Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
savagebs - специалист
Нещо ми хрумна за шумоизолация, чух че някъде правели обшивка на стената като гипскартон но зад нея не вата а пясък пълнели и по добре поглъщал шума.Проекти в нета бол, изплагиатствай някой, нагоди си го спрямо твоя парцел и изложение и си готов,лично на мен този хич ама хич не ми допада.Иначе на който не му стигат 100 квадрата за вехтории да си купи индустриален шредер и да започва да рециклира :)
Jacket - специалист
Може би зависи от шумовете, ще го видим и този вариант. Ще се радвам да ми кажеш кое не ти харесва в проекта.
Руди - майстор
Ако решиш да сложиш гаража на уличната регулация, трябва да
си сигурен, че улицата е достатъчна да направиш маневра.
Разбира се, при двоен гараж вратата е голяма и ситуацията
не е толкова критична. Трябва и да спазиш нивото на пътя с гаража,
а вероятно ще искаш къщата на няколко стъпала по-високо от терена.
Ще се получат някакви стълби между гаража и къщата.

Ако гаражът е дръпнат навътре, може да се оформи рампа до пътя и
да се преодолее някаква денивелация.

ЗУТ:
"Чл. 23...
(2) Във вилните зони застрояването е ниско - до 7 м.
..."

Вероятно ще събереш 2 етажа, но трябва да се откажеш от
двускатния покрив, защото височината се мери до най-високата
точка на стените, а фронтонът си е стена.
savagebs - специалист
Трябва да има виза за проектиране където пише каква е максималната височина, иначе може да се направи мансарден покрив и пак да има доста добро подпокривно което да се използва.
А за идейния проект ами имаш една огромна стая, в нея се влиза директно, преходна е и се влиза в едни доста по малки стаи, за мен по 14-15кв си е тясно не ми допада.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
На гаража необходима ли му е тази височина? Ако не, нека е приземен или съвсем леко вкопан, над него полумансардно детския апартамент.
На мен американската скица не ми харесва
VLADO66 - майстор
ср юли 03, 2019 12:39 pmn_a написа:
На гаража необходима ли му е тази височина? Ако не, нека е приземен или съвсем леко вкопан, над него полумансардно детския апартамент.
На мен американската скица не ми харесва
Това го предложих вече- полувкопан гараж и над него спалните помещения.Би станало интересно и раздвижено.
шоп - майстор
ср юли 03, 2019 12:39 pmn_a написа:
нека е приземен или съвсем леко вкопан,
Аз лично не одобрявам нищо вкопано или под кота улица.
Първо:
всичко вкопано е почти двойно по-скъпо от надземното строителство.
Второ:
и то е по-важно. При всеки обилен дъжд и наводнение проблема е у Вас. Ако терена Ви е 25см над улицата, гаража +50 см, а къщата +100 см наводнението и реката ще е по улиците или в съседите:-)) :idea:
Има една стара мъдрост: където е текло пак ще тече.
Глупава вода няма. Тя си следва естествения наклон. Който си мисли, че с дренажи, канавки, изкопи ще си реши на 100% проблема, може и да се лъже.
gnt69 - майстор
А според мен си поръчай една геодезическа снимка да се видят котите какви са , око лажи се. Най важно за мен е с едно стъпало да можеш да си излезеш в градината, гаража да е повдигнат спрямо улицата с мин 20 сантиметра да не се пълни с вода и чак после намествай етажи и полуетажи. Има един терен с някакви дадености ти трябва да напаснеш и къщата и гаражите към терена така е евтино, може и да не се съобразяваш с това но се получават едни подпорни стени едно проблемно отводняване на парцела което е скъпо. Поръчвай снимката и бягай при архитекта с нея той знае кое може и кое не, ако е опитен и добронамерен разбира се, че напоследък едни чертожници са се кръстили архитекти и рисуват каквото им кажеш. :partyman:

ПП. А виж колегата ти е написъл същото като мен.
Jacket - специалист
Ще се прави както трябва, т.е. ще се снима със сигурност. Ако не мине котка път след две седмици изповядваме сделката и влизам. Първо ще падне разчистване защото не е живяно повече от година и природата си го е завзела. След това снимки, замервания, каквото трябва. Има време да го натаманим и гаража и разпределението.
Аз харесвам много идеята за преходно жилище, макар че никога не съм живял в такова. Ние сме едно семейство и други роднини при нас не живеят и няма да живеят за да ги мисля от къде ще влизат. В момента сме в апартамент с ужасно дълги коридори (на практика сляти два по-малки апартамента) и гледам на тях като страшно много изгубено и безсмислено пространство. Та за това и може би това разпределени ориентировъчно доста ми допада. Пак казвам с архитекта накрая може да стигнем до нещо доста променено, но ми е отправна точка.

За гаража ще го мислим, само в краен вариант ще го отпиша. Засега по-голямата градина взима приоритет, но предполагам че ще успеем да ги комбинираме. Дали на улицата, встрани на къщата с изменено разпределение или нещо за което не се сещам... Мансардата над гараж и от други места ми я предлагат. Може и тоя вариант да разучим, макар че втори етаж жилищен ако ще и 1/2 пак нещо не ми допада.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ср юли 03, 2019 12:14 amsavagebs написа:
Нещо ми хрумна за шумоизолация, чух че някъде правели обшивка на стената като гипскартон но зад нея не вата а пясък пълнели и ...
:lol: :lol: :lol: :lol:

Тема "Идеен проект за голяма едноетажна къща с двоен гараж" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: