• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Леле, окъсали са я софийските дечурлига!
Ония, по селата, коя ли баба им бае?!! Липсва инфо в нета, че то Софията е сал едната важна. Последно обещаха да преборят комарите, ма това за софийско само. ..........пък дали не беше по Дунава нейде, ма се тая- Софето е важно, то е държавата.
По темата;
Купува се инструментариум и се вика Неволята.
После е лесно.
Jacket - специалист
Добре де за дробилка вместо да се взима под наем не става ли някоя от тези? https://www.praktiker.bg/bg//Instrument ... /P13011212
Май са доста малки, но ако свършат работа да си надробя бокулка предпочитам да си купя, пък по-натам ще я продам ако не ми трябва. Цените не са им толкова страшни и ток си има в имота.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пет юли 05, 2019 1:17 pmJacket написа:
Добре де за дробилка вместо да се взима под наем не става ли някоя от тези? https://www.praktiker.bg/bg//Instrument ... /P13011212
Май са доста малки, но ако свършат работа да си надробя бокулка предпочитам да си купя, пък по-натам ще я продам ако не ми трябва. Цените не са им толкова страшни и ток си има в имота.
Аз съм ЗА купуване на машинки и съм гледала... тези, които са поносими откъм цена, искат да се подава клонче по клонче, работят само тънки и пресни клони . Не го пиша конкретно за твоя линк, то и няма инфо там... От друга страна, имаш малки помагачи, що не
burkov - специалист
Дробилка според мен не си заслужава. Ще я ползваш един - два пъти и през останалото време ще се чудиш в кое мазе да я затвориш.
Окоси хубаво, посъбери тревата и може да окастриш малко клоните. Тях после на една купчина понатрошени в края на имота, като дойде време за строеж ще ги изхвърлиш с останалите, които ще се изрежат.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пет юли 05, 2019 1:17 pmJacket написа:
.. Цените не са им толкова страшни и ток си има в имота.
Хванах най-малката от предложените
djogobg - специалист
С такава дробилка за 500 лева ще можеш храстите да наситниш, ако пиеш бира докато става работата ще се натаралянкаш и изтрезнееш два пъти :)
Ако има по-сериозни клони, саморасли дървета и т.н. по-дебели от 4-5 сантиметра, си трябва сериозна машина - около 240 лева на ден е наемът, като питах последно по фирмите.
За кърлежите и децата - една пинсетка и бавно бавно развиваш кърлежа, за да не остава главата вътре, гледаш да живее, поне докато го извадиш, за да не повръща в детето, че тогава става заразата. Ако не си вярваш на ръката, докато развиваш кърлежа, хващаш и дърпаш рязко, а после с игла от спринцовка и пинсета вадиш главата, няма проблем, стига да не повърне кърлежът. Ако пръскаш.... надявай се да няма пчели наоколо, защото или тях ще изтровиш, или меда, който правят. И неоникотинамидите и циперметрин-ът са токсични за пчелите, а обикновено, което не е токсично за тях го съхраняват в меда. Аз тази година изпуснах пролетното време, преди да цъфнат цветята да напръскам и сега свалям по един-два кърлежа на месец от децата...какво да се прави има 10 кошера през два двора от нас и се кефя на пчеличките.
radius - майстор
Аз не мога да повярвам, че има пълнолетен човек, който не може да различи орех от череша! Грехота.
Jacket - специалист
Видях видеото... не е сериозна тази острилка наистина.

За кърлежите аз моите си ги свалях с пинсета и дърпах право нагоре, но на децата не смеех а и някои така се вкопават че не можеш да ги подхванеш без да ги смачкаш.
Наскоро ме светнаха на това - https://apteka.framar.bg/30009972/%D0%B ... 0%B8%D1%82. Слагат се гумени ръкавици (за да се избегне инфектиране), мацва се обилно от това върху мястото и с дланта се минава върху кърлежа с леко въртеливо движение, но не се върти самия кърлеж, просто се глади отгоре. Той се пуска сам и остава на ръкавицата до няколко секунди! Пробвано и работи. Показвано ми е от доктор, за това и вярвам че е доста различно от мазането с олио. След това кърлежа задължително за изследване, като вече има няколко частни лаборатории където излиза резултата за 30 минути. Тази е доста удобна.
radius написа:
Аз не мога да повярвам, че има пълнолетен човек, който не може да различи орех от череша! Грехота.
Приемам повече критика че не знаех че ореха е защитен вид за да обърна внимание на място и след това бях сигурен имам ли го на снимките. Но иначе от далече няма да ги позная признавам. Живял съм и на село, но не и през последните 20 години. След един 10 минутен курс в уикипедия вече ги познавам :D
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ето това ти трябва!!! И на мен, също :-) https://www.youtube.com/watch?v=z-V64myPHJQ
шоп - майстор
Радвам, се, че някой разбраха, че с дробилки за 300-500лв няма да свършат друга работа освен да нарежат асмалъка при Трифон Зарезан. За клони над 20-30-50мм и отгоре диаметри си трябва серозни дизелови прикачни дробилки с мощност над 30 киловата.

Между другото община София безплатно извозва и рециклира зелени отпадъци.
Ако се хванете на хорото Вие да кастрите, режете, изкоренявате се свържете с общината. Предлагат безплатни контейнри 6 и 8 кубикови за био отпадъци, а ако си плащате данък смет трябва безплатно франко пред имота Ви да дойде камион с щипка да репатрира зелените отпадъци.
При мен всеки месец идва камион с щипка за да извози безплатно био отпадъците. Зимата камиона извозва пепелтта и сгурията на хората отопляващи се с твърдо гориво :prayer:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13

Тема "Разчистване на 1 декар обрасъл двор" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: