• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
рашкета - специалист
нед юли 07, 2019 5:53 pmmiroki написа:
Клапанът трябва да е част от гаранцията. Викай ги да си го сменят. Преди 15 Тина години, аз така направих. И шума, който се бе появил веднага след монтажа, изчезна.
Подозирам, че в магазина някои недоброжелатели, подменят клапаните. После гаранционно подменят и хоп един клапан аванта.
Ехееееееее, световна конспирация.....
Antonii - майстор
Ако е от новите клапани, където връщат излишната вода във водопровода при нагряването на бойлера, то е нормално да е топъл, ако не е използван бойлера през това време.
kozl - майстор
Аве тия от Елдоминвест отдавна прилагат така наречените диференциални клапани ("3 в 1" - включва два предпазни + 1 ОК). Т.е. в ОК има вградена екстра - още един предпазен клапан, който работи в обратна посока на ОК и е предвиден да връща вода от бойлера в захранващия водопровод за студена вода, когато налягането в балона превиши настроеното на екстра клапана налягане. Така се използва водопровода за студена вода като РС вместо да прокапва от клапана. Та като загрява водата в балона и се разширява, възможно е и е нормално да върне гореща вода във водопровода за студена през този диферинциален клапан.
Явно предпазния клапан издава шума. Ако е тъй, то в момента когато свири пуснеш от смеситела топла вода, свиренето требе да секне моментално.
Днес сутринта се обадих на сервиза на Дипломат и им обясних за какво става въпрос. Видяха се в чудо и казаха, че никога не им се е случвало подобно нещо. Казаха, че ще изпратят нов клапан и да пробвам с него. 

Надявам се, че утре или в сряда ще е тук и веднага ще го монтирам да видим какво ще се случи.
jekasus - майстор
kozl обяснил принципа на този клапан/и други фирми го използват/, но при много предимства има и малко минуси - едния е този че "хърка", другия, че не ефективен при високо налягане на студената вода или наличие на възвратен клапан на входа на студената вода.
kikuzmanov написа:
Видяха се в чудо и казаха, че никога не им се е случвало подобно нещо.
Според мен - така казват на всеки, който е звънал за този проблем... :-D
Наистина благодаря на kozl.

Налягането на студената вода наистина е доста силно.

Интересно обаче може ли, когато в бойлерът няма капка топла вода и го включа, след 20 минути налягането да се повиши толкова много, че клапанът да започне на "свири".

Ако го оставя, терморегулаторът изключва след около 1 час и 10 минути.
Здравейте,

Смених клапанът и "свиренето" изчезна.

Благодаря на всички, които се включиха в темата.

Поздрави
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пон юли 15, 2019 11:41 amkikuzmanov написа:
Здравейте,

Смених клапанът и "свиренето" изчезна.

Благодаря на всички, които се включиха в темата.

Поздрави
Честито и браво, че писа :-)
  • 1
  • 2

Тема "Клапанът на новия бойлер свири" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: