на Viber.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Вила - къща за постоянно живеене. Нова покупка" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: