• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9
Всички имаме коли, нали ?
Chefo77 - майстор
К'во спазване на правилата бре, мрънкач? Паркиралите са В ТВОЯТА ЧАСТ от платното и ти го казаха 10 човека, ти носиш от 9 кладенеца вода и спориш къде какво МОЖЕЛО да има (трета лента) и че те не ти били пречели. Аууу, и най-големият проблем - че ОНЯ НЕ БИЛ ПОДАЛ МИГАЧ, ВИДИШ ЛИ!!! За какво да ти го подава, ти щото си най-големия шофьор, затова не можеш да предположиш, че като отива към дядката с 30 км/ч, ще го заобиколи - очакваше да го удари ли? Какво се правиш на неразбрал и на дървен философ, не зная. Следващия път недей да спираш, удари тоя с Опела (неговата семка) - то ще се види кой е крив и кой е прав. Аз ще заложа, че ще отнесеш какалашката...
Оня от първия клип какво да го коментираме, има знаци за забрана на изпреварването - виновен е. Доволен ли си?
Извинявай за нелиричния отговор, но на човек му идва нагоре по някое време ...
hidrazin - майстор
Еб...ати "проблема" с тъпия клип от регистратора.
Определено не търсим отговор а само внимание - да сме интересни.
Снимката казва много повече от всичките лакърдии - тоя с регистратора е без всякакво предимство и е виновен!
Прикачен файл:
Кой бе.jpg

:partyman:
kozl - майстор
нед юни 16, 2019 2:14 pmGadnyara написа:
Няма как да има лента 2.25, при положение, че еталонен автомобил е широк 2.55м. И към него се добавя широчина, според различни фактори. Реално е минимум 3.0м. Извънградско стандартно беше около 3.5м...
За имане има - заварено положение. В настоящия правилник минимума 2,25 м е за вилни зони. В града 3- 3,5 м.

И тоя ЗЗДП е ялов като много други. Чел съм в проекто закона какво пише за пешеходните пътеки и съответно какво е влязло в закона. И мога да си дам мнението, че текста е така орязан и нагласен в полза нечия (но не в полза на пешаците), че достойно може да ги наричаме ПЕШЕЛОВНИ пътеки. И като закона допуска пешеходните пътеки да са без маркировка и обозначения, как аджеба пешеходецо шъ разбере дека требе да пресича :?
Да тва е отклонение от темата за клиповете, но главния проблем е не само в липсващата маркировка, защото ако имаше осовата линия щеше да е в центъра м-у двата бордюра.
И в доста от Софийските улици маркировка има, но тва не пречи да бъде погазена и да се преминава в лентата за срещуположно движение дори когато по нея се движат МПС-та.
Не пречи на некои наглеци да спират на втори ред до паркираните автомобили и тогава що стаа - отбиват движението да ги заобикаля в насрещното. Еми бол от такива примери. И като го питаш що е спрел по тоя начин получаваш отговор щото няма къде да спре. А то не че няма - има но не е на тва место :shock:
Hoвoceлckи - майстор
вт юни 18, 2019 7:52 amkozl написа:
...
За имане има - заварено положение. В настоящия правилник минимума 2,25 м е за вилни зони. В града 3- 3,5 м.
Да сте минавали из "Манастирски ливади", "Кръстова вада" ...
:wink:
Та в този ред на мисли платното за движение на клипа е 9 метра. Ленти по 4,5 ... може. Някой би ли ми показал някъде у нас?
Защо пренебрегвате факта, че за да заобиколи препятствието си и той навлиза в другата лента. Не безопасно, не - без да пречи на другите участници в движението. Движението по въпросната улица си е нормално при неизвънредни обстоятелства - с колата пред мен същия се разминава съвсем нормално метри преди това.
Не e най-важно дали аз съм прав. Лошо е, че подвеждате с разсъжденията си много други, които ще ги прочетат.
Последна промяна от Hoвoceлckи на вт юни 18, 2019 9:02 pm, променено общо 1 път.
Gadnyara - специалист
Ако покажем такива ленти какво ще се случи?
Ще спрете ли да натяквате, че можете да се движите, където искате по пътя с предимство пред останалите?
Hoвoceлckи - майстор
Нищо не натяквам! Най-после всеки, на когото не му допадат моите мнения може просто да не ги чете. И на мен ми е неприятно от кръчмарския тон на общуване в този форум от доста време вече, но това си е явно само мой проблем.
За последно по темата само ще кажа на четящите я някога, да не се предоверяват на всички вас, които ми скочихте. Да не си мислят, че са с предимство при заобикаляне на дупка, предмет, кола, човек ... срещу всяко МПС предприело изпреварване или пък движещо се праволинейно в лента, та била тя и не маркирана.
Chefo77 - майстор
вт юни 18, 2019 2:07 pmHoвoceлckи написа:

Защо пренебрегвате факта, че за да заобиколи препятствието си и той навлиза в другата лента. Не безопасно, не - без да пречи на другите участници в движението. Движението по въпросната улица си е нормално при неизвънредни обстоятелства - с колата пред мен същия се разминава съвсем нормално метри преди това.
Не e най-важно дали аз съм прав. Лошо е, че подвеждате с разсъжденията си много други, които ще ги прочетат.
ЗАЩОТО НЯКОЛКО ПЪТИ ТИ СЕ КАЗА, ЧЕ ТОВА Е НЕГОВАТА ЛЕНТА. На двупосочен път, ако няма изрична маркировка за разпределение на лентите, се приема, че пътя е разпределен поравно между движещите се в двете посоки. Затова и при ПТП мерят отстояние от тротоара, за да се разбере чие е било предимството. Ти кое не разбра? Има ли изрично посочено, че в твоята посока има 2 ленти - НЯМА. Има ли изрично разчертани места (или лента) за паркиране - НЯМА. Следователно спрелите, ако и да не им е изрично забранено, са спрели в твоята "половина". Което означава, че ти по принцип се движиш частично в неговата лента. Много е лошо, когато човек със стаж и самочувствие на шофьор, е просто геврекчия, неосъзнаващ собствените си грешки.
И може съвсем случайно кръчмарският тон да е реакция на демонстрирана дебилност.

P.S. Споделял съм случай с моя позната - движи се по главен път, отдясно от черен път излиза някаква патка, изтряскват се - и онази започва да твърди, че тя е правата, защото е дясна. Няма знак "Стоп", някой го откраднал, и оная изобщо не се замисля, че излиза на главен път - ТЯ Е ДЯСНА И ТОЧКА. Та ситуацията с нейните твърдения силно напомня този казус - тя е дясна, десните са с предимство и "логично" е права. Аз карам тук, той идва при мен - логично той е виновен.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
вт юни 18, 2019 11:07 pmChefo77 написа:
...... Аз карам тук, той идва при мен - логично той е виновен.
:heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart:
kozl - майстор
Аве то в клипа нема маркировка, а аз немам регистратор, но....
Като са движа по улица с маркировка и насрещните ми навлизат в лентата с моята посока и аз требе да следвам ръба на тротоара и ако липсва некой капак на дъждоприемник :shock: и ко мое ли да го заобикалям, след като насрещниьо решил, платното прекроил и лентите увеличил :? :? :?
ESPACE - майстор
Па заобикаляй, кой те спира. Ама много главоболия после ако някой като Новоселски идва срещу теб.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9

Тема "Обсъждане на конкретна пътна ситуация" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: