• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Всички имаме коли, нали ?
Hoвoceлckи - майстор
Явно не караш извън София. Доста ме съмнява, че там където събират магистралата в едното платно (при Нови хан) и петък и неделя обособяват три ленти за движение, има 7 метра. Еле пък на Хемус преди Витиня (от към Ботевград).
Не казвам, че е забранено паркирането безусловно на двулентови улички. Тази е търговска!
Значи според всички вас щом имаш спрял отдясно автомобил значи го заобикалаш и даваш предимство на насрещния? Не разбрах обаче, когато насрещния заобикаля такъв (нерегламентирано спрял), не трябва ли и той да даде предимство? :wink:
Gadnyara - специалист
По такива улички като Вас карам, просто знам, че нямам предимство и не натискам насрещните. Които доста често заобикалят шахта/дупка в рамките на полагаемата им се половина на платното. Има и плахи женички, които карат по-далеч от бордюра. Като знам, че съм частично в тяхната зона, не виждам смисъл от наглост от моя страна.

Точно по сниманата търговска улица не мога да кажа дали съм минавал, не ми е важно да помня такива неща.

Лента 2.25м е много тясна. Пасатът ми е 206см с огледалата. Бус от среден ръст е широк 2.7м с огледалата. Камион 5т започва от 2.40-2.50м без огледалата. Автобус - стандартно 2.55м.
Andri01 - майстор
Автомобил или автобус? То и "Камаз"-а е към 4м. широк,но си писал - " еталонен...",нали? Прави разлика. :)
Gadnyara - специалист
Понятието еталонен автомобил е отправна точка за проектиране на път. Никой не строи път, по който не може да мине линейка или пожарна. Изключенията са по исторически причини (старинни градове) и са сравнително малко.

Няма точка в Европа, където да е разрешено за VW Голф, а да е забранено за бус до 3.5т. И двете са возила от кат. Б и трябва да им се осигури лента.

Вместо да се заяждате, просто проверете - дал съм точния термин. Ще откриете и как се определят добавките към тези 2.55м. :wink:
nelim - специалист
На втория клип, много правилно си спираш :)

Паркиралите коли са си паркирали коли, пътното платно си е пътно платно.

Тия коли може и да са спряли на забранено - те не местят осевата линия(дори да я няма).

В Пловдив има доста пътища, който са двупосочни, но едната лента е заета от паркирали коли.
Този който се движи в лентата с паркиралите - намира място и влиза м/у тях, когато има някой в насрещното.

От опит ти казвам, че при ПТП, КАТ идват и мерят от бордюра ( а не от огледалото на паркиралата кола) и така определят кой в на кой лентата е влезнал :)
kozl - майстор
Аз па имам алергия от ул."Одрин" м-у "Цар Симеон" и "Пиротска". Там имаше паркирали и от двете страни и според начина на паркиране разминаването беше или трудно или невъзможно. Та срещаме се там и аз спрях плътно към паркиралите, тоя отсреща реши, че ще мине и така се заклещихме. После маневри та до ожулено. Та почнах да я избягвам тая улица и да заобикалям този участък през еднопосочните платна на бул. "Инж. Иван Иванов". По едно време бяха сложили знаци забранено паркирането от едната страна и в началото добре докато се спазваха знаците после пак стана.....
Сега мисла там да е вече зелена зона, но не знам ко стаа :? Заобикалям си пак по канала на владайската река.
Тука в квартала преди към 2 години общинарите наслагаха знаци за еднопосочно движение иначе беше ад сняма и петметровите улици, дето като има паркирали коли и разминаването - невъзможно. И сега обаче има доста шофери де си карат в забранената посока и разчитат на величието си. И що :? щото требе да заобиколи.
Ма тъй ша е като сме свикнали да заобикаляме законя и да минаваме напреко в насрещното :evil:
Hoвoceлckи - майстор
Някой май бърка "платно" и "ленти". И защо "той" може да сменя лентата си за движение просто ей-така (даже без мигач). Върнете се и прочетете определението за лента. Не е задължително да има маркировка за нея! Достатъчно е да мотат да се движат коли в една посока, една зад друга. Всяко отклоняване от това, макар и мислено трасе, е напускане на въпросната лента! Та на какво основание "той" може да го прави? Дори при изпреварване, когато аз съм заел по-лява лента за изпреварване, не може някой да ми изскача (засича) просто щото изобщо имал право да изпреварва на магистрала. Като ви чета оставам с впечатлението, че за вас и това си е в реда на нещата. Както и за излишността от редовна употреба на мигача? То и джигита от първия клип не осъждате. "Леко" съм ужасен ...
Gadnyara - специалист
пон юни 17, 2019 11:13 pmChefo77 написа:
Causa Perduta, момчета ...
My give up...
(Jar Jar Binks)
Hoвoceлckи - майстор
Кое е загубена кауза и от какво се отказваш? От знаенето и спазването на правилата? От намаляването на жертвите по пътищата? Обикновената колегиалност, човечност, разум ... ?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Обсъждане на конкретна пътна ситуация" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: