Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
a.iliev - специалист
Здравейте,
Ще слагам Led ленти из целия апартамент, но има много неща, които не са ми ясни и се нуждая от вашата помощ. За начало ще спомена, че не разбирам нищо от тази материя и може да ви се стори, че пиша глупости (напълно възможно). Искам да оправлявам led лентите чрез HUE Bridge, който смятам да си закупя. Тъй като led лентите на philips не отговарят на моя бюджет съм се насочил към китайските алтернативи(ако могат да бъдат такиви). Гледам тази обява https://urlzs.com/897mY . Има ли нещо според вас, което да ме притеснява? Най-дългата лента ще бъде около 18 м, като другите са, както следва - 13 м., 12., 10 м. Нещо има ли по специфично при монтажа на по-дълги ленти? Ако нещо се сещате вие да споделите ще се радвам. Благодаря предварително на отзовалите се.
tzetz009 - специалист
:? 53 метра RGB лента ?!? Като за стартиращо начинание не е много зУе !

:partyman: :partyman: :partyman:
a.iliev - специалист
Как да го разбирам това? Всяка една стая ще бъде с отделно захранване.
hidrazin - майстор
нед юли 14, 2019 7:58 pma.iliev написа:
Най-дългата лента ще бъде около 18 м, като другите са, както следва - 13 м., 12., 10 м. Нещо има ли по специфично при монтажа на по-дълги ленти?
Ми то на линка си пише - иска RGB Amplifier
Това при трасета по-дълги от 5 метра, след всеки 5 метра се слага такъв.
18 метра - 3 броя, на 5-ия, 10-ия и на 15-ия метър
13, 12 метра - по 2 броя
10 метра един RGB Amplifier
:partyman:
velas - специалист
Откажи се от лед лентите. Сложи си нормални тела с лед лунички/крушки на 220в. Много по-лесни да за поддръжка/смяна.
nikolov333 - майстор
Ще се видиш в чудо с монтажа на толкова ленти, още повече и rgb.. У нас на 5 тавана съм с едноцветни и се наиграх яко докато да ги докарам горе-долу добре.. То бяха кабели, захранвания, охлаждане, управление.. Абе екшън си е. Отделно, че моите са 18w на метър и съм им намалил захранващото напрежение под 11v , че иначе захранването кляка и лентите греят, а така издържат повече, но пак си харчат ток разбира се.. С тия rgb-та играчката, ще е повече с кабелите и захранванията, понеже са на 12 v и трябва да са близо до лентите.. Абе не бих се захващал и аз, ако питаш, изобщо де.. :-D :partyman:
tzetz009 - специалист
Отделно и това , че лед-лентите на Филипс са със шест извода . Имат освен RGB диод и два допълнителни за топло-бяла и студено-бяла светлина . Ще изгубиш контрола върху бялата светлина ! В крайна сметка може да получиш неадекватна интензивност цветовете !

:partyman: :partyman: :partyman:
a.iliev - специалист
Изпадам в ужас, като ви слушам... Трябва да имам лед ленти, че тавана вече е готов и има разстояние до стената за монтаж на лед лента в профил. Да взимам само бяла тогава?
hidrazin - майстор
нед юли 14, 2019 9:10 pma.iliev написа:
Трябва да имам лед ленти, че тавана вече е готов
И кво като ти е готов тавана??? И без това китайските ленти ще дойдат след два месеца.
Може по-рано, по-късно, никога или не такива каквито си поръчал.
А въобще що си решил че това е лъжица за твоята уста???
Кой ти прави инсталацията? Я го питай за оферта относно лентите...
:partyman:
a.iliev - специалист
Инсталацията ми я правиха, когато правеха и апартамента. Самата идея за лед лента е на дизайнера, който прави апартамента. И не разбирам защо да не е лъжица за моята уста...Каквато и оферта да ми бъде изготвена, считам, че до 1000 - 1200 лв. не са ми проблем. Не мисля, че ще е и някаква драма да извадя и за лентите на philips, но просто не виждам смисъл.

Тема "LED лента и Hue" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: